به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا استقامتی در کنفرانس خبری صبح امروز که در وزارت بهداشت به مناسبت هفته دیابت برگزار شد، گفت: آمار دیابت در کشور نسبت به یک دهه قبل تغییر چشمگیری داشته است؛ در این راستا اقدامی که وزارت بهداشت انجام داد، این بود که به آمارگیری بیماری های غیرواگیر توجه کرد.
وی افزود: اولین آمارگیری میزان دیابت را 7.8 درصد در کشور نشان داد و در دومین آمارگیری میزان دیابت 9.7 درصد در کشور بود و در سال آخر دیابت در افراد بالغ بالای 25 سال 11.2 درصد اعلام شد که این نشان می دهد جمعیت بیمار در کشور افزایش داشته است.
عضو کمیته کشوری دیابت در خصوص علائم بیماری دیابت گفت: اگر به این آمارهایی که هم اکنون در اختیار داریم، آمار افراد چاق و فشارخونی را که مستعد بیماری دیابت هستند را نیز اضافه کنیم تعداد مبتلایان بیشتر می شود.
استقامتی در ادامه افزود: با مطالعه آمارهای موجود مشاهده کردیم که تعداد افراد چاق و مبتلا به دیابت در خانم ها و ساکنان شهرها بیشتر است.
وی به آمار بیماری دیابت در کشورهای اروپایی و آمریکایی اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می دهد که بیماری دیابت در اروپا 7.8درصد است و این در حالی است که میزان شیوع بیماری دیابت در ایران رقم قابل توجهی می باشد، البته وضع ما در منطقه بد نیست، اما شیوع بیماری دیابت همچنان زیاد است.
عضو کمیته کشوری دیابت با اشاره به کنترل دیابت گفت: کنترل این بیماری همانند کنترل بیماری سرماخوردگی یا بیماری های دیگر نیست؛ این بیماری یک بیماری مزمن است که جامعه، اطلاعات، غربالگری، سیاستگذاری و پیشگیری در آن نقش اساسی و عمده ای دارد.
استقامتی با اشاره به بی اطلاعی بیمار از بیماری دیابت گفت: اقدامی که امسال باید انجام بشود بالا بردن آگاهی مردم درباره بیماری دیابت است، نیمی از بیماران درگذشته از بیماری خود اطلاع نداشتند و در حال حاضر نیز با وجود کارهای رسانه ای انجام شده، 36 درصد بیماران همچنان از دیابت آگاهی ندارند.
وی در خصوص غربالگری بیماران گفت: این امکان وجود ندارد که 70 میلیون نفر را غربالگری کنیم، اما می توانیم افرادی که پرخطر هستند را قبل از اینکه به بیماری دیابت دچار شوند، غربالگری کنیم.
این عضو کمیته کشوری دیابت در خصوص غربالگری در افراد پرخطر گفت: افرادی که بالای 45 سال سن دارند، چاق اند، بی تحرک اند، چربی خون بالایی دارند، مشکلات قلبی و عروقی دارند و خانم هایی که نوزادانی با وزن بالای چهار کیلوگرم به دنیا آورده اند، جزو گروه پرخطر هستند و باید هر سال یک بار آزمایش قند خون بدهند.
استقامتی با اشاره به پیشگیری ثانویه گفت: مردم و بیماران باید به خوبی نسبت به علائم بیماری دیابت آگاه باشند و کارهای و اقدامات پیشگیری را انجام بدهند.
وی با اشاره به هزینه های بیماری دیابت گفت: کل هزینه های دارو برای این بیماران پنج تا 10 درصد کل هزینه های دارویی را شامل می شود و 95 درصد از هزینه هایی که برای این بیماران می شود مربوط به عوارض بیماری دیابت است.
عضو کمیته کشوری دیابت خاطرنشان کرد: افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند دچار سکته مغزی، مشکلات چشمی، مشکلات کلیوی، مشکلات جنسی (مشکلاتی که منجر به فروپاشی خانواده ها می شود و در کشور ما به آن توجهی نمی شود)، مشکلات شغلی خواهند شد.
استقامتی در پایان بیان کرد: بیماری دیابت بدون علامت و خزنده پیش می رود و برای مقابله با این بیماری عزم ملی لازم است.