با همهگیر شدن اینترنت پرسرعت در میان کاربران و استفاده از مودم ADSL موضوع امنیت این نوع دستگاه اهمیت ویژهای پیدا کرده است که اکثر کاربران یا از آن مطلع نیستند و یا این موارد امنیتی را رعایت نمیکنند.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ با همهگیر شدن اینترنت پرسرعت در میان کاربران و استفاده از مودم ADSLموضوع امنیت این نوع دستگاه اهمیت ویژهای پیدا کرده است که اکثر کاربران یا از آن مطلع نیستند و یا این موارد امنیتی را رعایت نمیکنند.
ADSLفناوری است که میتوان تنها با استفاده از یک خط تلفن به صورت دائم و با سرعتی بالا از اینترنت بهره برد. در ارتباطADSL از سیمهای مسی ورودی به منازل استفاده میشود و این سیمها قابلیت پهنای باند بسیار بالایی دارند که میتواند صوت را در کنار بستههای اطلاعاتی انتقال دهد.
ADSLنوعی خط دیجیتال برای انتقال اطلاعات است و از سال 1998 به عرصه فناوری ورود پیدا کرد. این فناوری در کشورهایی که اینترنت پرسرعت دارند میتواند با سرعتی بیش از 52 مگابایت بر ثانیه به انتقال اطلاعات بپردازد. این سرویس یکی از محبوبترین سیستمهای اینترنتی است.
مسیریابهای ADSL و دستگاههای شبیه به آن مثلWiMAX اولین نقطهی ورودی اطلاعات به محل حضور کاربر و آخرین نقطهی خروجی اطلاعات هستند که کاربر به تنظیمهای آن دسترسی دارد. اما آیا کاربران این دستگاهها از شیوههای ایمن کردن آنها هم آگاهند؟
بیشتر کارشناسان فعال در حوزه امنیت اطلاعات تمرکز خود را روی آنتی ویروسها، مرورگرها، سیستمعاملها و غیره گذاشتهاند و توجه کمتری به بحث سختافزاری کردهاند. سختافزارهایی که حتی به شرط ایمنبودن رایانه و دیگر دستگاههای متصل به آن، میتوانند خطری جدی برای امنیت کاربران باشند.
در این گزارش سعی شده است تا به امنیت مودمهای ADSLپرداخته شود تا کاربران در هنگام اتصال به اینترنت با خطرات کمتری مواجه شوند.
قبل از هر صحبتی توجه داشته باشید که ما در این گزارش قصد داریم تا تنها به ذکر موارد امنیتی در مورد مودمهای ADSL و ضروری است تا شما به صورت پیشفرض ایمنی عمومی کامپیوتر شخصی خود را رعایت کنید. منظور از ایمنی عمومی، نصب ضد ویروس، فایروال و غیره میباشد.
اما نکات امنیتی:
نام کاربری و رمز عبور مسیریاب خود را عوض کنید
معمولا به صورت پیشفرض نام مسیریابها «Administrator» و یا «Admin» هستند و رمز عبور آنها نیز بسیار ساده است. اگر به اطلاعات پیشفرض دستگاه خود اکتفا کنید یعنی دو دستی خود را به درون خطر انداخته و به هکرها اجازه ورود به دستگاه خود را دادهاید. در این حالت احتمال خطر برای دستگاه شما چند برابر خواهد شد.
فعال بودن فایروال از نان شب هم واجبتر است
فعال بودن فایروال در مسیریابها از دیگر نکات مهمی است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد. این کار بسیار ساده است و اکثر مسیریابها معمولا فایروال دارند پس تنها کافی است که آن را فعال کنید. این فایروال میتواند تا حد خوبی از برخی حمله ها جلوگیری کند.
در برخی از این حملهها هکرها تعداد زیادی دستگاه را تحت کنترل خود میگیرند و همهی آنها را همزمان به یک وبسایت وصل میکنند. سرور وبسایت قربانی قادر به پاسخگویی به این حجم از درخواست در مدت زمان کم نیست و از کار میافتد. کامپیوترهای روانهشده به سوی وبسایت قربانی، عموما خود از شرکت در حمله بیخبرند.
نگذارید مسیریابتان از راه دور کنترل شود
امکانRemote Access یا کنترل از راه دور مسیریابتان را غیر فعال کنید چرا که در برخی از مسیریابها این امکان به صورت پیشفرض فعال است. با غیر فعال کردن این مورد میتوانید تنظیمات مسیریابتان را از دسترس هکرها دور نگه دارید.
به روز کردن مسیریاب
بسته به مارک مسیریاب و مدل آن نسخههای به روزی از نرمافزار کنترل مسیریاب ارائه میشود که پیشنهاد میشود به صورت دورهای به سایت شرکت تولید کننده و نه وبسایتهای متفرقه مراجعه کنید و نسخهی به روز آن را دریافت و نصب کنید.
به خاطر بسپارید که بسیاری از هکرها با تولید نرمافزارهای مشابه و قرار دادن آن در وبسایتهای مختلف، قصد نفوذ به دنیای خصوصی شما را دارند.
شبکهی بیسیم مسیریاب خود را ایمن کنید
همانطور که میدانید اکثر مسیریابها علاوه بر اتصال از طریق کابل به صورت بیسیم نیز متصل میشوند اما حتما حتما توجه داشته باشید که تا میتوانید به روش بیسیم متصل نشوید چرا که این روش جولان گاه هکرهاست و به راحتی میتوانند به دستگاه شما دسترسی پیدا کنند.
اینها برخی از روشهای بالا بردن امنیت مودم بودند هرچند که روشهای بسیار دیگری نیز وجو دارد اما ما سعی کردیم تا روشهای عمومی را که تمامی کاربران قادر به انجام آن هستند را به شما ارایه کنیم.
در کل امنیت موضوعی نیست که بتوان آن را صد درصد تامین و تضمین کرد و تنها با انجام برخی کارها میتوانیم احتمال خطر را کاهش دهیم و میزان نفوذ را کمی دشوارتر کنیم.