به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ پور فتح اله اظهار داشت: سازمانهای مردم نهاد چنانچه بخواهند کارایی و اعتبار لازم را در حوزه فعالیت خود کسب کنند، باید بر سازمانهای اجرایی مرتبط با حوزه خود، قدرت و تسلط نظارتی داشته باشند.
وی افزود: سازمانهای مردم نهاد باید برای نظارت بر فرآیند انتقال خون و حمایت مالی و معنوی از آن توانمند شوند.
وی با تأکید بر لزوم داشتن نگاه علمی و نظارتی این سازمانها بر تشکیلات اجرایی مربوطه، به نمونههای عینی در جهان اشاره کرد و گفت: نهادهایی چون انجمن بانک خون آمریکا و انجمن بینالمللی انتقال خون از جمله این سازمان های مردم نهاد هستند که خط مشی علمی، اجرایی و عملیاتی حوزه انتقال خون در دنیا از سوی آنها ترسیم میشود.
مدیر عامل سازمان انقال خون در جمع اعضای انجمن علمی انتقال خون با تأکید بر نقش نظارتی سازمانهای مردم نهاد بر عملکرد سازمان گفت: ساختار سازمان انتقال خون و منابع آن، تماما دولتی است، بنابراین خط مشی و تفکر دولتی بر آن حاکم است.
علاوه بر آن بر پنجاه درصد از چرخه انتقال خون که خارج از انتقال خون و در بیمارستان ها قرار دارد نظارت دولتی هم وجود ندارد و فکری برای این موضوع نشده است.
دکتر پورفتحاله با اشاره به حوزه توریسم درمانی از ساخت ده ها بیمارستان، بدون این که فکری برای تأمین خون مورد نیاز برای این مراکز شده باشد، انتقاد کرد و گفت: این که در حوزه توریسم درمانی سرمایهگذاری شود،کار ارزشمندی است ولی طی 8 سال گذشته حجم اعمال جراحی، به ویژه پیوند اعضا میزان مصرف خون را به شدت بالا برده است، در حالی که توان انتقال خون و منابع آن در همان حد محدود باقی مانده است.
وی افزود: افزودن خدمات درمانی جدید در قالب توریست درمانی، ضمن افزایش توانمندی ایران، سبب سرازیر شدن پول در سبد جامعه پزشکی خواهد شد، اما آیا باید هزینه تأمین خون توریستهای درمانی را هم انتقال خون بدهد و یا اینکه خون مصرف شده در حوزه توریسم درمانی باید مانند همه دنیا به قیمت تمام شده محاسبه و دریافت شود و یارانه ای به این بیماران تعلق نگیرد.