احسان ملکی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یزد، با اشاره به 16 آذر و رسالت دانشجویان در جامعه اسلامی گفت: در حال حاضر رسالت دانشجو تنها درس خواندن و علم آموزی به صورت خاص نیست، بلکه اگر بخواهیم به آنها توجه کنیم، بهتر است دانشجویانمان را گروه گروه به خارج و دانشگاه های معتبر بفرستیم تا از لحاظ علمی خیلی بیشتر از داخل پیشرفت کنند.
وی بیان کرد: هدف از تحصیل دانشجویان در دانشگاه های انقلاب اسلامی این است که دانشجو در کنار تخصص علمی، تعهد لازم را نیز به دست آورند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی یزد تصریح کرد: متاسفانه فلسفه اصلی راه اندازی دانشگاه ها در ایران طرحی استعماری از سوی کشورهای غربی مبنی بر دوری دین از زندگی مردم بوده که پس از آن نیز حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری نگاه ویژه ای به مقوله دانشگاه و دانشجویان داشتند که به صورت قاطع می توان ادعا کرد که در نظر رهبر کبیر انقلاب، مسئله دانشگاه ها جزو مسائل طراز اول برای انقلاب و کشور بوده است.
ملکی خاطرنشان کرد: امام(ره) فرموده اند: «مسئله جنگ یک امر موقت است در صورتی که مسئله مهم و ماندگار و اساسی ما، دانشگاه هاست» و با توجه به اهمیت آن ایشان پس از چند ماه بعد از جنگ تحمیلی فرمان به تاسیس بسیج دانشجو و طلبه دادند که در حقیقت می خواستند ماهیت استعماری و بی دینی دانشگاه ها را با معنوی کردن دانشجویان، دینی و اسلامی کنند.
وی همچنین با اشاره به رسالت دانشجویان افزود: رسالت اصلی دانشجو، تحصیل علم تخصصی و در کنارش توجه به فضای معنوی و دینی می باشد که انقلاب اسلامی نیز به دنبال آن در دانشگاه هاست و اگر این مقوله دنبال نشود، مدیران آینده نظام آرمان ها و ارزشهای انقلاب که با خون هزاران شهید آبیاری شده را با یک مشت دلار عوض می کنند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی یزد همچنین با اشاره به نقش دانشجو در سیاست ادامه داد: بعد از شهادت سه دانشجو در سال 32 به دست ماموران ساواک محور مبارزات از بازار و بازاریان به دانشگاه و دانشجویان کشیده شد و این نقطه عطفی در تاریخ مبارزه علیه استعمار و رژیم طاغوت بود.
ملکی گفت: هدف اسلام و انقلاب اسلامی ورود قشر تحصیلکرده در سیاست بود تا بتواند با هم همفکری مردم جامعه، ترس و هراس در جان استعمار و غرب بیندازد؛ زیرا که دشمنان انقلاب همیشه سعی داشتند تا دانشجویان را مشغول به درس کرده و به دور از سیاست نگه دارند.
وی تصریح کرد: ما در نظام جمهوری اسلامی با عدم حضور دانشجویان در مباحث سیاسی مخالفیم و معتقدیم یکی از مهمترین ارگانهایی که می تواند در سیاست اظهارنظر و دخالت کند، قشر دانشجو و جوان کشور می باشد، اما باید توجه داشت که دانشجو نباید سیاست زده عمل کرده و خود را وام دار حزب یا گروه خاصی بداند بلکه با بصیرت و فهم خود در مسائل مختلف اظهار نظر کرده و کار به نظر فلان شخص یا فلان گروه سیاسی نداشته باشد.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی یزد در ادامه گفت: اگر بتوانیم دانشگاه ها را دینی کرده و روحیه معنوی و دینی را در دانشجویان تقویت کنیم در عمل توانسته ایم استکبار ستیزی را در دانشجویان افزایش دهیم؛ چرا که اگر فردی از خدا بترسد از چیز دیگری نمی ترسد و در مقابل در مقابل هیچ ظلمی سکوت نمی کند.
ملکی بیان کرد: پذیرفتن خدا مساوی با نپذیرفتن طاغوت و ظلم و استکبار می باشد و دانشجویان ما نیز باید با آگاهی و اطلاع کامل از برنامه های سیاسی دشمن در مواقع حساس اعلام نظر کرده و اجازه ندهند ایادی کفر و استکبار و در راس آنها آمریکای جنایتکار به اهداف شوم خود در قبال نظام مقدس جمهوری اسلامی دست یابد.