به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر فرید ایمانزاده دبیر علمی نهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان گفت: شایعترین مشکل کودکان تا چند سال قبل، بیماریهای گوارشی، اسهال و استفراغ و بیماریهای تنفسی بوده است اما امروزه حوادث از مهمترین بیماریها و علل مرگ و میر کودکان محسوب میشود.
دبیر علمی نهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان تصریح کرد: حوادثی که موجب مرگ و میر کودکان میشوند یا از کار افتادگی و مشکلات بعدی کودکان را ایجاد میکنند به دو دسته حوادث خانگی و حوادث خارج از خانه تقسیم میشوند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: حوادث داخل خانه به دلیل اشتغال زیاد والدین و عدم توجه به داروها و مواد شوینده و در دسترس گذاشتن آنها برای کودک به وجود میآید که بیشترین مورد آن خوردن قرصها، مواد شوینده یا گیرکردن سکه، باطری ساعت یا قطعات لوگو در داخل نای و مری کودکان است.
وی حوادث خارج از منزل را در تصادف با ماشین و موتور یا غرقشدگی در آب و رودخانهها عنوان کرد و تصریح کرد: حوادث داخل و خارج خانه امروزه دستکمی از بیماریهای شایع قبلی ندارد.
ایمانزاده ادامه داد: میزان آلرژی در کودکان بسیار زیاد است و آلرژیهای تنفسی، گوارشی و پوستی بیش از پیش به چشم میخورد.
دبیر علمی نهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان آلرژی گوارشی در کودکان را به واسطه خوردن مواد غذایی غیر استاندارد یا با افزودنیهای زیاد عنوان کرد و گفت: «دوغ، شیر و ماستی که در مغازهها در بیرون از یخچال نگهداری میشوند و این قدر افزودنی دارند که خراب نمیشوند معلوم است چه بر سر سلامت ما و کودکانمان میآورند.»
وی به سوسیس و کالباس اشاره داشت و گفت: سوسیس و کالباسها 10 برابر استاندارد جهانی میکروزامین دارند و معلوم است دستگاه گوارشی کودکان با این افزودنیهای زیاد چه آسیبی میبینند.
ایمانزاده ادامه داد: میوهها و سبزیجات نیز به دلیل دریافت کود بسیار زیاد حتی با شستن هم قابل خوردن نیستند و باید حتماً با مواد ضدعفونیکننده شست و شو شوند تا معضلی برای کودک به وجود نیاورند.
وی آلرژیهای تنفسی را در استشاق آلایندهها عنوان کرد و افزود: باید توجه داشت که آلرژی ریفلاکس را تشدید میکند و تبدیل به آسم میشود.
دبیر علمی نهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان در پاسخ به خبرنگاران در مورد مولتیویتامینها، مکملها و غذاهای تکمیلی کودکان در بازار گفت: در بازار آشفته ویتامینها و مکملهای غذایی مواردی وجود دارد که هیچ ارزش تغذیهای ندارند به خاطر نداشتن ارزش تغذیهای نباید برای کودکان آنها را مصرف کرد.
ایمانزاده تصریح کرد: به همین دلیل با همکاری انجمن تغذیه کودکان ایران، کمیتهای در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شده که اسامی مکملها و مولتیویتامینهایی را که ارزش تغذیهای و علمی استفاده شدن برای کودکان را دارند، به وزارتخانه معرفی کرده است که شامل 20 تا 25 قلم از موارد موجود در بازار میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهارداشت: آمار سوء تغذیه در بعضی از استانها مثل سیستان و بلوچستان و نواحی کرمان شیوع بیشتری داشته است و این به آن دلیل است که نوزاد در 6 ماه اول زندگی از شیر مادر تغذیه نکرده است یا اگر تغذیه کرده است بعد از 6 ماهگی در دریافت غذای کمکی، اصول علمی رعایت نشده است.
دبیر علمی نهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان تصریح کرد: در 6 ماه اول زندگی نوزاد، سلولهای روده کامل نیستند و نباید در این بازه زمانی از غذای کمکی استفاده کرد چرا که بعدها میتواند به صورت آلرژن به کودک صدمه بزند.
ایمانزاده ادامه داد: باید تا انتهای 6 ماهگی، کودک از شیر مادر استفاده کند و تغذیه علمی و پروتئینی داشته باشد و این گونه نباشد که از آبمیوه و شیرینیها برای تغذیه کودک استفاده شود چرا که این موارد پروتئین و کالری مورد نیاز کودک را تأمین نمیکند و کودک دچار سوء تغذیه یا اختلال پروتئینی و تغذیهای میشود.
نهمین کنگره اور ژانس ها و بیماریهای شایع طب کودکان 27 لغایت 29 آذر در بیمارستان کودکان مفید برگزار می گردد.