به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، رسانه های مختلف عربستانی این روزها تمام توجه خود را معطوف حادثه ای کرده اند که کم و بیش توجه کشورهای همسایه شان را هم جلب کرده است.
این حادثه مربوط است به سقوط " لمی " دختر بچه عربستانی در یک چاه متروک در منطقه تبوک عربستان که به علت سهل انگاری دستگاه های مسئول این کشور در پوشش این چاه متروکه انتقادات زیادی متوجه دولت و توانایی سازمان های مختلف حکومتی پادشاهی آن کرده است.
به گزارش رهیاب نیوز این دختر بچه شش ساله که به همراه خانواده خود روز جمعه بیستم دسامبر برای تفریح به منطقه ای در 35 کیلومتری استان تبوک رفته بود ، هنگام بازی ناخواسته به داخل یک چاه صد متری سقوط کرد.
دستگاه های امدادی عربستانی که مسولیت امداد و نجات را در این کشور به عهده دارند پس از خبردار شدن در محل حادثه حاضر و عملیات نجات آغاز را آغاز کردند. اما گویا قرار نیست این عملیات به پایان برسد چرا که پس از گذشت پانزده روز از این اتفاق هنوز لمی که دیگر جانی در پیکر خود ندارد در اعماق این چاه افتاده است.
تمام تلاشها برای خارج کردن وی به شکست انجامید و گروههای امدادی عربستان نیز از تمام نقاط این کشور بسیج شدند تا این کار انجام شود ولی هنوز نتیجه ای حاصل نشده است.
شایعات یافتن جسد دختر بچه و سقوط به عمق صد متری بارها در محافل داخلی این کشور پیچید و انتقادهای تند و تیزی روانه حکومت عربستان و روش های ساده و ابتدایی اش در اینگونه حوادث کرد.
عدم موفقیت دولت عربستان در خارج کردن این دختربچه از چاه متروکه، ضاحی خلفان رئیس پلیس سابق کشورامارات را به واکنش واداشت تا آنجایی که در حساب کاربری خود در تویتر از عملیات موفق آمیز کشورش در حادثه مشابه ای درده سال قبل خبر داد با این تفاوت که فرد سقوط کرده را زنده خارج ساختند.
هنگامی که به ضاحی خلفان گفتند که چرا در این واقعه به نیروهای عربستان کمک نمی کنید با طعنه پاسخ داد که نیروهای عربستانی در سطح بالایی از آمادگی وتوانایی به سر می برند!!
سازمان های عربستانی بهانه های مختلفی مانند شرایط جوی و جغرافیای منطقه را علت عدم موفقیت این عملیات ذکر کرده اند.
خانواده لمی نیز در شرایط روحی بدی قرار دارند و به این نتیجه رسیده اند که این نیروها قادر به انجام چنین کاری نیستند و از پادشاه و ولیعهد و وزرا درخواست کردند که فکری به حال آنان کنند، خانواده ای که به گفته رسانه های عربستانی توانسته اند با مصرف داروهای آرام بخش در انتظار خروج جسد فرزند خود باشند.
این واقعه ولوله ای در شبکه های اجتماعی مانند تویتر و فیس بوک انداخت و کاربران از ناتوانی حکومت کشورشان علیرغم هزینه های میلیاردی آن و همچنین رها کردن چاههای متروک بدون حفاظ و علامت انتقادهای فراوانی کردند .
یکی از کاربران عربستانی در صفحه فیس بوک خود نوشت : در تاریخ ثبت خواهد شد که در کشور نفت و دلار دختر بچه ای پانزده روز در چاه محبوس شد.
این اولین باری نیست که ناتوانی دولت عربستان در کنترل حوادث و وضعیتهای بحرانی خبرساز می شود، در سال2011 سیل هایی که شهر جده را فرا گرفت منجر به کشته شدن بیش از صد نفر شد و نیروهای ارتش را وادار به دخالت در عملیات نجات کرد. در این واقعه که با بایکوت خبری شدیدی از سوی شبکه های تلویزیونی ملی عربستان همراه بود یکی از سدها فروریخت و فاجعه را شدیدتر کرد.
پس از این واقعه صدای اعتراض شهروندان عربستانی در انتقاد به ضعف زیرساختهای این کشور بالا گرفت و دهها نفر در جریان این اعتراضات دستگیر شدند.
این سیلها در سال جاری هم زیرساختهای بسیاری را در شهرهای مختلف این کشور نابود کرد و پس از شکایتهای مردمی تعدادی از افراد متهم به فساد اداری و رشوه در برخی موسسات به زندان و جریمه نقدی محکوم شدند.
چند روز پیش بود که خبر کمک 3میلیارد دلاری عربستان به لبنان و همچنین پیش از آن کمک 8میلیارد دلاری به مصر در رسانه های مهم منطقه منتشر شد که این سوال را برای مردم این کشور ایجاد کرده که حکومت پادشاهی عربستان که یک دختربچه را نمی تواند از چاه خارج کند چگونه می تواند کشورهای دیگر را نجات دهد!
منبع: دانا