نوشیدن روزانه حدود 6 لیوان آب خنک بدین روش: نیم ساعت قبل و دو ساعت و نیم بعد از غذا برای تقویت قدرت بینایی مفید است.
مصرف غذاهایی به ویژه، استفاده از سبزیجات و میوه جات رنگی که دارای مواد بتاکاروتن هستند، مانند: هویج فرنگی، کدوحلوایی، گوجه فرنگی، خرمالو، انبه(به صورت شربت) و سایر محصولات غذایی رنگی دیگر بر روی چشم تاثیر می گذارد.
مهم ترین توصیه برای محافظت از چشم، کارکرد مناسب معده و اجابت مزاج راحت است. براساس تحقیقات انجام شده، معمولاً کودکانی عینکی می شوند که اکثراً از یبوست مزاج رنج می برند(مگر کودکانی که بیماری های چشمی ارثی دارند).
بهترین درمان برای چنین کودکانی کارکرد راحت و به موقع مزاج است. در مجموع، ناراحتی های گوارشی بیشترین صدمه را به چشم وارد می کند، خصوصاً روده بزرگ انسان.
غذاهای مضر برای چشم
غذاهایی که یبوست مزاج ایجاد می کند، مانند ماست، چای، آب یخ، نوشیدن مایعات همراه غذا یا بلافاصله بعد از غذا، پرخوری، خوردن غذاهای خمیر مانند: ماکارونی و آش رشته، تخم مرغ زیاد، سرخ کردنی، غذاهای چرب و پرحجم، دوغ، نوشابه، نان زیاد، تمام فست فودها، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، خوردن پنیر در صبحانه، تنقلات مصنوعی؛ از قبیل پفک، شکلات، کاکائو، یخمک، بیسکویت، چیپس، غذاهای شور برای چشم و بینایی مفید نیست.
همچنین کلم شور، خیارشور، نمک زیاد، استفاده نکردن از آب نوشیدنی به طور منظم؛ یعنی نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت و نیم بعد از آن، خیره شدن به نور زیاد، مطالعه در محیطی که دارای نورکافی نیست؛ کم خوابی، شب بیداری، مطالعه در حال حرکت یا در اتوبوس. عمده ترین عامل است که چشم را بسیار ضعیف می کند و دیگری فشارهای عصبی است.