رئیس سازمان انتقال خون استان تهران گفت: تجهیزات مناسبی برای سازمان انتقال خون تهیه دیده شده است اما برای تعمیرات این دستگاهها پیشبینی لازم به عمل نیامده است و به همین دلیل هم اکنون سازمان انتقال خون به گورستانی از تجهیزات تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، نادعلی در مراسم تودیع و معارفه امروز که در سازمان انتقال خون استان تهران برگزار شد گفت: حضور من در این مجموعه فرصتی برای خدمت رسانی به مردم است البته در این چند روزه با مطالعه اساسنامه سازمان انتقال خون به این نتیجه رسیدم که این اساسنامه نیاز دارد که به روز رسانی شود.
وی در ادامه افزود: علیرغم اینکه این اساسنامه در سال 1363 یعنی 30 سال پیش نوشته شده است همچنان پاسخگوی 80 درصد نیازهای سازمان انتقال خون است ولی باید یک بازبینی مجددی بر روی این اساسنامه صورت بگیرد.
رئیس سازمان انتقال خون استان تهران با اشاره به وظایف خود گفت: وظیفه من در سازمان انتقال خون یک وسیله چندجانبه است که از یک طرف باید از اهداکنندگان که سرمایه ملی هستند حمایت کنیم و حتی می توانیم از این اهداکنندگان خون تشویقهای مالی نیز به عمل بیاوریم.
وی در ادامه افزود: قوانین و بودجه مالی موجب کاهش نیروهای تخصصی سازمان انتقال خون استان تهران شدهاند و هم اکنون از 54 پزشک تخصصی که این سازمان در سالهای گذشته در اختیار داشت به 36 نفر کاهش یافته است که باید اقداماتی صورت بگیرد تا تعداد پزشکان متخصص در این سازمان کاهش نیابد.
نادعلی با اشاره به وظایفی که پرسنل سازمان انجام میدهند گفت:تعداد پرسنل سازمان کاهش یافته است و با توجه به کاهش پرسنل میزان فعالیت آنها دوبرابر شده است یعنی پرسنل استان تهران دوبرابر بیشتر از پرسنل سازمانهای انتقال خون سایر استانها کار می کنند.
وی در ادامه تصریح کرد:اولین وظیفه من در پست ریاست سازمان انتقال خون استان تهران این است که به سازماندهی وضعیت پزشکان و پرسنل سازمان انتقال خون استان تهران بپردازم. من یک واسطه هستم میان مسئولان و پرسنل که انتقادات و نیازهای آنهارا مطرح میکنم.
رئیس سازمان انتقال خون استان تهران با اشاره به کاهش میزان مراجعین زن گفت: متاسفانه کمتر از ده درصد زنان خون خود را اهدا میکنند که این کم بودن اهداکنندگان به دلیل کمخونی و فقر آهن زنان است و به دلیل مشکلاتی که سازمان انتقال خون دارد نمیتوانیم هموگلبین زنان را اندازهگیری کنیم.
وی با اشاره به نیاز بیمارستانها به خون گفت: یکی از اولین اقداماتی که در سازمان انتقال خون استان تهران انجام میدهند این است که بیمارستانها را دستهبندی میکنم به این دلیل که برخی از بیمارستانها نیاز بیشتری دارند البته سازمان انتقال خون استان تهران نمیتواند با این وضع بودجه پاسخگوی نیاز تمام بیمارستانهای استان تهران باشد.
نادعلی در ادامه افزود: خوشبختانه در سازمان انتقال خون استان تهران 70 درصد پلاسما تامین میشود و به 70 درصد بیماران تالاسمی خون داده میشود اما با این وجود در فصل زمستان میزان اهداکنندگان خون به میزان بحرانی میرسد.
وی با اشاره به اهمیت آموزش در سازمان انتقال خون گفت: من به دلیل اینکه سالهای بسیاری را در دانشگاه مشغول تدریس بودم به آموزش اهمیت میدهم ما باید آموزش را در سازمان انتقال خون بهبود ببخشیم.
رئیس سازمان انتقال خون استان تهران به بیان یکی از پیشنهادات خود پرداخت و گفت: پزشکی که در سازمان انتقال خون به فعالیت مشغول است امکان مرخصی گرفتن ندارد و در تعطیلات ملی و مراسم مذهبی مجبور است که در سرکار خود حاضر شود و این موضوع برای پزشکان ایجاد مشکل کرده است پیشنهاد من برای رفع این معضل این است که تعدادی پزشک داوطلب آموزش بدهیم تا در زمان نیاز از آنها دعوت کنیم که در سازمان انتقال خون حضور داشته باشند.
وی با اشاره به تجهیزاتی که سازمان انتقال خون در اختیار دارد گفت: سازمان انتقال خون تجهیزات خوب و مناسبی خریداری میکند ولی در زمان تعمیرات امکان تعمیرات رانداریم و 50 درصدتجهیزات نیاز به یک دستگاه یا یک قطعه کوچک دارند و به جرات میتوانم بیان کنم که سازمان انتقال خون به گورستانی از تجهیزات خراب تبدیل شده است.
نادعلی با اشاره به صنعت پلاسما در کشور گفت: پلاسما طلای مایع است که در خون تمام افراد وجود دارد و ما با استفاده از این صنعت میتوانیم به خودکفایی برسیم و اقتصاد سازمان انتقال خون را بینیاز کنیم.
رئیس سازمان انتقال خون گفت: سازمان انتقال خون باید بودجهای مستقل داشته باشد چنانچه در اساسنامه نیز به آن اشاره شده است خون رایگان باید تحویل بیماران داده شود اما پلاسما را میتوان با اقتصاد انتقال خون محاسبه کرد و سازمان انتقال خون را بینیاز از بودجه عمومی ساخت.
وی در پایان اظهار داشت: سازمان انتقال خون استان تهران را زمانی در اختیار میگیرد که این سازمان سه میلیارد تومان بدهی دارد.