به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، منصور مشاور وزیر نیرو روز جمعه در نخستین کنفرانس بینالمللی حماسه سیاسی و اقتصادی که در سالن بصیرت مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شد، گفت: در جشن 35 سالگی انقلاب اسلامی، تحقق شعار حماسه سیاسی- حماسه اقتصادی مستلزم مشارکت همه آحاد کشور به ویژه جمع نخبگان، فرهیختگان و اندیشمندان کشور است.
وی افزود: شعارهای مقام معظم رهبری در هر سال، چراغ راه کشور در تحقق پیشرفت به ویژه در عرصههای اقتصادی و تحولات ایرانی- اسلامی است.
منصور ادامه داد: باید توجه داشته باشیم تحقق همهجانبه این شعارها تنها منحصر به همان سال نشود، بلکه با تداوم این مسیر در سالهای بعد این کشور را در مقابل تحدیدهای دشمنان بیمه کنیم.
مشاور وزیر نیرو اضافه کرد: جهتگیری مقام معظم رهبری در سالهای اخیر در نامگذاری سالها تحت عناوین اقتصادی ناظر بر نگرانی ایشان از آسیبپذیریهای اقتصادی کشور و تاکید بر رشد و شکوفایی اقتصادی دارد.
وی افزود: رشد اقتصادی تنها بر اساس سرمایههای فیزیکی محقق نمیشود، بلکه عامل اصلی در هر اقتصاد خلاقیت و نوآوری است، چیزی که در اقتصاد تحت عنوان پیشرفت فنی نام برده میشود.
منصور با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای موثر در کشور گفت: در سال 1388 شعار اصلاح الگوی مصرف مطرح شد که به استفاده موثر از ظرفیتهای موجود تاکید داشت. باید توجه داشت ظرفیتهای اصلاح الگوی مصرف در کشور ما بسیار بالاست و حتی تا 30 درصد نیز برآورد شده است که تحقق آن به معنای استفاده موثر از آنچه که داریم میباشد.
وی در ادامه اظهار داشت: اقتصاد کشور ما با برخورداری از نیروی انسانی خلاق، ورزیده و موثر خود میتواند گام در مسیر پیشرفت اقتصادی بردارد.
مشاور وزیر نیرو اضافه کرد: ملزومه فکری مقام معظم رهبری در سالهای گذشته ناظر بر تاکید ایشان بر خلاهای موجود در بخش اقتصادی و امکان بهبود این خلاها است و شعار اقتصاد مقاومتی ایشان این دغدغه را بیشتر نشان میدهد.
وی افزود: در حال حاضر اقتصاد ما از لحاظ ساختاری بر درآمدهای نفتی تکیه دارد و ما از این منابع در جریان توسعه استفاده میکنیم. این وابستگی خودش را در بخشهای مختلف همچون بودجه دولت که حتی در برخی سالها 70 درصد بر منابع نفتی استوار بود، به خوبی نشان داده است.
منصور تصریح کرد: نه تنها درآمدهای نفتی منبع اصلی تامین ارز برای تولید و کسب و کار کشور میباشد، بلکه صادرات غیرنفتی ما نیز وابسته به منابع نفتی بوده و این وابستگی منبع آسیبپذیر جدی و وابستگی به منابع بیرونی است. این موضوع باعث میشود تحریمکنندگان از نفت به عنوان ابزار اصلی جهت تحریم و فشار بر ایران استفاده میکنند.
وی در بیان راه چاره مشکلات موجود اقتصادی کشور گفت: ما باید اقتصاد مقاومتی را در کشور دنبال کنیم که متکی بر ظرفیتهای موجود داخلی باشد. باید با تکیه بر ظرفیتهای موجود تحولی در اقتصاد ایجاد کنیم که این مهم مستلزم این است که در حوزه سیاست نیز خود را به تمام دنیا نشان دهیم تا دشمنان بدانند مردم ما همچنان در صحنه هستند و حضوری جدی در میدان دارند.
مشاور وزیر نیرو ادامه داد: حماسه اقتصادی در یک سال تحقق نمییابد بلکه نیاز به برنامهریزی جامع و فراگیر با همت همه مردم به ویژه دانشجویان دارد تا به قدرت اقتصادی برتر در منطقه تبدیل شویم که باید در این راستا تلاش ما از گذشته جدیتر باشد.
منصور در پایان خاطرنشان کرد: دولت باید بر اساس سیاستهای کلی اصل 44 اقتصاد را به مردم واگذار کرده و خود نیز آن را پشتیبانی و حمایت کند تا به یک اقتصاد مقاوم دست پیدا کنیم.
در ادامه این کنفرانس، کوروش پرند معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با تعریف حماسه به عنوان شکلگیری یک هم افزایی ملی در عرصههای سیاسی و اقتصادی گفت: بدون تردید یکی از ابزارهای تاثیرگذار و تعیینکننده در ارزیابی سیاسی دولتها در حاکمیت کشورها، پشتوانه مردمی است که در بستر دموکراسی متجلی میشود.
وی افزود: کشور ما باید یک سریال اقتصادی چند ساله را به عرصه ظهور برساند که در این راستا پیشبرد اهداف کلان اقتصاد مقاومتی در کشور از جمله مواردی است که بیشتر خودنمایی میکند.
پرند ادامه داد: یکی از مهمترین جنگهای نظام سلطه با کشور ما مصاف اقتصادی و به تنگنا بردن وضعیت معیشتی مردم است و رهبر معظم انقلاب با درک این هدف درازمدت از چند سال قبل به طراحی یک روند رو به رشد اقتصادی پرداخته تا دشمن نتواند به محاسبات یکطرفهاش دلخوش کند.
وی تصریح کرد: سال 92 سال تکمیل این نهضت اقتصادی و تغییر وضعیت جاری است و این امر به شدت نیاز به شکلگیری یک حرکت خارقالعاده دارد که از آن به حماسه اقتصادی یاد میشود و نیازمند ورود هر چه قویتر مسئولین و ملت در میدان مبارزه و عمل است.
معاون وزیر کار در ادامه اذعان داشت: حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از نظر منطق و رویکردهای علوم سیاسی یک راهبرد جدید برای ادامه روند عمومی کشور است که باید برای مسئولین جامعه و همه مردم مقدس شمرده شود.
وی اضافه کرد: باید مفهوم حماسه سیاسی و اقتصادی را به عنوان یک راهبرد کلان برای مدیریت امور کشور در راستای تحقق از پیش تعیین شده انتخاب نمود و آن را به نوع خود به عنوان یک نقشه راه و مسیری مشخص برای روند امور جاری کشور قلمداد کرد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: ارائه این راهبرد و راهکار باید بیش از هر زمان دیگری جدی گرفته شود، چرا که جمهوری اسلامی ایران امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند خلق حماسههای بزرگ سیاسی و اقتصادی که از یک نظر موجب تعالی ملت بزرگ ایران شده و توطئههای شوم دشمنان را نقش بر آب میکند، میباشد.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد فقط ثروت، تولید و تجارت نیست. اقتصاد مناسبات به هم پیوستهای از سرمایه، تولید، تجارت و مصرف صحیح منابع است که از جمله این منابع میتوان به سرمایه فراوان قابل دسترس نیروی انسانی و منابع انسانی در کشور به عنوان بزرگترین و موثرترین موتور به حرکت درآورنده چرخهای تولیدی و حماسهسازان اقتصادی اشاره نمود.
پرند با اشاره به اقدامات سازمان آموزش فنی و حرفهای در راستای توانمندیسازی نیروهای انسانی تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به عنوان یکی از سازمانهای تابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در یک همگرایی و هم افزایی تمام توان علمی و امکاناتی خود را به کار گرفته است تا با تهیه و تولید اسناد قابل اجرا در قالب نقشه راه با برخورداری از 700 مرکز آموزشی ثابت، 13 هزار و 500 آموزشگاه آزاد مهارتی و تعداد کثیری تیمهای سیار آموزشی در سراسر کشور نسبت به برقراری عدالت آموزشی و توان افزایی نیروی انسانی مورد نیاز بازار کار و جوامع هدف خود و اشتغالزایی و رفاه گستری و تدوین الگوهای جدید کسب و کار مسیر تحقق حماسه اقتصادی را با محوریت آموزش، تولید، بازاریابی و فروش بیش از پیش هموار سازد.