به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ دومین درخواست رئیس جمهور از دانشگاهیان برای دفاع توافقنامه ژنو با اقبال مناسبی از سوی اساتید و دانشجویان روبرو نشده است و حال آنکه این بار حقوقدانان مورد مخاطب رئیس جمهور بودند.
آقای روحانی در جلسه اخیر هیات دولت حقوقدانان کشور را به بررسی دقیق و محتوای توافقات و اطلاعرسانی به جامعه دعوت کرد، با این حال تاکنون هیچ یک از حقوقدانان مطرح کشور، برای بررسی نقاط مثبت توافق ژنو گفتگویی انجام نداده و یا یادداشتی منتشر نکرده اند.
توافقنامه ژنو روز سوم آذر ماه سال جاری میان ایران و 1+5 منعقد شد و پس از انتشار محتوای این توافقنامه مورد انتقاد فنی و حقوقی برخی کارشناسان و اساتید دانشگاه قرار گرفت.
این توافقنامه موافقینی هم داشت که اغلبا روزنامه نگاران و چهره های سیاسی نزدیک به دولت بودند که فارغ از بررسی فنی و حقوقی و بدون توجه به تناسب امیتازات واگذار شده و گرفته شده ، صرفا بر وجه سیاسی این توافقنامه تاکید کردند.
البته منتقدان معتقد هستند که در نتیجه نهایی این توافق وضعیت معیشتی مردم بهبود نمی یابد بلکه شرایط را برای فشار بیشتر کشورهای مقابل علیه ایران فراهم می آورد.
با این حال موضوعی که باعث شد آقای روحانی از اساتید دانشگاه و حقوقدانان بخواهد که توافق هسته ای را مورد بررسی قرار بدهند بی پاسخ بودن سئوالات مطرح شده فنی درباره این توافقنامه بوده که مانند درخواست پیشین رئیس جهمهور بی پاسخ مانده است.
رئیس جمهور پیش از این در جمع اساتید دانشگاه ها در دانشگاه شهید بهشتی از آنها خواست تا به میدان آمده و از توافق ژنو حمایت کنند و همزمان منتقدان این توافقنامه را «بی سواد» خطاب کرد.
"چرا یک عده کم سواد باید حرف بزنند؟ اساتید دانشمند ما، بزرگان دانشگاهها چرا خصوصی حرف میزنند؟ چرا نمیآیند در میدان حرف بزنند؟ ... این اقدام از آثار دانشگاه است و آنهایی که در مذاکره حرف میزنند تربیت شدگان دانشگاهها هستند. آنهایی که امروز تصمیم میگیرند از دانشگاهها هستند. چرا نمیآیید در جامعه و به دریای خروشان مردم وصل نمیشوید؟"
هر چند برخی از اساتید دانشگاه در جریان انتخابات ریاست جمهوری و پس از آن از حامیان رئیس جمهور به حساب می آمدند با این حال پس از درخواست آقای روحانی از آنان، ترجیح دادند سکوت خود درباره مفاد این بیانیه را ادامه بدهند.
در طرف مقابل اما اساتید دانشگاه و کارشناسان برجسته روابط بین الملل در پاسخ به توهین ریس جمهور به منتقدان برخی از ایرادات فاحش توافقنامه ژنو را به وی یادآور شده و اظهار کردند « محتوای توافقنامه به گونه ای است که حتی اساتید دانشگاه نزدیک به دولت نیز حاضر به آن نیستند اعتبار خود را مخدوش کرده و مدح توافقنامه ای را بگویند که دستاوردی برای ایران نداشته است»
با این حال علاوه بر سکوت اساتید دانشگاه حامی دولت، حقوقدانان نیز که آقای روحانی خود را متعلق به این قشر می داند، ترجیح دادند سکوت اختیار کنند.
دور آتی مذاکرات هسته ای در حالی قرار است 29 بهمن در وین برگزار شود که هنوز بسیاری از سئوالات و ایرادات فنی کارشناسان و اساتید دانشگاه درباره توافقنامه ژنو هنوز پاسخ داده نشده است.
منبع: رجانیوز