به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» ، زهره الهیان، نماینده سابق مجلس با اشاره به فرصتهای موجود در سازمان بسیج جامعه پزشکی گفت: این فرصتها زمان خوبیست تا نقش زنان در دفاع مقدس و در حوزه بهداشت و درمان بازخوانی شود.
وی افزود: زنان نقش بسیار موثری در سالهای دفاع مقدس داشتند و توانستند در حوزه بهداشت و درمان، چه در پشت جبههها و چه در خط مقدم، در بیمارستانهای صحرایی به عنوان پزشک، پرستار و بهیار خدمات ارزندهای را ارائه بدهند. اگر این روحیه فداکارانه و ایثارگرانه آنها نبود ، ما شاهد موفقیتها در حوزه درمان و مداوای مجروحین نبودیم.
وی با تاکید بر اینکه باید برای ثبت وقایع و خاطرات پزشکان حرکتی شروع شود، تصریح کرد: حضور پزشکان زن در دوران دفاع مقدس بسیار مشهود و واضح بود. پزشکان در بیمارستانهای صحرایی به صورت خستگی ناپذیر ماهها حضور داشتند و علاوه بر کار درمان وظایفی که برعهده پزشکان نبود (کار یک بهیار و خدمه )انجام میدادند.
الهیان افزود: گاهی پزشکان خانم به جهت میزان احساس مسئولیت و شرایطی که در دفاع مقدس ایجاد شده بود کار یک بهیار و خدمه را انجام میدادند. این فداکاریها تنها در قالب ثبت به عنوان داستانهای دفاع مقدس و خاطرات بیمارستانهای صحرایی میتواند ترسیم شود که نیازمند ساعتها وقت و سالها مداومت برای ثبت خاطرات این عزیزان است.
عضو سابق مجلس گفت: با شروع دفاع مقدس به جهت کمی سن توفیق حضور در جبهههای حق برایم مقدور نبود و حضور در جبهه یکی از آرزوهایم بود که محقق نشد.
وی عنوان کرد: امروز آمارهای موجود گویای این واقعیت است که بیش از 70 درصد کادر و پرسنل تخصصی و پزشکان و پرستاران خانم هستند که باید برای این ظرفیت عظیم برنامه ریزی جدی صورت بگیرد تا متناسب با ، روحیات و میزان مسئولیتشناسی خانمها بیشترین استفاده از ظرفیت آنها شود.
وی در پایان با بیان اینکه برنامه ریزیها باید به گونهای انعطاف پذیر باشد، افزود: زنان باید بتوانند در کنار وظیفه اولیه خود که همان خانهداری و تربیت فرزندان است در عرصه طبابت و حوزه سلامت، خدمترسانی لازم را داشته باشند.