به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، خالقی امروز عصر در همایش نقد و بررسی مستند «نبرد با شیطان» در جمع دانشجویان دانشکده مهندسی در تالار اجتماعات این دانشگاه بیان داشت: حدود یک سال و نیم پیش در ماه آبان پس از چندین ماه پیگیری در عصر یک پنج شنبه به ما خبر دادن مجوز حضور در سوریه و حرکت به سمت این کشور را دادند.
وی ادامه داد: ما در آنجا تکلیف ساخت مستند را داشتیم و به لطف خدا این مستند از رسانه های بین المللی پخش شد و من توانستم از تکه های از آن مستند و البته با تکیه بر آرشیو قوی که در دست داشتم مستند نبرد با شیطان را بسازم.
خالقی با بیان اینکه رفتن به سوریه در شرایط حضور تروریست ها کار آسانی نبود، گفت: روزی که ما در سوریه حضور پیدا کردیم در یک عملیات پاکسازی در فاصله دو کیلومتری ما در حالی که توپ های 100 میلی متری مدام به زمین اصابت پیدا می کردند مادری را دیدم که به راحتی و با آرامش فکر فرزند خود را از مدرسه می آورد.
وی با بیان اینکه مردم سوریه نسبت به حضور تروریست ها در کشور خود به صورت عادی رفتار می کنند، بیان داشت: در صحنه ای دیگر در سوریه شاید باورش کمی سخت بود اما بلافاصله پس از پاکسازی منطقه توسط ارتش سوریه من مردی را دیدم که با دوچرخه اش وارد منطقه شد و بلافاصله خانه خود را از نیروهای ارتش تحویل گرفت و این نشان می دهد مردم سوریه تقریباً مردم بی خیالی نسبت به حضور تکفیری ها در کشور خود هستند.
کارگردان مستند نبرد با شیطان با اشاره به اینکه تیم کاری من متشکل از دو دوربین و یک میکروفون بود، یاداور شد: من با یک دوربین سونی معمولی و یک دوربین خانگی پاناسونیک و یک مترجم دو هفته در سوریه به روی سوژه های مختلف کار و این مستند را تهیه کردیم.
خالقی در پاسخ به دانشجویی که آینده سوریه را از نگاه یک مستندساز ارزشی جویا می شد، گفت: من فکر می کنم شرایط سوریه یک شرایط طولانی مدت و به نفع اسرائیل خواهد بود زیرا ناآرامی و ناامنی منطقه مطلوب اسرائیل و آمریکا است و آنچه از حضور گروه های تروریستی مختلف در این کشور براورد می شود فرسایشی بودن این جنگ است.
وی در پایان با بیان اینکه پروژه سبک زندگی را در خصوص یک نفر از شخصیت های مطرح مشهد در حال انجام دارم، گفت: تلاش می کنم مستندی در خصوص تبعات کاهش جمعیت و همچنین پروژه سبک زندگی را که قسمت اول ان را در مستند سفیر دیدید با یک شخصیت مطرح دیگر از مشهد آغاز کنم.