به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی اصغر جعفریان، داور بخش نوجوان سیزدهمین جشنواره شهید غنی پور در نشست خبری این جشنواره که عصر امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد، گفت: جشنواره شهید غنی پور از جنبه های متعددی با سایر جشنواره ها متفاوت است؛ به عبارت دیگر داوران که در این جشنواره هستند بدون کمترین چشم داشت مادی و تنها به خاطر خدمت به ادبیات کشور به فعالیت می پردازند.
وی ادامه داد: نوجوانان در کشور ما مظلوم واقع شده اند و این مظلومیت از مدارس شروع و حتی به خانواده و ادبیات هم کشیده شده است؛ با وجود جمعیت 10 میلیونی قشر نوجوان در کشور آنها در میان سایر اقشار دیده نمی شوند؛ از اینکه نویسندگان به نسل نوجوان کمتر می پردازند، متاسفم.
داور بخش نوجوان سیزدهمین جشنواره شهید غنی پور با بیان اینکه نوجوانی سن تولد دوباره است، اظهار داشت: نوجوانان تلاش دارند تا با خواندن کتاب شناخت دقیق تری را از اطراف خود پیدا کنند؛ با این حال متاسفانه نویسندگان ما به آنها کم توجه هستند. با خواندن رمان های نوجوان سال 91 متوجه شدم که نویسندگان این حوزه شناخت عمیقی از قشر نوجوان ندارند.
جعفریان با بیان اینکه در جشنواره شهید غنی پور به دنبال آثاری هستند که در آنها تفکر مسجدی، بسیجی و مردمی وجود داشته باشد، اظهار داشت: عقیده مان این است که آثاری که فانتنزی، تخیلی و جادویی هستند در این جشنواره جایگاهی ندارد؛ قصدمان این نیست که به سلایق مختلف احترام نگذاریم ولی به معیارهای جشنواره پایبند هستیم.
وی با اشاره به ویژگی های نویسنده حوزه نوجوان افزود: در وهله اول نویسندگان حوزه نوجوان باید شناخت درستی از این قشر داشته باشند تا بر اساس نیازهای آن کتاب بنویسند؛ با این حال متاسفانه هنوز شناخت کامل و تعریف روشنی از رواشناسی نوجوان در ایران وجود ندارد.
داوران جشنواره شهید غنی پور گفت: چون داوران این جشنواره کتاب شناس هستند، خودشان اقدام به خرید کتاب برای این دوره از جشنواره کردند؛ با این حال داوران موظف بودند که تمام کتاب هایی را که در سال 91 منتشر شده را مورد بررسی قرار دهند.
داور بخش نوجوان سیزدهمین جشنواره ادبی شهید غنی پور با اشاره به خلاءهای موجود در آثار نوجوانان گفت: عدم معرفی اسوه و قهرمان پروری برای نوجوان یکی از اصلی ترین خلاءهای این آثار هستند؛ در حالی که کشورهای دیگر خودشان قهرمان سازی می کنند و ما با وجود قهرمان های نوجوانی که در دوران دفاع مقدس داریم، نتوانستیم آنها را به الگویی برای نوجوانان تبدیل کنیم.
جعفریان گفت: کتاب هایی که نویسندگان برای نوجوانان می نویسند، به گونه ای است که گویی برای نوجوانی نسل خودشان دست به قلم شده اند نه نسل جدید.
وی ادامه داد: چون معیارهای انتخاب اثر برگزیده در جشنواره شهید غنی پور نسبی است، از این رو هر ساله یک اثر برگزیده را در بین آثار خواهیم داشت.
داور بخش نوجوان سیزدهمین جشنواره ادبی شهید غنی پور در پایان خاطر نشان کرد: به عنوان داور این جشنواره و معلمی که 20 سال با دانش آموزان سرو کار داشته از ناشران و نویسندگان حوزه نوجوان می خواهم که نگاه واقع بینانه به این قشر داشته باشند و نوجوانان را بیش از این باور کنند؛ چرا که آنها کودک نیستند و باید کتاب های درخور آنها نوشته شود.