به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد اسماعیل کفایتی روز گذشته در حاشیه همایش سراسری سرگروههای صالحین در پایگاه عقیدتی تربیتی امام رضا(ع) مشهد در جمع خبرنگاران به بیان اهداف و فعالیتهای مجموعه خود پرداخت و بیان داشت: بسیج مهندسین صنعتی نیز در کنار سایر اقشار، اهداف انقلاب را دنبال میکند که با انجام تشکیلاتی، بنا دارد راهبردهای انقلاب را پیش ببرد.
وی افزود: مهندسین صنعتی و شبکه توانایی که در این قشر مهم بسیجیان وجود دارد، میتواند نیازهایی را پاسخگو باشد؛ علاوه بر تخصص، اعتقادات فکری و فرهنگی لازم است تا این توان در کنار هم قرار بگیرد.
مسئول بسیج مهندسین صنعتی کشور با بیان اینکه اجتماع افراد در کنار هم میتواند شبکه جدی مهندسین و متخصصین را شکل دهد، بیان داشت: زمانی، بیسوادی معضل کشور بود که پس از گذشت آن دوران، در حال حاضر کشور با یک مسئله مهم مواجه است و آن هم بحث اشتغال تحصیلکردههای کشور است.
کفایتی ادامه داد: موج عظیمی از فارغالتحصیلان کارشناسی به مقطع کارشناسی ارشد رسیدند که با توجه به این حجم از متقاضی، ادامه این موج را در فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد را در آیندهای نه چندان دور شاهد خواهیم بود که باید پیش از آن که به معضل جدی تبدیل شود فکری برای آن کرد.
وی با اشاره به اهمیت مصرف انرژی در پیشرفت کشور، بیان داشت: با توجه به اینکه نحوه و میزان مصرف انرژی یکی از مباحث اقتصاد مقاومتی است، ما در بسیج مهندسین در تلاشیم تا با تشکیل گروههای اشتغالی و دانش بنیان بتوانیم با ممیزی انرژی، نقش مؤثری را ایفا کنیم.
مسئول بسیج مهندسین صنعتی کشور افزود: صنایع ما به عنوان یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی مطرح است و از آنجایی که دانش تولید ثروت خواهد کرد، صنایع باید به سمت تولید دانش حرکت کنند تا این خلأ پر شود.
کفایتی به لزوم وجود واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای صنعتی اشاره کرد و گفت: گاهی در برخی از شهرستانها شاهد آن هستیم که تا حدود 80 درصد واحدهای صنعتی آن یا غیرفعال شده و یا با حداقل توان خود مشغول به کار هستند؛ درحالی که اگر واحد تحقیق و توسعه خود را راهاندازی کرده بودند میتوانستند بسیار بیش از حد موجود خود را شکوفا کنند.
وی به عدم ارتباط بین صنعت و دانشگاه اشاره و تصریح کرد: متاسفانه خلا رویکردهای مثبت در مهندسی به چشم میخورد؛ آنچه که در دانشگاهها شاهد آن هستیم خیلی با صنعت ارتباطی ندارد؛ بنابراین بسیج مهندسین در تلاش است با ایجاد مهارتهای لازم، نقش مؤثری در این عرصه از خود نشان دهد.
مسئول بسیج مهندسین صنعتی کشور با اشاره به موفقیت حوزه بهداشتی و پزشکی کشور، تصریح کرد: اگر بهداشت و سلامت از سطح بالایی برخوردار است به این دلیل است که رابطه دانش و صنعت که در حوزه بهداشت، رابطه بیمارستانها و دانشگاه دانسته میشود، برقرار است؛ اگر در صنعت نیز چنین ارتباطی با دانشگاه برقرار کند شاهد شکوفایی دیگری خواهیم بود.
کفایتی ادامه داد: متاسفانه ساختار دانشگاههای ما، دانشگاههای استعماری است و صنعت ما نیز برای وابسته بودن تعریف شده است.
وی در خصوص فعالیتها و اعضای جامعه بسیج مهندسین صنعتی گفت: در حال حاضر 75 هزار نفر عضو بسیج مهندسی سراسر کشور هستند که در قالب کانونها، انجمنها و حلقههای صالحین مشغول به فعالیت هستند.