رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، اقتصاد کشور در بخش دولتی را 70 تا 80 درصد و در بخش خصوصی را 20 تا 30 درصد بیان کرد.
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، بهزاد سلطانی صبح امروز در همایش نقش و کارکردهای فن بازار در ایجاد و توسعه بازار فناوری کشور در سالن همایش های بین المللی رازی اظهار داشت: طی مطالعه ای که در هشت سال انجام شده، مشکل اصلی کشور نبودن تقاضا یا ضعف در نیازهای تکنولوژی کشور بیان شده است.
وی افزود: منظور از نبود تقاضا این است که شرکتی بتواند محصول دانش بنیان را تهیه کند، اما بازار نداشته باشد که به این ترتیب طرف عرضه کننده به نتیجه نخواهد رسید.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی درباره اقتصاد کشور گفت: در حال حاضر 70 تا 80 درصد اقتصاد کشور به بخش دولتی و تنها 20 تا 30 درصد به بخش خصوصی متکی است.
سلطانی گفت: کشور ما تا کنون به فروش نفت متکی بوده که باعث ایجاد نظام تصمیم گیری، تربیت مدیران هزینه ای، وارد کردن کالاهای خارجی در 100 سال گذشته، نبود تقاضا برای فناوری داخلی و نبود فضای رقابتی و رشد شده است.
وی افزود: علاوه بر این، تحریم ها به جای فرصت برای ما تهدید ایجاد کرده است.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی درباره اقتصاد کشور گفت: رکود تورمی خلاصه فضای اقتصادی کنونی کشور است که منجر به یک فرهنگ دولتی نفتی شده، لذا باید این حرکت را به اقدام مثبت پیش رونده تغییر دهیم.
سلطانی اظهار داشت: اگر روند کنونی ادامه دار شود، نخبگان از کشور مهاجرت می کنند، رشد اقتصادی پایین می آید و باعث عقب افتادگی در کشور می شود.
وی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب به شرکت های دانش بنیان و تدوین آن در قانون برنامه پنجم توسعه پنجم گفت: سال آینده سال شرکت های دانش بنیان خواهد بود و حرکت جدی در آن رخ می دهد.
شرکت های دانش بنیان باید به جای تسخیر بازار، بازارسازی کنند
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی درباره اقتصاد کشور اظهار داشت: تعریف شرکت های دانش بنیان فناوری نماد محصولات دانش بنیان ذیل دو طبقه صنایع با فناوری متوسط به بالا و بالا قرار گرفتن است.
سلطانی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان باید به جای تسخیر بازار، بازارسازی کنند، گفت: تحقق این امر نیاز به اقدامات جدی تری دارد.
این مقام مسئول درباره نقش دولت در این زمینه اظهار داشت: به بدهی های دولت به بخش خصوصی، بومی سازی فناوری های اولویت دار وزارتخانه ها، اصلاح قراردادها با بخش خصوصی، بهبود فضای کسب و کار و فضای رقابتی، کاهش اثرات تحریمی و مرتبط کردن بازار سرمایه و فناوری باید پرداخته شود.
وی با بیان اینکه قوه قضائیه باید به حوزه کالا و فناوری ورود کند، افزود: تدوین قانون مالکیت فکری و اصلاح فرهنگ عمومی از عواملی است که در کالا و فناوری نقش بسیار زیادی دارند.
در این همایش به هفت استان آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، اصفهان، مرکزی، خوزستان، فارس و قم مجوز فن بازارهای منطقه ای اعطا و قراردادهای فن بازارهای منطقه ای با استان های سمنان، هرمزگان، کرمان و همدان نیز امضا شد.