پژوهشگر آلمانی و برگزیده بیست و هفتمین جشنواره خوارزمی توانست آنتی آروماتیسیته با اثر آنیزوتروپی در طیف HNMR را اثبات کند.
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، اثبات آنتی آروماتیسیته با اثر آنیزوتروپی در طیف HNMR با تلاش اریک کلینپیتر در بیست و هفتمین جشنواره خوارزمی در اسفند 92 رتبه دوم پژوهش های بنیادی را به دست آورد.
«کلینپیتر» در این طرح خواص مغناطیسی فضایی آنیون آنتی آروماتیک 9-اگزاآنتراسن -12 و دی آنیون 9- دیمریک 2-11 آن، با روش محاسباتی اختلال اوربیتالاهی اتمی نامتغیر Gauge روش (GIAO) و به کار گیری مفهوم جابهجایی شیمیایی مستقل از هسته (NICS) را محاسبه کرده است.
این گزارش حاکی است مقادیر به دست آمده برای خواص مغناطیسی (through-space NMR) TSNMRS (shielding) که میتواند برای تعیین آنتی آروماتیستیه ناشی از جریانات خلاف مدار حلقه به کار رود برای ترکیبات آنیونی 2-11 و -12 و دیگر مولکولهای آنتی آروماتیک خنثی و یونی (مربوط به مطالعات قبلی) مورد مطالعه قرار گرفته است.
به صورت کمی ثابت شده است که اثرات آنیزوتروپی گروههای عاملی در طیف HNMR خاصیت پاسخی مولکولی جابهجایی شیمیایی مستقل از هسته فضایی نظری است.
معرفی اریک کلینپیتر
اریک کلینپیتر در سال های 70-1965 در دانشگاه لیپزیگ در رشته شیمی تز دیپلم در شناسایی طیفی NMR آزاایندولیزینها را گذرانده است.
در سال های 74-1970 دستیار در همان دپارتمان شیمی تز مقطع dr.rer.nat بررسی سطح الکترونی رنگها و حدواسطهای رنگ به وسیله NMR و محاسبات کوانتومی و در سال های 82-1974 دستیار ارشد درهمان دپارتمان شیمی بوده است.
این پژوهشگر دانشگاه پتزدام آلمان در سال 1981 تخصص تعیین کانفیگوراسیون کانفورماسیون و انعطافپذیری درون مولکولی ترکیبات آلی به وسیله NMR و محاسبات شیمی کوانتومی را کسب کرده است.
همچنین در سال های 85-1982 دانشیار شیمی آلی در دانشگاه آدیسآبابا، اتیوپی، در سال های 92-1985 تدریس طیف سنجی (از سال 1988) دانشگاه مارتین – لوتر هاله – وینتربرگ، از سال 1989 تا 1992 رئیس دپارتمان شیمی تجزیه را تجربه کرده است.
کلینپیتر از 1993 استاد شیمی تجزیه و رئیس دانشکده شیمی دانشگاه پتزدام آلمان بوده و در سال 2011 دکترای افتخاری از دانشگاه (SZTE) Szeged مجارستان را کسب کرده و تاکنون بیش از چهارصد مقاله کتاب، مقالات مروری را تالیف داشته و هشتاد سخنرانی در کنفرانسهای بینالمللی انجام داده است.