گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، آنچه پیشرو دارید مصاحبه ای است با حجت الاسلام ثمری کارشناس مذهبی، پیرامون شخصیت بزرگوار فاطمه الزهرا(س).
«خبرگزاری دانشجو»: درباره عصمت حضرت زهرا(س) توضیح بفرمایید چنان چه می دانید تنها زن معصوم در اعتقاد شیعه حضرت زهرا(س) می باشند.
تنها تفاوت حضرت زهرا(س) با پدرشان در جنسیت بود
ثمری: وجود نازنین حضرت زهرا(س) بزرگ بانوی عالم وجود شخصیتی که تنها تفاوت ایشان با شخص اول عالم هستی، پدر بزرگوار ایشان که انسان کامل است، جنسیت ایشان است؛ وجود نازنین حضرت زهرا(س) حقیقتی است که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «تمام انبیاء الهی و ادیان الهی بر مدار معرفت حضرت صدیقه طاهره(س) گذران زندگی دنیایی داشتند».
حضرت صدیقه طاهره(س) حجت خدا بر حجج الهی است که امام عسکری (ع) فرمودند: «ما حجت خدا بر مردم هستیم و مادر ما حضرت زهرا(س) حجت خدا بر ماست»؛ حضرت زهرا(س)؛ معصومه، صدیقه و طاهره است؛ وجود نازنین حضرت صدیقه طاهره(س) انسان کاملی است در هیبت و هیات زن به عنوان الگو برای همه، چه زنان و چه مردان، است.
باید همانند حضرت زهرا(س) در اعتلای کلمه «لااله الا الله» و دفاع از حریم ولایت قدم برداریم
«خبرگزاری دانشجو»: نقش حضرت زهرا(س) در شکل گیری اسلام و شیعه چیست؟
ثمری: این انسان با فضیلت در نقطهای از عالم جهاد دارد و بندگی را به نحو احسنت به کمال می رساند که آن نقطه تزاحم جریان حق و و باطل است؛ جریان نفاقی که بعد پیامبر در جهت زدودن مسیر هدایت و رهبری امت اسلامی که باید به دست معصوم برملا شود، حضرت زهرا(س) به عنوان سربازی در رکاب ولایت، در این صحنه حضور پیدا می کنند و تا سر حد جان جانفشانی می کنند.
این امر برای ما درسی است که در مسیر اعتلای کلمه «لا اله الا الله» و دفاع از حریم ولایت تا جایی که وجود نورانی حضرت زهرا(س) در این راه فدا شد وایشان شهیده ی این راه هستند؛ انشاالله ما هم بتوانیم دراین راه فرمانبردار و اثرگذار باشیم.
بزرگ ترین امتیاز حضرت زهرا(س) بندگی خداوند است
«خبرگزاری دانشجو»: بزرگترین هدف از شهادت حضرت زهرا(س) که ما باید از آن درس بگیریم چیست؟
ثمری: وجود نورانی حضرت زهرا(س) در مدت عمر کوتاهی که داشتند برای امیرالمومنین و هستی خوش درخشیدند تا جایی که امیرالمومنین می فرمایند: «فاطمه(س) بهترین یار و یاور من در مسیر بندگی خداوند بود»؛ بزرگ ترین امتیاز حضرت زهرا(س) بندگی خداوند است؛ آن چیزی که ما باید از زهرای مرضیه(س) درس بگیریم و در زندگی ما جریان داشته باشد روح بندگی است که تمام وجود حضرت زهرا(س) را دربر گرفته بود و آن بانوی بزرگوار به عنوان بالاترین مرتبه بندگی که مقام نعمت الله است را دارند.
ایشان به ما آموختند در مسیر دین و برای دفاع از حریم دین تا سر حد جان، حتی اگر حقیقتی هم چون حضرت زهرا(س) باشد بایستی جان فشانی کند و از وجود خود مایه بگذارد.
«خبرگزاری دانشجو»: چرا حضرت زهرا(س) را شبانه به خاک سپردند؟
ثمری: حضرت زهرا(س) عمری داشتند که در تمام آن در حال مجاهده بودند؛ عمر حضرت زهرا(س) تماما در راه جهاد بود؛ وصیت حضرت زهرا(س) برای اینکه بعدها و نسل های بعدی هم بتوانند در این مسیر گام بردارند، وصیتی کاملا سیاسی و در جهت مبارزه با جریان منحرفی است که بعد پیامبر (ص) در صدد ایجاد انحراف در مسیر دین خدا بودند.
وجود نازنین حضرت زهرا(س) به خاطر وصیتی که کردند و این که خواستند شبانه غسل داده شوند و به خاک سپرده شوند به این جهت بود که مسیر مبارزه با انحراف در آینده هم برای پیروان مکتب پیامبر(ص) هم چنان مورد توجه باشد؛ مخفی بودن قبر ایشان ذهن هایی را که از تعصبات جاهلی برخوردار نبودند برای رهیابی به هدایت درست مستعد میسازد.