گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ علل بیماری های کبدی شامل: استرس و اضطراب های روزمره زندگی شهری، استفاده از مواد غذایی صنعتی و غذاهای آماده و فست فود ها، بی نظمی در خوردن و خوابیدن، بی برنامه گی در رژیم غذایی و رعایت نکردن آداب غذا خوردن است.
همچنین استفاده از داروهای شیمیایی بخصوص آنتی بیوتیک ها که مقاومت بدن را کاهش می دهند، استفاده از مواد نگه دارنده که سمی اند و با افزودن به انواع غذاهای روزمره موجب آلودگی آنها و بروز بیماری های صعب العلاج از جمله بیماری های بدخیم کبدی می شود، تمام این موارد فشارهای خطرناکی را به کبد انسان وارد می کند و عوارضی را به دنبال دارد.
بالارفتن آنزیم های کبدی، اختلالات عصبی که موجب می شود غدد درون ریز انسان از جمله کبد از حالت عادی خارج شده و نظم بدن مختل شود، با انواع استرس ها و عصبیت ها کبد صفرای بیش از حد تولید می کند، استفاده از غذاهای چرب و سرخ کردنی که موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا شده و شخص را دچار درد و ناراحتی می کند، استرس و عصبی شدن موجب فشار زیاد به کبد می شود و در نتیجه کبد تولید چربی (کرسترول) می کند، به مرور زمان چنین شخصی کبد چرب خواهد داشت.
استرس ها و عصبی شدن های زندگی موجب بالا رفتن آنزیمی در خون شده، افسردگی های مزمن را در پی خواهد داشت، نداشتن نظم و برنامه در زندگی و استفاده از غذاهای مصنوعی که موجب کار طاقت فرسای کبد شده، آنزیم های آن را بالا خواهد برد.
براثر مداومت و اصرار بر مصرف چنین غذاهایی کبد دچار انواع هپاتیت، سیروز و انواع تومور ها و کیست های کبدی خواهد شد.
بیماری سیروز کبدی:
این بیماری با سفت و سخت شدن تدریجی سلول های کبدی پدید می آید که اگر درمان نشود سفتی کبد ادامه پیدا می کند و به مرور از کار می افتد در این حالت عروق مری و معده دچار بیماری واریس می شوند که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند عروقی که دچار واریس شده اند خون ریزی می کنند.
در این حالت معمولا برای بیمار نمی توان کار خاصی را انجام داد بنابراین بهترین زمانی که می شود برای این نوع بیماران کمکی انجام داد زمان ابتدای بیماری است یعنی زمانی که عروق دچار واریس نشده اند.
علت بیماری:
مهمترین و اصلی ترین علت این بیماری ادامه بیماری های هپاتیت است که به موقع درمان نشده است و باعث سیروز کبد شده است.
علل دیگری نیز وجود دارد که عبارت اند از چرب شدن کبد، بالا رفتن آنزیم های کبدی، انسداد مجاری کبدی و در نهایت عفونت های کبدی.
روش طب قرآنی برای این بیماری:
از کلیه فرآورده های حیوانی مطلقا استفاده نشود، از یبوست مزاج پرهیز شود، از عصبی شدن و حرص خوردن شدیدا پرهیز شود، از مصرف غذاهای پخته پرهیز شود، از مواد خام گیاهی (سبزیجات و انواع میوه جات) به استثنای موز و خرما استفاده شود، بعد از بهبودی کامل توصیه می شود که غذاهای ممنوع میل نشود و تا مدتی از گوشت قرمز استفاده نشود.