به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، موسسه ی بیزینس مانیتور اعلام کرد لغو تحریم های بین المللی موجب رشد چشمگیر بخش مخابرات و شبکه های مخابراتی در این بخش خواهد شد.
کارشناسان موسسه ی بیزینس مانیتور معتقد هستند که ارائه ی تکنولوژی 3G توسط اپراتور رایتل از سال 2011 در ایران تاثیر مهمی بر بازار گوشی های همراه گذاشته است.
نرخ تقاضا برای سرویس های 3G نیز درحال افزایش است. اگرچه هنوز مشکلاتی وجوددارند که رشد این بازار تهدید می کنند.
تحریم های بین المللی، زیر ساخت های شبکه ی گران قیمت و انحصار رایتل در توسعه و قیمت گذاری سرویس های 3G از جمله این مشکلات هستند.
بخش مخابرات از کمبود شدید سرمایه گذاری رنج می برد. در صورت لغو تحریم ها بازار ایران ظرفیت بسیار مناسبی برای رشد در دو بخش تکنولوژی های بی سیم و دارای سیم (سیمی) دارد.
بر اساس این گزارش، موسسه ی بیزینس مانیتور با توجه به آخرین آمار اتحادیه ی بینالمللی مخابرات کاهش رشد را برای خطوط ثابت پیش بینی کرده است.
ضریب نفوذ در این بخش تا پایان سال 2017 در حدود 40 درصد خواهد بود. میانگین درآمد به ازای هر کاربر شرکت ارتباطاتی MTN – ایرانسل - برای نخستین بار در 9 ماه گذشته به بالای 4 دلار رسید.
بهبود اندک درآمد ها برای این شرکت نشان دهنده بهبود نسبی نرخ ارز، افزایش ارزش پول ملی و کاهش تورم درکشور است.
در حدود 2 میلیون اشتراک 3G تا پایان سال 2012 در ایران به ثبت رسیده است و سرعت رشد آن در سال های 2013 و 2014 بیشتر خواهد شد.
در ماه فوریه 2013 دولت ایران حق انحصاری توسعه ی تکنولوژی 3G را به شرکت رایتل داد و احتمال می رود این قرارداد به مدت یک سال دیگر هم تمدید شود.
به عقیده ی کارشناسان بیزینس مانیتور چنین قراردادهایی موجب کاهش سرمایه گزاری در بخش هایی مانند تکنولوژی 3G و سرویس های data می شود. این در حالی است که نرخ تقاضا برای این سرویس های درحال رشد است.
احداث خط فیبر نوری اروپا – ایران با طولی معادل 10 هزار کیلومتر در ماه سپتامبر 2013 به پایان رسید و هم اکنون شروع به کار کرده است.
این شاه راه ارتباطی از شهر فرانکفورت آلمان آغاز می شود و با عبور از اروپای شرقی، روسیه، آذربایجان، ایران و خلیج فارس به عمان ختم می شود.
این پروژه پهنای باند بین المللی ایران را از 72 گیگابیت به 82 گیگابیت در ثانیه رسانده است.
به گفته ی وزیر ارتباطات ایران، این کشور در نظر دارد تا پایان سال 2013 پهنای باند را به 100 گیگابیت بر ثانیه برساند.