به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مرتضی موسی خانی، دبیر کمیته ملی ربوکاپ در کنفرانس خبری این مسابقات در نمایشگاه بین المللی در جمع خبرنگاران، در خصوص برجسته کردن رباتهای فوتبالیست و کمرنگ بودن حضور سایر رباتها در این دوره از مسابقات گفت: به دلیل بالا بودن دانش گروهی، در زمینه ساخت رباتهای فوتبالیست، پیشرفتهای بیشتری داشتهایم؛ سفارش چنین رباتهایی در پروژههای صنعتی باعث بالا رفتن انگیزه دانشجویان و پررنگ شدن حضور رباتهای فوتبالیست در مسابقات ربوکاپ شده است.
وی با اشاره به پیشرفتهای ایران در زمینه رباتهای مین یاب، زیرآب و رباتهای پرنده، ابزار امیدواری کرد که به دلیل اهمیت بالای این رباتها، تلاشهای بیشتری در این زمینه صورت گیرد تا ایران به استانداردهای بین المللی نزدیک شود.
موسی خانی تلاش در زمینه پیشرفت رباتهای مین یاب را بااهمیت دانست و عنوان کرد: به دلیل اینکه ایران بالاترین رتبه در وجود مینهای خنثی نشده را دارد انتظار داریم با پیشرفت در زمینه طراحی رباتهای مین یاب بتوانیم میزان مینهای خنثی نشده را در سطح کشور کاهش دهیم.
دبیر کمیته ملی ربوکاپ با بیان اهمیت نامگذاری امسال به نام «اقتصاد و فرهنگ» نیز گفت: امیدواریم با تلاشهای روزافزون بتوانیم با کشورهای مطرح غربی در این زمینه رقابت کنیم تا در رفع مشکلات کشور و کمرنگ کردن اقتصاد متمرکز بر نفت سهمی داشته باشیم.
موسی خانی گفت: پیشرفت در علم رباتیک می تواند آسیب تحریم های نرم افزاری و سخت افزاری را کم کند؛ زیرا توجه به علم رباتیک و اقتصاد دانش بنیان یکی از گام های اساسی در پیشرفت علمی و اقتصادی هر کشور است.