وزیر بهداشت گفت: اقداماتی در جهت کاهش هزینههای بیماران صورت گرفته است ولی این اقدامات به صورت آنی است و وزارت بهداشت تعهد داده است که 90 درصد هزینه درمان بیماران صعبالعلاج را پرداخت کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت در برنامه نشست خبری که در تلویزیون برگزار شد گفت: طرح تحول نظام سلامت در کشور از امروز اجرا میشود و مردم و مجلس در این راستا فعالیتهایی را باید به طور هم زمان انجام بدهند در این طرح دارو لوازم معاینه لوازم جراحی و رایگان شدن زایمان طبیعی و افزایش سه برابری حقوق و دستمزد پزشکان و پرستارانی که زایمان طبیعی را انجام میدهند مطرح شده است.
وی افزود: فاز دوم هدفمندی یارانهها شروع شده است که اهم مواردی که در این طرح قرار است اتفاق بیفتد در مجلس و در دولت به بحث کشیده شده است و امیدواریم که در بیمارستانهای دولتی و در شهرستانها به اجرا در بیاید.
وی در مورد پرداخت هزینهها توسط مردم گفت: افراد در گذشته 10 درصد از هزینهها را به عنوان فرانشیز پرداخت میکردند و مبالغی را بابت وسایل امکانات به صورت جداگانه پرداخت میکردند و آزمایشگاههای متعددی برای تشخیص بیماری در اطراف بیمارستانها ساخته شده بود که بیماران را برای اقدامات اولیه به این آزمایشگاهها ارجاع میدادند که در طرح تحول نظام سلامت هدایت در جهت بهبود این مسائل صورت گرفته است.
وی در مورد زایمان طبیعی گفت: رایگان کردن زایمان طبیعی در واقع تشویقی است برای مردم برای زایمان طبیعی و امیدواریم که ده درصد از شیوع سزارین در کشور را کاهش بدهد چنانچه آمار سزارین در کشور نشان دهنده این است که بیش از 54 درصد از زایمانها به صورت سزارین صورت میگیرد.
وی در مورد امداد هوایی گفت: در کشور امداد هوایی برای تصادفات نداریم و تنها یک امداد هوایی در اختیار داریم در صورتی که تعداد امداد هوایی باید به 16 مرکز برسد.
وزیر بهداشت در مورد خدمات بهداشتی گفت: واقعیتی که در جامعه وجود دارد این است که درمان به خوبی صورت نمیگیرد و دلیل اصلی این امر این است که پیشگیری مناسبی در کشور وجود ندارد و مردم در امر پیشگیری اطلاعات لازم را در اختیار ندارند و دولت نیز در امر درمان ناتوان است البته با استفاده از تبلیغاتی که در زمینه آب آشامیدنی سلامت روح و روان و غیره صورت گرفته است امیدواریم که بهداشت و درمان در کشور ارتقا یابد.
وی در مورد سیستم ارجاع در کشور گفت: اگر نتوانیم سیستم ارجاع را در کشور بهبود ببخشیم هر بیمار به محض ملاحظه علائمی در خود به فوق تخصص مراجعه میکند و دو یا سه سال دیگر با وجود تمام امکانات و منابعی که به حوزه سلامت اختصاص داده شده است اگر سیستم ارجاع درست نشود نمیتوانیم خدمات درمانی کشوری را بهبود ببخشیم.
وزیر بهداشت گفت: با اقداماتی که صورت گرفته 27 درصد هزینهای که مردم برای بستری شدن در بیمارستانها باید پرداخت کنند کاهش مییابد ولی برای اجرای این طرح از مردم توقع داریم که صبور باشند و از همکارانمان که در بیمارستانها حضور دارند توقع داریم که اقدامات بهداشتی و درمانی را با تلاش بیشتری انجام بدهند.
وی در مورد مجلس و همکاری مجلس در حوزه بهداشت و درمان گفت: مجلس در موضوع بودجه به وزارت بهداشت به خوبی کمک کرد و ما کمبود قانون در کشور نداریم ولی قوانین که در کشور وجود دارد به درستی و کامل اجرا نمیشوند نمایندههای مجلس خواستههای موجود را مطرح میکنند ولی باید نسبت به برنامههایی که ارائه میشود امیدوار بود.
هاشمی در پایان گفت: در جهت کاهش درد و رنج مردم اقدامات آنی انجام دادهایم که یکی از این اقدامات بستههایی بود که دولت به مردم به عنوان کمک ارائه دادو 90 درصد هزینههای بیماران صعبالعلاج را پرداخت می کردو بیماران خاص به صورت مجانی درمان می شوند چنانچه در گذشته بیماران خاص برای گرفتن یک دارو مجبور بودند 12 میلیون تومان هزینه کنند.