گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود خبر اول اینکه:
«سرو زیر آب» همچنان در انتظار تأمین بودجه/ فیلمی درباره شهدای گمنام
محمدعلی باشه آهنگر از انتظارش برای تامین بودجه از سوی برخی ارگان ها برای آغاز فیلمبرداری فیلم سینمایی «سرو زیر آب» خبر داد.
محمدعلی باشه آهنگر کارگردان فیلم سینمایی «سر زیر آب» با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: در حال حاضر در انتظار تامین بودجه برای آغاز پیش تولید این اثر دفاع مقدسی هستیم.
وی افزود: با دوستان در ارگانهای نظامی، برخی بانکهای خصوصی و بنیادهای سینمایی که فیلمنامه «سرو زیر آب» را خوانده اند و تائید کرده اند مذاکراتی را انجام داده ایم که در انتظار پاسخ دوستان هستیم.
بنابراین گزارش، محمدعلی باشه آهنگر چندی پیش موفق به دریافت پروانه ساخت برای فیلمنامه «سرو زیر آب» که به قلم خود او نگارش شده است شد.
کارگردان فیلم سینمایی «ملکه» درباره داستان فیلم توضیح داد: قصه «سرو زیر آب» در مورد شهداء گمنام و اتفاقاتی است که در معراج شهداء و نبرد لوله اهواز افتاده است. محور اصلی قصه ما دو برادر هستند که با مسئول معراج شهداء اهواز مشکل دارند و میخواهند او را از ریاست آنجا برکنار کنند در قالب این قصه اتفاقاتی که در معراج شهداء می افتد و همین طور نوع خبر رسانی این ستاد به خانواده شهداء نیز به تصویر کشیده می شود.
همچنین باشه آهنگر چندی پیش نیز اعلام کرده بود که به دلیل عدم آغاز فیلمبرداری «سرو زیر آب» در زمان تعیین شده و تولید سخت و زمانبر این اثر دفاع مقدسی به جشنواره سی و سوم فجر نخواهد رسید.
حضور برخی عوامل فنی از جمله علیرضا زرین دست (مدیر فیلمبرداری)، عباس بلوندی (طراح صحنه و لباس) و خسرو ملکان (طراح چهره پردازی) قطهعی شده است.
نمایش فیلم «نوح» در چین ممنوع شد
اداره سانسور چین اعلام کرد که نمایش فیلم هالیوودی «نوح» به دلایل دینی در این کشور ممنوع شده است.
در پی ممنوعیت اکران فیلم هالیوودی «نوح» در برخی از کشورهای اسلامی به دلیل به تصویر کشیدن چهره پیامبر خدا و اعتراض مسیحیان به عدم تطبیق داستان این فیلم با روایت انجیل، اکنون نمایش این فیلم در کشور چین، دومین بازار بزرگ فیلم جهان ممنوع شده است.
یک منبع خبری در اداره سانسور چین ضمن تأیید این خبر گفت: این کار به دلایل دینی انجام شده و به نظر میرسد که مسئله کمی پیچیده باشد.
بنا بر این گزارش، پیش از این قرار بود فیلم «نوح»، به عنوان یکی از 34 سهمی که در سال از سوی دولت چین به فیلمهای خارجیزبان (غیرچینی) اختصاص داده شده، وارد این کشور شده و اوایل ماه می نیز در این کشور اکران شود.
فیلم «نوح» به کارگردانی «دارن آرنوفسکی» و بازی «راسل کرو»، 125 میلیون دلار هزینه تولید در بر داشته است. این فیلم پرفروشترین فیلم کارنامه کاری «آرنوفسکی» محسوب میشود.
«چ» با یک سانس کمتر از سایر فیلمها 2 میلیاردی شد
مدیر پروژه سینمایی «چ» گفت: فروش «چ» در تهران و شهرستانها در طول 7 هفته به رقمی معادل 2 میلیارد تومان رسیده است و این مقدار فروش برای فیلمی که بیش از 2 ساعت زمان نمایش آن در هر سانس است، در طول 15 ـ 10 سال اخیر بیسابقه است.
پژمان لشکریپور مدیر پروژه سینمایی «چ» گفت: فیلم سینمایی «چ» از 21 اسفندماه 1392 به اکران عمومی در آمد و صرفنظر از یک هفته پایانی سال، به طور رسمی میتوان گفت که هماکنون فیلم هفته هفتم اکران خود را پشت سر گذاشته است و الحمدا... با توجه به چند ویژگی مهم و قابل توجهی که ضروری است در مرحله اکران مدنظر قرار گیرد فروش راضی کنندهای داشته است.
وی افزود:فیلم سینمایی «چ» در زمان 125 دقیقه به نمایش عمومی درآمده و این امر عملاً باعث میشود که این فیلم نسبت به سایر فیلمها از یک سانس نمایش کمتر بهرهمند باشد به این ترتیب که فیلم «چ» در هر سینما از 5 سانس نمایش برخوردار است در حالی که سایر فیلمها در سینماهای نمایشدهنده خود 6 سانس نمایش دارند.
لشکریپور تصریح کرد: همین زمان طولانی فیلم عملاً باعث میشود که فیلم با محدودیتهایی برای نمایش در سانس فوقالعاده مواجه باشد چون به این ترتیب سانس فوقالعاده به ساعات پایانی و دیروقت شب موکول میشود. الاایحال با همکاری خوب مدیران سینماها و همکاران عزیز ما در دفتر پخش، فروش فیلم سینمایی «چ» در تهران و شهرستانها در طول این 7 هفته به رقمی معادل دو میلیارد تومان رسیده است و این مقدار فروش برای فیلمی که بیش از 2 ساعت زمان نمایش آن در هر سانس میباشد در طول 10 الی 15 سال گذشته بیسابقه بوده است و نکته مهمی که دنبال کردن منحنیهای هفتگی این فیلم در اکران نشان میدهد این است که فیلم به هیچعنوان با گذشت زمان با افت فروش مواجه نبوده و دلیل آن هم فروش هفتگی فیلم در هفتههای ششم و هفتم اکران است.
راهی برای اکران عید فطر «شیار 143» باز نشده است/ بهترین فیلم از نگاه مردم سینمای سرگروه ندارد
کارگردان فیلم سینمایی «شیار 143» که فیلمش در جشنواره فیلم فجر بهترین اثر از نگاه مردم لقب گرفت، از مشخص نشدن سینمای سرگروه برای اکران این فیلم در عید فطر انتقاد کرد.
نرگس آبیار نویسنده و کارگردان و سامان صفاری بازیگر در فیلم سینمایی «شیار 143» عصر دیروز و به بهانه اکران خصوصی این فیلم در دانشگاه آزاد تهران جنوب حضور یافته و مورد تقدیر قرار گرفتند.
در این جلسه که از دو مادر شهید هم تقدیر به عمل آمد نرگس آبیار حرفهای جدیدی را درباره وضعیت اکران تازه ترین ساخته خود مطرح کرده و گفت: علی رغم این که این روزها استقبال فراوانی از سوی دانشگاه ها و سازمانها برای اکران خصوصی شیار 143 صورت میگیرد هنوز هیچ راهی برای اکران عید فطر آن از سوی مسئولان سینما باز نشده است و این فیلم هنوز سینمای سرگروه ندارد.
وی در همین رابطه ادامه داد: اگر شرایط بر همین منوال پیش برود عملا مردم سینمایی را برای دیدن شیار 143 در اختیار نخواهند داشت. از مسئولین میخواهم تا اگر «شیار 143»که در جشنواره فیلم فجر بهترین اثر از نگاه مردم لقب گرفت، در این زمینه تصمیم گیری و اقدامات ضروری را ترتیب دهند.
این نویسنده و کارگردان در پاسخ به این سوال که آیا «شیار 143»به دلیل حاشیه های جانبی دیده شد یا نه بیان داشت: «شیار 143» از روز اولی که در جشنواره فیلم فجر حضور یافت، دیده شد و مورد توجه تماشاگران قرار گرفت. فکر می کنم موضوع و دغدغه این فیلم آنقدر مهم و اساسی هست که نیازی به حاشیه برای دیده شدن نداشته باشد.
سهیل کریمی در انتهای راه مستند «مذاکره»
سهیل کریمی مستندساز از پایان مراحل تولید مستند «مذاکره» خبر داد.
سهیل کریمی مستندساز درباره مستند «مذاکره» گفت: از بهار 91 ساخت مستندی را شروع کردم در رابطه با مذاکره کننده های هسته ای کشور های مختلف و به این منظور تا به حال در مذاکرات ژنو یک و دو حضور داشتم، ژنو سه را گذراندم و اگر شرایط مالی خوب باشد برای چهارمین مذاکره در ژنو هم اقدام میکنم.
وی افزود: مستند «مذاکره» هنوز مراحل تولید خود را به پایان نرسانده و بدین منظور باید چند سفر دیگر داشته باشم تا مصاحبههای دیگر این مستند را تکمیل کنم.
این مستندساز خاطرنشان کرد: برای تکمیل مصاحبههای مستند «مذاکره» از آقایان زیباکلام، ایزدی، شریعتمداری و ... وقت مصاحبه گرفته ایم که به محض اتمام مراحل گفتوگو وارد مرحله تدوین خواهیم شد که به امید خدا تا 3 ماه آینده مستند آْماده پخش خواهد بود.
وی در پایان از ساخت تریلر 20 دقیقهای با محوریت سفرها و روند تولید مستند «مذاکره» خبر داد.
فیلمبرداری «شبیه شیدایی» به نیمه رسید/ ادامه فیلمبرداری در نگارخانه هنر
فیلمبرداری فیلم «شبیه شیدایی» به کارگردانی ناصر پویش در نگارخانه هنر ایران(خیابان خارک) ادامه دارد.
گروه تولید پس از پایان یافتن فیلمبرداری در لوکیشن های هتل باباطاهر، باغ فردوس، نیاوران، پارک پردیسان و پارک خارزم، برای ادامه فیلم برداری در در نگارخانه هنر ایر ان (خیابان خارک) مستقر شدهاند و تاکنون بیشتر بازیگرهای فیلم مقابل دوربین مجید طرقی مدیر فیلمبرداری قرار گرفتهاند.
گروه تولید پس از پایان کار در لوکشین ذکر شده، برای ادامه فیلمبرداری در فرودگاه مهر آباد مستقر خواهند شد.
در این فیلم بازیگرانی چون همایون ارشادی, سارا بهرامی، هستی فرحی, هومن کیایی, شمسی فضل اللهی, صفا آقاجانی, آیسا افشاری, پونه سلیمانی و فریبا آهنگ با حضور نقش آفرینی می کنند.
فیلم شبیه شیدایی در گونه خانواده و با موضوع اجتماعی بوده و فیلم نامه آن از سوی ناصرپویش، مهدی ابوهاشم و هستی فرحی نوشته شده است.
داستان فیلم درباره شخصی به نام «نوشین» است که برای رهایی از بحران های روحی و عاطفی اش به اصرار شوهرش «پیمان» به تهران می آید تا در کارگاه نقاشی استاد سابقش «گیسو» برگزار می شود شرکت کند؛ اما با دیدن دخترخاله اش«شیدا»در کلاس درگیر چالش های جدیدی می شود...
سینمای اروپا برای ما فاجعه به ارمغان آورد/ رواج سینمای بیرمق و ضدقهرمان ترفند جهانی هالیوود است
پرویز شیخطادی با بیان اینکه شاید رواج سینمای بیرمق، ضدداستان و ضدقهرمان، ترفندی سیاسی ـ اقتصادی از سوی هالیوود برای ضربه به سینمای ملل دیگر است، گفت: چیزی که از سواحل سینمای کن و اروپا عاید سینمای ما شد، یک فاجعه بود.
پرویز شیخ طادی کارگردان سینمای ایران، درباره نقش قهرمان در سینمای ایران، یادداشتی به این شرح نوشت.
سینمای عاری از قهرمان و جبرمحور کنونی ناشی از الگو گیری سینمای ما از سینمای اروپاست یعنی سینمای کن؛ سینمای کن و اروپا تقریبا سینمایست که قهرمان ندارد؛ بلکه شخصیتهای افسرده؛ منفعل و درمانده هستند که ما آنها را قهرمان تصور میکنیم؛ سینمایی که انسان در آن اصالت ندارد و تنها چرخ دنده ایست از یک مجموعه چرخ دنده های خالی از اراده و تابع جامعه جهانی ؛درحالیکه انقلابات نظری ؛ مادی ؛ فلسفی ؛ هنری و اجتماعی ابتدا از صاحب یک اراده محکم و پویا آغاز گردیده و همواره در سرگذشت آنها میبینیم چگونه با جامعه وقت خویش به مبارزه برخواسته و جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و منشا تغییرات اساسی شدهاند ؛ قهرمانی که حتی در محیط کوچک خود ؛ در یک سلول ؛ درخانواده ؛ درکارگاه ؛ شغل و درخود خود ... قهرمان است ؛ حال نگاه میکنیم به سینمای اروپا و خودمان؛ این شخصیتهای قهرمان نما درواقع توان تغییر در خود را نیز از دست داده اند چه رسد به جامعه پیرامون.
این ویژگیها بعنوان ارزش و هنر به سایر فیلمسازان جویای نام و محجور وطن و حتی مدیران فرهنگی و دولتها القا شد و متاسفانه بمرور تبدیل به یک جریان فکری و سلیقه گردید .
این سینما طبعا مورد استقبال عام قرار نمیگیرد ؛ زیرا انسان درعمل خودرا صاحب اختیار وموثر مییابد و با این آثار دچار تضاد ماهویست ؛ همه انسانها از شخصیتهای بی اراده و ضعیف متنفرند .
پیش تولید «رخ دیوانه» از هفته آینده/نام محمود کلاری در پروانه ساخت
پیش تولید فیلم سینمایی «رخ دیوانه» در حالی از هفته آینده آغاز میشود که نام محمودکلاری به عنوان مدیر فیلمبرداری این فیلم در پروانه ساخت ثبت شده است.
«ابوالحسن داوودی» کارگردان سینمای ایران درباره ساخت فیلم سینمای رخ دیوانه گفت: پیش تولید این فیلم از هفته آینده آغاز میشود.
وی همچنین درباره عوامل این فیلم گفت: تاکنون نام محمودکلاری به عنوان مدیر فیلمبرداری در پروانه ساخت درج شده است.
بنابراین گزارش، «رخدیوانه» قرار بود در سال 1387 جلوی دوربین برود، که پس از توقیف «زادبوم» دیگر ساخته این کارگردان؛ وی از ساخت پروژه جدید خود منصرف شد، اما در سال 92 درخواست پروانه ساخت برای این فیلم ارائه و پروانه ساخت این فیلم صادر شد.
فیلمنامه این فیلم توسط، محمدرضا گوهری نوشته شده و بیتا منصوری تهیه آن را به عهده دارد.
مخالفت راوی «دا» با ساخت فیلمش توسط تهمینه میلانی
راوی کتاب «دا» گفت: وقتی فهمیدم قرار است خانم تهمینه میلانی فیلم را بسازد با توپ پر به حوزه رفتم و گفتم نیازی نیست این فیلم ساخته شود و راضی نیستم.
سیده زهرا حسینی در محل نمایشگاه کتاب گفت: سالیان سال بود که روایتهای دفاع مقدس را آقایان روایت میکردند و از جنگ سخن میگفتند و زنان کمتر فرصت روایت دفاع مقدس را داشتند. همین عامل باعث شد که من دست به روایت کتاب "دا" بزنم و تمام تلاش خود را به کار بستم تا بتوانم روایت خوبی از دفاع داشته باشم. دلیل مهم دیگر من برای روایت این کتاب رضایت خداوند بوده است و به خاطر رضایت خدا این کتاب را روایت کردم.
حسینی در ادامه گفت: فکر میکنم تاثیرگذارباشد چرا که تمام مفاهیم انسانی در اکثر کشورهای جهان مشترک است هرچند مذاهب با هم متفاوت هستند. برخی مفاهیم کتاب ممکن است برای مخاطب خارجی سنگین باشد. خوشبختانه پروفسور اسپارکمن در ترجمه انگلیسی این موضوع را برای ترجمه کتاب درک کردهاند. با انی حال اعتقاد دارم بسیاری از مفاهیم انسانی در اکثر کشورها مشترک است. زنان و کودکان در اکثر جنگها شرکت دارند. روایت جانفشانیها توسط یک زن میتواند جذاب باشد.
«برف» نیمه اول تابستان 93 اکران میشود
فیلم سینمایی «برف» ساخته مهدی رحمانی تابستان 93 به روی پرده سینماهای کشور خواهد رفت.
فیلم سینمایی «برف» ساخته مهدی رحمانی پس از حضور در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر قرار است که اوایل تابستان 93 به روی پرده سینماهای کشور برود.
این در حالی است که سعید سعدی مدیر عامل موسسه نسیم صبا مسئولیت پخش آخرین ساخته مهدی رحمانی را بر عهده گرفته است.
«برف» که سومین فیلم سینمایی مهدی رحمانی به شمار می آید، شرح حال یک روز از زندگی خانواده ای شهری است که درگیر مراسم خواستگاری دخترشان هستند.
در این فیلم رویا تیموریان، افشین هاشمی، محمد رضا غفاری، آناهیتا افشار، رابعه مدنی، مینا ساداتی، شیرین یزدانبخش و میلاد کی مرام جلوی دوربین رفتهاند.
مهدی رحمانی پیش از این «دیگری»و «پنهان» را در کارنامهاش ثبت کرده است.