رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با تاکید بر اینکه تنزل یک یا دو پلهای رتبه جهانی علمی به معنای تنزل نیست، گفت: اهمیت مقالات علمی به میزان گذشته نیست که با توجه به شرایط کشور باید به تولید فناوری توجه بیشتری صورت گیرد.
محمدعلی برخورداری در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، درباره تنزل دو رتبهای مقالات علمی محققان ایرانی در پایگاه استنادی اسکوپوس گفت: یکی از دلایل کاهش دو رتبهای انتشار مقالات محققان ایرانی تحریمهاست، به گونهای که برخی از پایگاههای اطلاعاتی به طور رسمی و بخشی از آنها به طور عملی، ممانعت خود را از انتشار مقالات پژوهشگران ایرانی اعلام کردهاند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه این کاهش رتبه علمی در طی یک یا دو سال چندان چشمگیر و تاثیرگذار نیست، اظهار داشت: انتشار نتایج تحقیقات و مقالات علمی محققان ایرانی کم نبوده، ولی اگر این کاهش رتبه طی چند سال متوالی باشد میتوان گفت که شاهد تنزل رتبه جهانی ایران در پایگاههای علمی هستیم.
وی با تاکید بر اهمیت افزایش جایگاه علمی ایران در سطح بینالملل خاطرنشان کرد: یکی از نتایج فعالیتهای علمی پژوهشگران تولید فناوری است که در این زمینه در سالهای اخیر از رشد خوبی برخوردار بودیم.
برخورداری با اشاره به اهمیت بیشتر تولید فناوری نسبت به تولید علم یادآور شد: انتشار مقالات در مجلات ISIمهم است، اما مهمترین عامل رشد علم و فناوری محسوب نمیشود؛ چراکه نباید رشد کشور را در تولید فناوری که پاسخگوی مشکلات و رفع نیازهای کشور است، کم اهمیت بدانیم.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: در حال حاضر فضای کشور به گونهای تغییر یافته که اهمیت مقالات علمی به میزان گذشته نیست و البته نباید کسب رتبه علمی تنها معیار سنجش جایگاه علمی کشور محسوب شود.
وی به بیان اثرات برگزاری مناظرات سیاسی در دانشگاهها پرداخت و تصریح کرد: مناظرات سیاسی بر همه عملکرد دانشگاهها تاثیرگذار است، اما در سالهای اخیر به جز مناظرات انتخاباتی که به طور طبیعی انجام شد، مناظرات تاثیرگذاری برگزار نشده که بر فعالیت علمی پژوهشگران تاثیر بگذارد.