رئیس مرکز طرحهای کلان ملی معاونت علمی از به کار اولین سامانه ملی پرتودهی گاما برای جلوگیری از فاسد شدن محصولات کشاورزی و استریل کردن تجهیزات پزشکی در هفته آینده خبر داد.
رئیس مرکز طرحهای کلان ملی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور از آغاز به کار رسمی و بهرهبرداری از اولین سامانه ملی پرتودهی چند منظوره گاما در سایت بناب در روز سه شنبه 30 اردیبهشتماه خبر داد.
به گزارش گروه علمی دکتر غلامحسین رحیمی، با اشاره به آماده به کار بودن سامانه ملی پرتودهی چند منظوره گاما و افتتاح آن در یکشنبه 21اردیبهشت، افزود: مراسم رسمی آغاز به کار این سامانه در روز سه شنبه 30 اردیبهشت برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز طرحهای کلان ملی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه 3 سال قبل طراحی، ساخت و بهرهبرداری از 2 سامانه پرتودهی چند منظوره گاما تصویب شد، اظهار داشت: در حال حاضرسامانه بناب در استان آذربایجان شرقی آماده بهرهبرداری است.
وی با تاکید بر اینکه سامانه بناب توسط سازمان انرژی اتمی راهاندازی شده است، یادآور شد: سامانه دیگری از این نوع از سوی بخش خصوصی در شهرکرد شروع به ساخت شده است.
رحیمی با بیان اینکه این دو سامانه نخستین سامانههای پرتودهی چند منظوره گاما در مقیاس صنعتی در کشور هستند، ادامه داد: سامانه بناب با مقیاس صنعتی آماده بهرهبرداری بوده و ظرفیت پرتو دهی آن 100هزار متر مکعب در سال برآورد شده است.
به گفته وی پس از افتتاح سامانه بهره برداری آزمایشی از آن خیلی سریع آغاز میشود و سپس بهرهبرداری صنعتی اجرایی خواهد شد.
رحیمی با اشاره به تاثیر مستقیم این سامانه بر زندگی مردم خاطر نشان کرد: مهمترین کارکرد این سامانه جلوگیری از فاسد شدن محصولات کشاورزی، استریلیزاسیون تجهیزات پزشکی و مواد غذایی و نگهداری طولانی مدت از این محصولات به صورت سالم است که این امر، مفید بودن و اهمیت این سامانه را مشخص میکند.
رحیمی ابراز امیدواری کرد که در آینده با مشارکت بخش خصوصی تعداد بیشتری از اینگونه سامانهها در کشور ساخته و راهاندازی شود.