حجت الاسلام یحیی صادقی در گفتگو با خبرنگار آزاد اندیشی«خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به این که کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی به نوآوری در عرصه های فکری و معرفتی کمک زیادی می کند، اظهار داشت: فراهم شدن امکان برگزاری این کرسی ها نیازمند اهتمام جدی مسئولان و اساتید حوزه و دانشگاه ست، اما علی رغم بارها تاکید مقام معظم رهبری شاهد بی توجهی متولیان امر به این مسئله هستیم.
وی بیان داشت: برخی مسئولان حوزه و دانشگاه کم کاری و غفلت خود در زمینه کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی را پشت استددلال های غیر منطقی پنهان می کنند و می گویند تضمینی برای بقای فضای سالم تضارب آراء و نقد اندیشه ها وجود ندارد.
مبنای کرسی های آزاد اندیشی نظم کاری و فکری است
استاد پردیس دانشگاه تهران تصریح کرد: این در حالی است که قطعا قرار نیست نخبگان حوزه و دانشگاه نسبت به خط قرمز ها بی توجه باشند و آزادی بدون چهار چوب داشته باشند، اصلا مبنای برپایی این کرسی ها نظم کاری و فکری ست، پس اگر عده ای می خواهند کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی را به عنوان میدان جنگ معرفی کنند یا عناد دارند یا غفلت های خود را در پشت این استددلال های بدون منطق پنهان می کنند.
اهداف کرسی های آزاد اندیشی برای دانشجویان و طلاب تبیین شود
وی با تاکید بر این که اهداف کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی باید برای همه دانشجویان و طلاب تبیین شود، عنوان داشت: عده ای تعابیر خطا و ناقصی از مفهوم این کرسی ها ارائه و آزاد اندیشی را نقد آزاد و بدون ارائه استددلال و منطق معرفی کرده اند، از همین جهت برخی طلاب و دانشجویان برداشت نادرستی از این کرسی ها پیدا کرده و از حضور در آن امتنا می کنند، بنابراین ارائه تعریف درست و اهداف این کرسی های یک مسئله ضروری است.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: باید برای طلبه و دانشجو تبیین شود که کرسی ها فضای ارائه اندیشه ها و گفتگو را در اختیار شرکت کنندگان قرار می دهد، این همان آزادی بیانی است که در آیات و روایات بارها نسبت به آن سفارش شده است.
مسئولان تا کی می خواهد در مورد برپایی کرسی های آزاد اندیشی تعلل کنند؟
حجت الاسلام صادقی ابراز داشت: با توجه به این که خواستگاه کرسی های آزاد اندیشی علمی است و عقبه ای دینی دارد، مسئولان تا کی می خواهند در مورد برپایی آن تعلل کنند؟ عقب ماندن از برپایی کرسی های آزاد اندیشی و مخالفت با آن ضربه به نظام علمی کشور و جلوگیری از پیشرفت آن است.
وی تاکید کرد: هر کسی در حوزه و دانشگاه در هر جایگاهی که قرار دارد، اگر بتواند در توسعه کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی موثر باشد اما حرکتی نکند، مسئولیت شرعی گرانی بر دوش او خواهد بود.
بی حوصلگی و عدم تمایل مسئولان علت اصلی مظلومیت کرسی های آزاد اندیشی
حجت الاسلام صادقی اذعان داشت: با وجود مزایای بی شمار کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی اما هنوز ماهیت این کرسی ها مورد غفلت قرار گرفته و مظلوم واقع شده، علت عمده آن عدم تمایل مدیران مدارس علمیه، روسای دانشگاه و بعضا بی حوصلگی در تشکیل این کرسی هاست.
کرسی های آزاد اندیشی به انسان می آموزد منطق را بر احساس غلبه دهد
این محقق حوزوی یادآور شد: کرسی های آزاد اندیشی یک فضای آموزش دهنده دارد، قدرت تحمل افراد در گفتگو و مناظره را بالا می برد و به انسان یاد می دهد منطق را بر احساس غلبه دهد.
حجت الاسلام صادقی افزود: بسیاری از طلاب و دانشجویان قرار است در آینده در حوزه های مختلف علمی و مدیریتی مشغول کار شوند، این کرسی ها موجب می شود در آینده چنانچه مورد نقد قرار گرفتند دست پای خود را گم نکرده و به صورت واکنشی با نقد ها و نظر ها برخورد نکنند.
وی همچنین بیان داشت: دستگاه های فرهنگی هم نقش موثری در برپایی این کرسی ها دارند، آن ها می توانند نقش حمایتی و هدایتی داشته باشند و کاری کنند که تشکل های حوزوی و دانشجویی ارزشی با ظرفیت بالایی که دارند، جایگاه خود را در رابطه با این کرسی ها بشناسد و نسبت به حضور و برگزاری آن اهتمام داشته باشد.