رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت کسب 3 درصد بازار جهانی زیست فناوری را از اهداف کشور دانست و گفت: در سال گذشته حجم واردات کشور از تجهیزات پزشکی 856 میلیون دلار بوده است که این وزارتخانه آماده همکاری برای توسعه این صنعت است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» حسن آقا کثیری در سمینار تکنیکهای نوین تشخیص در آزمایشگاه طبی با اشاره به تاکیدات سند چشم انداز 1404، نقشه جامعه علمی و سند ابلاغی مقام معظم رهبری بر توسعه فناوریهای پیشرفته، افزود: بر اساس نقشه جامع علمی کشور، سهم بازار جهانی ایران از زیست فناوری 3 درصد و از بازار جهانی نانو فناوری و میکرو الکترونیک 2 درصد است.
رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از دغدغههای این وزارتخانه را رسیدن به این سهم بازار ایران در 3 حوزه فناوری مذکور دانست و اظهار داشت: در این راستا درصدد تدوین نقشه راهی برای رسیدن به این سهم از بازار جهانی هستیم.
وی با اشاره به پتانسلهای کشور برای رسیدن به این هدف، خاطر نشان کرد: وجود جوانهای با استعداد و سازمانهای حامی، مراکز پژوهشی با رتبه علمی بالا، وجود بازار داخلی و منطقهای رو به رشد، شکل گیری بسترهای قانونی توسعه صنایع پیشرفته و وجود زیر ساختها و تجهیزات مناسب در کشور از جمله مزایای کشور برای رسیدن به این هدف است.
آقاکثیری، به بیان وضعیت ایران در حوزه تولید تجهیزات پزشکی پرداخت ویادآور شد: در حال حاضر 593 واحد تولید در زمینه تجهیزات پزشکی در کشور وجود دارد که در این واحدها 17 هزار و 200 نفر مشغول به فعالیت هستند.
وی از تولید 520 محصول در این حوزه خبر داد و خاطر نشان کرد: در سال 92 میزان صادرات کشور در این زمینه 19 میلیون دلار بوده ولی در مقابل حجم واردات کشور در زمینه تجهیزات پزشکی 856 میلیون دلار بوده است که این عدد نشان میدهد که پنانسیل جدی و قابل اعتبایی برای سرمایه گذاری در این حوزه در کشور وجود دارد.
رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت به بازارهای جهانی در این حوزه اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارهای اعلام شده در سال 2012 در رده بندی صادرات جهانی، تجهیزات پزشکی با 549 میلیارد دلار در رتبه هفتم و دارو و مواد دارویی با حجم صادرات 458 میلیارد دلار در رتبه هشتم قرار دارد.
وی از آمادگی این وزارتخانه در زمینه سرمایه گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی خبر داد و یادآور شد: الکترونیک، هوافضا، انرژیهای نو، فناوریهای زیستی و دارویی و تجهیزات پزشکی از جمله شاخههای صنایع پیشرفته است که در اولویتهای وزارت صنعت،معدن و تجارت قرار دارد.