به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز در کنگره حزب ایرانزمین با بیان اینکه تلفیق جمهوریت و اسلامیت برای دشمنان ما سخت بود و امروز این جمهوریت و اسلامیت پس از گذشت 35 سال به یک الگو تبدیل شده است، گفت: نسیم مردمسالاری دینی امروز در بسیاری از کشورهای اسلامی وزیدن گرفته و مقوله بیداری اسلامی که راه افتاد منافع خوبی را به همراه داشت که حداقل آن سقوط چند سردمدار وابسته به استکبار بوده است.
وی افزود: مقام معظم رهبری منشور مشخصی را در رابطه با بیداری اسلامی اعلام فرمودند که در آن منشور فرصتها و تهدیدهای بیداری اسلامی را ذکر کردهاند. امروز بسیاری از آن پیشبینیها محقق شده است و ایشان معتقد بوده و هستند که این حرکت هرگز متوقف نخواهد شد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به لزوم فعالیت دائمی احزاب در نظام مردمسالاری دینی تاکید کرد و ادامه داد: ما از نداشتن چند حزب قدرتمند رنج میبریم.
وی ادامه داد: در طول 16 و 17 سال گذشته 3 انتخابات ریاست جمهوری داشتیم که نتایج آن قابل پیشبینی نبود. سال 76، 84 و 92 که در هر سه انتخابات مجموعهای از تلاشها از افراد حقیقی و حقوقی وارد رقابتهای انتخاباتی شدند و در نهایت فردی نیز انتخاب شد و این نشان دهنده آن است که احزاب در برابر اشخاص حرفی برای گفتن نداشتند و این از منظر ما یک ایراد است.
باهنر با بیان اینکه دنبال نقد کردن فعالیتهای دولت گذشته و دولت فعلی نیستم، اما برای نظامی که سابقه 35 سال استقامت را دارد، خوب نیست که احزابی قدرتمند و تاثیرگذار در متن جامعه نداشته باشد، گفت: به عنوان مثال در همین کشور آمریکا مردم میدانند که اگر حزب جمهوریخواه روی کار بیاید چه میشود و یا اینکه اگر حزب دموکرات روی کار بیاید چه برنامههایی دارد. بنابر این همه اتفاقات تعریف شده است و خارج از چارچوب نیست.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در همین انتخابات اخیر که از حداد عادل، روحانی و ولایتی حمایت میشد، اگر از طرفداران آنها سوال میشد که برنامههایشان چیست، اطلاعاتی نداشتند و حضرت عباسی اگر از خود ما هم میپرسیدند که اینها چه میخواهند بکنند، جوابی نداشتیم و نمیدانستیم. این رسم اداره یک جمهوری قدرتمند اسلامی نیست.
باهنر ادامه داد:نزدیک 30 سال در کشورمان دعوای اقتصاد دولتی و خصوصی بود و چپ و راستهای قدیم نیز از همان دوره اول مهندس موسوی به دنبال دعوای اقتصاد دولتی و خصوصی بودند و تا اینکه ما در سال 83 با اشاره حضرت آقا سیاستهای اصل 44 را تدوین کردیم و حضرت آقا نیز آن را ابلاغ نمودند، اما ما از این دعوا ضررهای زیادی کردیم.
وی با بیان اینکه تا هر زمان که نظام به این تصمیم نرسد که مملکت را با دو، سه، و چهار حزب قوی اداره کند، ما این ضررها را خواهیم داشت، گفت: میشود نظام سه یا چهار حزبی را طراحی کرد و حتی مجلس و دولت را براساس حزب تشکیل داد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این بحثهای عامیانه پوپولیستی که میگویند من میخواهم وابسته نباشم و مستقل باشم، افتخار نیست. به هر حال مانند اصل 44 قانون اساسی باید یک تحول اساسی را در احزاب کشور به وجود آوریم و میتوانیم چهار یا پنج حزب قوی را در راستای منافع نظام و چارچوبهای سیاستهای امام و رهبری شکل دهیم.
باهنر در بخش دیگری از سخنانش به پیشرفتهای نظامی در یک دهه اخیر اشاره کرد و گفت: ما در طول 35 سال گذشته همواره تحریمها را داشتهایم و اینها افتخارات بسیار بزرگی است که در بعد سیاسی، نظامی، علمی و فناوری پیشرفتهای خوبی داشتیم و شرایط امروز با 30 سال گذشته قابل مقایسه نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برخی از ما میپرسند شما که از حزب دیگری بودید، چرا از دولت روحانی حمایت میکنید، گفت: من در جواب میگویم نباید بحث انتخابات را به بحث اداره کشور ربط داد. ما موظف هستیم که مشترکا مملکت را به پیشرفت برسانیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بر همین اساس خاطرنشان کرد: امروز برخیها خط و نشان میکشند که در مجلس دهم نشان میدهیم که چه میشود. اما از نظر من این حرفها خیانت است. خط و نشان کشیدن دولت برای مجلس و یا اینکه مجلس نیز خط و نشان علیه دولت بکشد و بگوید که این کار را میکنیم، درست نیست.
به گفته وی، کشور امروز با گرههای پیچیدهای روبروست و گرههای کوری زده شده است که برخی از آنها اثر بیعقلی خودمان در داخل بوده و بعضی را نیز دشمن زده است و باید این گرهها را با تدبیر و عقلانیت باز کرد.
باهنر ادامه داد: دولت کار خود را شروع کرده است و در رابطه با مسائل دیپلماسی در ضمن اینکه حمایت میکنیم باید مواظب باشیم و سرداران جبهه گفتوگو و دیپلماسی کار ظریفی را پیشرو دارند و مذاکرهکنندگان نیز نیروهای متبحر و کاربلدی هستند و از آن طرف نیز طمع دشمن یکی، دوتا نیست و باید مراقبت کنیم.
وی با بیان اینکه نظام وارد یک بازی برد- برد شده و اگر آنها متعهد باشند این بازی برد-برد محقق خواهد شد، اما اگر خلف وعده کنند، شرایط چیز دیگری خواهد بود، گفت: هر وقت آنها بازی را به سمت برد - باخت کج کنند، ما هم بلدیم که چه کار کنیم. ما از زمان امام با بازی برد - باخت آشنا بودیم و همه میبینند که این بازی برد - باخت را چه کسی میبرد و چه کسی خواهد باخت.
باهنر خاطرنشان کرد: ما قواعد بازی برد - باخت را به خوبی میدانیم و آمادگی آن را داریم که اگر آنها به دنبال بازی برد- برد نباشند، ما همه چیز را به نقطه اول میرسانیم و قبلا هم گفتهایم حاضریم وارد یک بازی برد- برد شویم.
وی ادامه داد: بنده از یک جهت امیدوارم و به این جمعبندی رسیدیم که حزب دموکرات و اوباما در این برهه به تفاهم نیاز دارد. ما نقاط ضعف آنها را میدانیم و آنها نیز به دنبال نقطه ضعف ما هستند و باید با یک نتیجه خردمندانه مذاکرات را در حین حفظ منافع پیش ببریم.