محققان دانشگاه علم و صنعت ایران نانو غشایی سرامیکی تولید کردند که قادر است بسیاری از آلایندههای موجود در آبهای صنعتی را حذف و تخریب کند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» استفاده از غشاها در صنایع تصفیه آب و جداسازی آلایندهها، به واسطه کاهش میزان آب قابل شرب در جهان، از اهمیت بسزایی برخوردار است. اخیراً استفاده از غشاهای تیتانیایی با پایداری شیمیایی مطلوب، توجه محققان را به خود جلب کرده است.
به منظور افزایش کارایی این غشا، محققان دانشگاه علم و صنعت بر آن شدند تا با وارد کردن سیلیکا در ترکیب غشای تیتانیایی، علاوه بر کاهش اندازه تخلخلها، خاصیت فتوکاتالیستی آن را نیز بهبود بخشند.
بر اساس نتایج به دست آمده، در شرایط استفاده از امواج فرابنفش (UV)، میزان حذف آلاینده رنگی متیل اورانژ توسط غشای کامپوزیتی تیتانیا-سیلیکا، حدود 63 درصد است. این در حالی است که همراهی فرایند جداسازی فیزیکی با تخریب فتوکاتالیستی، این میزان را به 94 درصد افزایش میدهد.
نانو غشای سرامیکی تولید شده به دلیل داشتن بالاترین بازده حذف آلایندهها، به عنوان غشای بهینه مطرح شده است. این غشاء نمونه مناسبی برای استفاده در صنایع تصیفه آب خواهد بود.