به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» قسمت دوم برنامه حذف و اضافه با موضوع تفکیک جنسیتی عصر پنجشنبه از شبکه سوم سیما پخش شد که در قسمت مناظره دانشجویی آن، دو دانشجوی خانم از دانشگاه های تهران و علامه طباطبائی پیرامون این مسئله به بحث و گفتوگو پرداختند.
خانم اکبرپوران، دانشجوی دانشگاه تهران به عنوان مخالف و خانم منصوری به عنوان موافق نظرات خود را در رابطه با تفکیک جنسیتی به شرح زیر ارائه دادند:
این مباحثه با پرسش مجری برنامه به این مضمون که آیا تفکیک جنسیتی به ضرر دختران است آغاز شد.
اکبر پورانبا اشاره به صحبت های رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبایی در مورد این طرح در همین برنامه گفت: آقای شریعتی بر اساس مشاهدات شخصی خود، بحث را پیش بردند، نه تنها من که تمام مجامع آکادمیک این رویکرد را دارند که وقتی می خواهیم بحثی را پیش ببریم نمی توانیم بر اساس فرضیات ذهنی خود بحث علمی ارائه دهیم بلکه می بایست پژوهش های میدانی انجام دهیم بدون هیچ گونه سوگیری.
به نظر من تفکیک جنسیتی بسط دادن فضای خصوصی زنانگی است، اینکه بخواهیم با چنین طرح هایی جنسیت ها را تفکیک کنیم به نظر من نوعی توهین به هر دو طرف است.
از طرفی به پسران جامعه این پیام را منتقل می کند که شما توانمندی کنترل روابط خود را ندارید و خطر آفرین هستید و از طرف دیگر نیز به دختران این پیام را القا می کند که شما آسیب پذیر هستید و توان محافظت از خود را ندارید.
درست مثل آن پوستر معروفی که برای تبلیغ حجاب زن را در قالب یک شکلات و مردان را در قالب جانوران موزی به نمایش گذاشته است؛ خب این بر خلاف کرامت انسانی و نگاه دینی است و مورد پذیرش نیست.
منصوری نیز صحبت های خود را اینگونه آغاز کرد که: اگر ما دانشجویان را ببریم در یک فضای مشخص و به آن ها حق تجربه کردن فضاهای دیگر را ندهیم این می شود ضایع شدن حق.
در دنیا تحقیق و بررسی انجام شده و 21 کشور جهان به این نتیجه رسیده اند که در دانشگاه های تک جنسیتی بازده علمی بالاتر است. خب ما چرا باید این حق را از دانشجویان خود بگیریم؟
به نظر من طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها یک سیاست است، مشکل دانشگاه های ما در حال حاضر این است که بخشی از ذهن دانشجو درگیر حضور جنس مخالف می شود، بنابراین این سیاست گذاری را در برنامه قرار داده اند که بتوانند این مسئله را کنترل کنند.
به نظر من زمان آموزش فرهنگ ارتباط گیری در سن ورود به دانشگاه نیست، بلکه باید در سنین پایین تر، همان زمانی که از نظر احکام اسلامی حدود شرعی رابطه با نامحرم را به افراد آموزش می دهیم، فرهنگ ارتباط گیری هم آموزش بدهیم.
قرار نیست چون ساختار مناسبی برای اشتغال خانم ها وجود ندارد این ساختار غلط را به دانشگاه و شایر فضاهای جامعه هم تعمیم دهیم.
اگر الان درصد کمی از دانشجویان درگیر این رابطه های از جنس کوچه و خیابان هستند، نمی توانیم در مورد آن ها اغماض کنیم، باید همه را در نظر بگیریم.
آیا باید حتما همه دانشجویان ما درگیر این اشکال بشوند تا به فکر بیافتیم و کاری انجام دهیم؟
چرا نباید از تجربه کشورهای پیشرفته که الان به این نتیجه تفکیک جنسیتی رسیده اند استفاده کنیم؟
اکبرپوران در واکنش به صحبت های منصوری گفت: اولا خواهش می کنم خانم منصوری منبع خودشان برای آن 21 کشور را اعلام بکنند.
بعد هم اینکه چون آمریکا یا فلان کشور به این نتیجه رسیده است که این کار خوب است دلیل نمی شود ما همین کار را بکنیم، چطور برای هزاران مسئله دیگر می گوییم نمی شود از مسائل وارداتی بهره برو و باید بومی سازی کرد اما در این مسئله می توانیم از تجربه آن ها استفاده کنیم؟
حضرت امام می فرمایند دانشگاه کارخانه آدم سازی است، دانشگاه فقط جای علم و صنعت آموزی نیست، بلکه قرار است انسان های متعالی و منطبق با دیدگاه اسلامی تربیت کنیم.
من تاکید می کنم که تا کنون در ایران هیچ گونه پژوهشی مبنی بر وجود رابطه معنادار بین تفکیک جنسیتی و بالارفتن سطح علمی صورت نگرفته است.
اما اگر فرض را روی همین بلگذاریم که سطح علمی را بالا می برد، باید بگویم قرار نیست ما در دام اندیشه های نظام های سرمایه داری بیافتیم و فقط به فکر بالابردن سطح بهره وری علمی باشیم.
ما به عنوان یک کشور اسلامی، اصول و ارزش های مختص به خودمان را داریم و قرار است انسان وارسته و تکامل یافته تربیت کنیم.
منصوری نیز در ادامه به اشکالی که اکبرپوران وارد کرده بود اینگونه جواب داد:
اینکه ما به فکر تفکیک جنسیتی افتاده ایم اصلا به آن معنا نیست که به سرمایه داری می اندیشیم، اتفاقا ناشی از نگاه انسان محور به مقوله دانشجویان است.
اگر قرار بود نگاهمان سرمایه داری باشد می گفتیم همین که در دانشگاهی مثل شریف راندمان علمی بالاست و تفکیک هم نشده نشان می دهد مشکلی نیست.
بروز این طرح مشکل خودش حاکی از آن است که نگرانی برای بعد انسانی دانشجو وجود دارد.
گر قرار باشد این اتفاق بیافتد باید برای تدوین سیاست اجرایی آن پژوهش علمی قوی و جدی صورت بگیرد.
اما من معتقدم باید انتخاب های گوناگون در اختیار دانشجو قرار بدهیم تا خودش تجربه و سپس انتخاب کند که راندمان کدام یک برایش بهتر است.
اکبرپوران:
منصوری:
با تشکر
1- فهميدم پسرها همچين اش دهن سوزي هم نيستند و يکي هستند بدبخت تر از خودمان
2- فهميدم درس خوان هايشان بسيار کم است و درس نخوانهاي پر مدعايشان بسيار بيشتر و
انهاييشان که واقعا مخ بودند و درس خوان ظاهر بسيار ساده اي داشتند
و انهاييشان که کلا مرخص بودند ظاهرشان را که مي ديدي فکر مي کردي چقدر طرف مهندس است
و اين باعث شد من فهميدم مردها هرچه بيشتر به ظاهرشان مي رسند کم بار تر هستند
درست مثل بازيگرها و کارگردانها يمان
انهايي که سرشان به تنشان مي ارزد بي نام و نشان اند و ارام
و انهايي که دو تا سه بار بيشتر نديديمشان زبانشان از همه درازتر و ژيگول تر اند
اصلا شما مسلمان هستي که ما برمبناي اسلام با شما بحث کنيم يا سکولار هستي ؟
چرا که شيطان رقيب قدرتمندي است، و هر چه جوان خوب باشد بازهم او از تلاش باز نمي ايستد
و الان در دانشگاه هايمان قدمها و گامهاي شيطان ملموس است که جوانهاي خوب مارا به سمت خود مي کشد
چه نيازي هست که مختلط باشد!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟
جدا کنند و بعد ببينند که چقدر پسر ها و دختر از ژست هاي الکي و چشم وهم چشمي ها و ذهن مشغولي ها خارج ميشوند......
کجاي کاري خواهرم(اکبرپوران)؟ شما مثل اينکه مسلمان نيستي؟ چطور ميخاي به من ثابت کني؟ بانو فاطمه (س) جلوي مرد کور چادرشو تنش کرد، اين يعني چي؟ وقتي تو دانشگاه راه ميري ميبيني 90 درصد حرف پسرا و دخترا در مورد همه چطور ميشه به اين فاجعه قلبه کرد، شما بهتره يکم کتاب در مورد زن مسلمان بخوني و شرايط جامعه رو هم درک کني.کعبه هم بت خانه بود اما شد حرم خدا.