محمدحسین قربانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به جلسه روز یکشنبه کمیسیون بهداشت و درمان که با موضوع آلودگی بنزین پتروشیمی برگزار شد، گفت: سازمان محیط زیست گزارشی منتشر کرده بود که به دنبال آن جنجال و بحث سیاسی آلودگی بنزین در کشور بشدت بالا گرفته بود، به همین دلیل دکتر لاریجانی، رئیس مجلس، از دکتر شهریاری، رئیس کمیسیون خواست تا گزارشی جامع در این خصوص ارائه کند.
وی افزود: کمیسیون بهداشت و درمان نشستی را با دعوت از خانم ابتکار، دیگر اعضای سازمان محیط زیست، رئیس سازمان پالایش و پخش و برخی از کارشناسان مراکز دانشگاهی که تحقیقاتی در این خصوص به عمل آوردهاند، برگزار کرد تا به یک گزارش جامع در خصوص آلودگی بنزین دست پیدا کنیم.
قربانی در ادامه اظهار داشت: با توجه به اینکه میزان ابتلا به سرطان در کشور بالا رفته و درصدی از این موضوع نیز احتمالاً به میزان بنزن و دیگر ذرات موجود در بنزینها برمیگردد، بسیار حائز اهمیت است که به جای محکوم کردن یکدیگر، موضوع را به صورت کارشناسی بررسی کنیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در حال حاضر اعضای کمیسیون بهداشت در حال پایش این گزارش هستند تا بتوانیم نتیجه را به رئیس مجلس ارائه دهیم.
قربانی در پاسخ به این سوال که آیا موضوع آلودگیهای بالای بنزین وارداتی نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: موضوع اصلی این جلسه آلودگی بنزین پتروشیمیها بود چرا که میزان بنزن موجود در این بنزین ها عامل اصلی آلودگی هوا و افزایش درصدی از سرطان ها در کشور است و باید مورد بررسی قرار گیرد نه بنزین وارداتی.
وی بدون توجه به مشکل بنزینهای وارداتی و ظاهرا بیاطلائی از این موضوع به تشریح مشکل بنزین در کشور پرداخت و گفت: بر اساس قانون برنامه و تعهدی که دولت ایجاد کرده است، قرار بود از 1/1/92 بنزین یورو 4 در تمام کشور عرضه شود، اما تا به امروز تنها 14 میلیون لیتر از بنزین تولید پتروشیمیها از استاندارد یورو 4 برخوردار بودند.
قربانی در پایان خاطرنشان کرد: برخی به دنبال سیاسی کردن موضوع هستند، اما به نظر من در این خصوص نباید سیاسی عمل کرد؛ چرا که به طور مستقیم با جان مردم در ارتباط هستیم.
حضرت آيتالله خامنهاي :مصلحت امروز كشور روي آوردن به ابتكار و نوآوري، توليد داخلي و نيز قطع نياز به خارج
بيژن نامدار زنگنه صريحا از جلوگيري توليد بنزين توسط پتروشيميهاي کشور و آغاز واردات روزانه ده ميليون ليتر بنزين توسط وزارت نفت خبر داد؛ پس از تلاش شبانهروزي متخصصان داخلي براي خودکفايي در توليد بنزين و بيخاصيت کردن تحريمهاي ظالمانه آمريکا در اين خصوص، تنها چيزي که ميتوانست «اميد» را به همه تحريمکنندگان ايران بازگرداند، واردات مجدد بنزين بود و حالا با سياسيبازي خانم ابتکار، اين «اميد» به آنها بازگردانده شده است! البته، «تدبير» ديگري هم در بين بوده است: پر کردن جيب دلالان نفتي!