به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، بهرامی روز گذشته در آیین افتتاحیه کارگاه کشوری بهداشت معادن که با حضور کارشناسان مسئول بهداشت حرفه ای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در خرم آباد برگزار شد، بیان داشت: 750 مقاله بین المللی، 1500 مقاله فارسی و 2500 طرح تحقیقاتی در حوزه بهداشت کار در کشور صورت گرفته است؛ اما متاسفانه 90 درصد از مقالات کاربردی نیست و نتوانسته اند مشکلی از کشور را حل کنند و این هم به این دلیل است که توانسته ایم نیازهای کشور را تعریف کنیم.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل آموزشگاه های بهداشت حرفه ای در کشور افزود: امیدواریم که توسعه این آموزشگاه ها امسال اجرایی شود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: کارگران کارگاه های کوچک با معرفی به آموزشگاه های بهداشت حرفه ای به مدت دو روز آموزش های لازم را در راستای ارتقای فرهنگ بهداشت کار فرا می گیرند.
بهرامی با بیان اینکه با زور نهادهای قضایی نمی توانیم فرهنگ کار را در کشور نهادینه کنیم، افزود: باید آموزش های مختص به بهداشت حرفه ای در کشور گسترش پیدا کنند.
وی در ادامه نسبت به بازنگری در سرفصل های بهداشت حرفه ای ظرف سه سال آینده ابراز امیدواری کرد و گفت: علی رغم اینکه برای کارشناسان بهداشت حرفه ای سرفصل ها تعریف شده است؛ اما سرفصلی مجزا برای بهداشت معدن پیش بینی نشده است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به وجود5000 معدن در سطح کشور گفت: تعداد کارشناسان بهداشت حرفه ای در کشور کافی نیست و همین مساله موجب شده است که با پایین بودن تعداد تشکیلات بهداشت حرفه ای در کشور مواجه باشیم.
بهرامی در ادامه با اشاره به جلسه اخیر این معاونت با سازمان بهداشت جهانی در یزد تصریح کرد: خوشبختانه برنامه هایی که در کشور ما در حوزه بهداشت حرفه ای در حال اجرا هستند از برنامه های این سازمان جلوتر هستند از این رو باید قدردان تلاش های صورت گرفته باشیم.
وی محول کردن امور مربوط به بهداشت حرفه ای در روستاها به بهورزان را یکی از ایرادات وارد به این حوزه دانست و افزود: در شرایطی این وظیفه به بهورزان واگذار شده است که اگر بهورز هم از توانایی بالایی برخوردار باشد به دلیل حجم بالایی از کارهایی که برای بهورزان تعریف شده است باز هم نمی تواند امور مربوط به بهداشت حرفه ای را به نحو مطلوب انجام دهد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: کشاورزان هم به عنوان بخشی از جامعه کارگری در معرض حوادث و عوارض ناشی از بیماری ها هستند؛ اما متاسفانه پوشش های بهداشتی در این بخش از جامعه کارگری بسیار ضعیف و نادر است.
بهرامی عدم توازن در بکارگیری کارشناسان بهداشت حرفه ای در سطح کشور را یکی دیگر از مشکلات این حوزه برشمرد و افزود: در استانی با 37 هزار صنعت تنها 12 نیروی کارشناس استخدام شده است؛ اما در استانی دیگر بین 50 تا 60 نیرو را جذب کرده اند؛ البته عامل بروز این مشکل دانشگاه های علوم پزشکی هستن و وزارت بهداشت در آن نقشی نداشته است.
وی بر ضرورت افزایش معاینات پزشکی کارگران در کشور تاکید کرد و ادامه داد: 23 میلیون نفر جمعیت کارگری کشور را تشکیل می دهند؛ اما تنها 700 نفر پزشک در کشور معاینات پزشکی کارگران را انجام می دهند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه طبق قانون باید از معادن بازرسی صورت بگیرد؛ اما شاهدیم که در طول سال حتی یک بازرسی از برخی معادن صورت نمی گیرد، گفت: مسلما باید در خصوص قانون در نزد خداوند پاسخگو باشیم.
بهرامی همچنین بر ضرورت توسعه آموزش در راستای تقویت فرهنگ معدن داری در کشور تاکید کرد.