به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا،سرگرد"علی عباس کسانی" گفت: چند سالی است که استفاده از دستگاه های کارت خوان یا دستگاه های pos بانک ها در کشور مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد و بانک ها برای جذب مشتریان بیشتر با سایر بانک ها در رقابت هستند و با ارائه خدمات گوناگون مانند بالا بردن کیفیت خدمات و اهدا جوایز مختلف فروشندگان و خریداران را به استفاده از دستگاه های کارت خوان خود ترقیب کنند.
وی افزود:یکی از نکاتی که در این زمینه هم از سوی بانک ها و هم از سوی فروشندگانی که دارای دستگاه های Pos هستند رعایت نمی شود حقوق معنوی مشتریان است.
رئیس پلیس فتا تصریح کرد:یکی از راه هایی که امروزه مجرمین برای رسیدن به اهداف شوم خود انجام می دهند کلاهبرداری به شیوه های مختلف از طریق دستگاه های Pos است که برای جلوگیری از وقوع چنین مشکلاتی هم فروشندگان و هم خریداران مسائلی مانند: مشتری حق دارداطلاعات شخصی کارت بانکش به ویژه رمز کارتش را نزد خودش حفظ کند به این منظور فروشندگان موظف انددستگاه های کارت خوان را در مکان هایی که در دسترس مشتریان باشد قرار دهند تا بدین ترتیب از احتمال سرقترمز کارت جلوگیری به عمل آید را رعایت کنند.
مشتری گرامی :
1- کارت بانکی را، خود در دستگاه کارت خوان کشیده و شخصاً رمز عبور را وارد کنید.
2- قبل از اطمینان از اتمام پردازش و خاتمه عملیات بانکی، محل را ترک نکنید؛ در صورت تراکنش ناموفق، رسید مربوطه را تاحصول اطمینان از کسر نشدن وجه از حساب خود نگهداری کنید همچنین رسید دریافتی از دستگاه کارت خوان در محل رها نشود.
فروشنده گرامی:
1-در تمامی کلاهبرداری های صورت گرفته توسط دستگاه های POS ، فروشندگانی که دستگاه را در دسترس مشتری قرارنمی دهند و خود شخصاً رمز را وارد می نمایند اولین کسانی هستند که به عنوان مظنون به پلیس و دستگاه قضایی معرفی می شوند.
2-رسید دریافتی از دستگاه کارت خوان که مخصوص فروشنده می باشد را چک نمایید، مشاهده گردیده کلاهبرداران از اعتمادفروشنده سوء استفاده نموده و نسخه چاپی که قبلاً تهیه کرده اند را در اختیار فروشنده قرار داده و موفق به کلاهبرداری شوند.