به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، حجت الاسلام سید مجتبی نورمفیدی شب گذشته در افتتاحیه بنیاد مردمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بیان داشت: ماه رمضان فرصت و بستری برای تعالی دل و روح انسان آماده می کند تا از خویشتن بیرون بیاید و وظایف خود نسبت به محیط پیرامون را مرور کند.
وی افزود: اگر عبادات ماه رمضان اعم از روزه گرفتن و قرآن خواندن و نماز خواندن منجر به انقطاع فرد نشود، ثمری ندارد برای مثال فرد درویش و فقیری که حاضر است تمام مال خود که قرص نانی است را به دیگری ببخشد، نسبت به عابدی که به سختی ذره ای از مال خود را به دیگری می دهد، نزد خداوند مقرب تر و نسبت به عارف ارجح تر است؛ چرا که دلبستگی به چیزی ندارد؛ از این رو روحیه بخشندگی در او رشد کرده است.
این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: یکی از تعالیم مهم دینی که ائمه معصومین (ع) بسیار بر آن تاکید کرده اند، کمک های مالی مانند وقف و کمک های روحی مانند حسن خلق و برخورد محبت آمیز است.
حجت الاسلام نور مفیدی تصریح کرد: برخی فکر می کنند اتصال قلبی با خداوند کافی است؛ اما حاضر نیستند از ذره ای از دارایی خود در عمل بگذرند این نوع فکر مغالطه ای بزرگ است در واقع جهت گیری عموم تعالیم دینی این است که انسان را از خود پرستی نجات داده و به سمت خدا و توجه به دیگران سوق دهد.
وی در ادامه با گرامیداشت میلاد امام حسن مجتبی (ع) به کریمی آن امام همام اشاره کرد و بیان داشت: امام حسن مجتبی (ع) در طول عمر با برکتشان سه بار از تمام مال خود و دو بار از نصف مال خود گذشتند؛ از این رو در چنین مناسبتی افتتاح بنیاد مردمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان که نوعی استعانت از کرامت و بزرگ منشی امام سوم شیعیان است، بسیار کار پسندیده و بزرگی است.
این استاد حوزه و دانشگاه به بحث پیرامون نیازمندی کشور به ورود خیرین به حوزه های مختلف پرداخت و در این باره گفت: ما نه تنها در حوزه آموزش عالی بلکه در بسیاری از امور نیازمند مشارکت و کمک های مردمی هستیم.
60 درصد هزینه های آموزش عالی در آمریکا از طریق کمک های مردمی تامین می شود
حجت الاسلام نورمفیدی بیان داشت: کمک به آموزش عالی در کشورهای توسعه یافته و دانشگاه های برتر جهان سابقه ای طولانی دارد در آمریکا با 5700 دانشگاه و بیش از 17 میلیون دانشجو 60 درصد هزینه های آموزش عالی توسط مردم و کمک های غیردولتی پرداخت می شود و تنها 40 درصد هزینه ها را دولت فدرال و مرکزی تامین می کند.
توفیق دانشگاه هاروارد مشارکت مردمی است
وی ادامه داد: بخش اعظم فعالیت های دانشگاه های برتر دنیا نظیر هاروارد و ام آی تی از محل درآمدهای کمک های واقفین و خیرین تامین می شود و می توان گفت توفیق این دانشگاه ها مشارکت مردم بوده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به وضعیت مطلوب اقتصادی دولت آمریکا و نسبت کمک های مردمی به مراکز آموزش عالی این کشور گفت: کمک به آموزش عالی نه به عنوان نیاز دولت بلکه یک ضرورت فردی و اجتماعی است که تعالی و رشد کشور را به همراه دارد.
حجت الاسلام نور مفیدی تصریح کرد: خیرین در کشور باید برای ارتقای نام ایران در جهان و برای اینکه اسلام با غرور فریاد بزند و برای آینده فرزندان این مرز و بوم باید به میدان بیایند که قطعا این اعمال صالح می تواند در سیر و سلوک معنوی خیرین نیز موثر باشد.