امید کریمی در گفت و گو با خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» در ایلام، جمهوری اسلامی را قدرت بلامنازع غرب آسیا دانست و اذعان داشت: از نظر تئوریسین های آمریکایی وجود ایران در منطقه باعث اختلال در توازن قدرت به ضرر اسرائیل می باشد، ایران با ارائه ایدئولوژی دین مداری در حال بستن پرونده سکولاریسم و لائیکسم است و مردم دنیا را به سوی توحید و آشتی با ادیان دعوت می کند.
وی یکی از مهمترین دلایل تماس تلفنی و ارتباط دیپلماتیک اوباما با روحانی را فراخواندن ایران به پای میز مذاکره و رسیدن رئیس جمهور آمریکا به آرزوی دیرینه اش مبنی بر باز کردن تمام پیچ و مهره های تاسیسات هسته ای کشورمان عنوان کرد و افزود: وی بومی بودن تاسیسات هسته ای ایران را مهمترین عامل بازدارنده در بمباران دستاوردهای جمهوری اسلامی می دانست بنابراین مذاکره تنها گزینه غرب برای امحای فعالیت های هسته ای ایران بود.
این فعال سیاسی دانشگاه آزاد ایلام با اشاره به این که 6 ماه از آغاز مذاکره 1+5 با ایران می گذرد ادامه داد: نتیجه نشست های مذکور چیزی جز رسیدن اعضای جهود سنای آمریکا به مطالباتشان مبنی بر کاهش غنی سازی به زیر 5 درصد، تعلیق فردو و کاهش فعالیت های اراک نبود.
کریمی یکی از دلایل تمدید زمان نگارش توافق نهایی را تحمیل فشار بیشتر بر تیم مذاکره کننده ایرانی و ایجاد جنگ روانی، بی اعتمادی و شکاف در بین مردم، دولت و رهبری دانست و تصریح کرد: مقام معظم رهبری ( مد ظل العالی) با هشیاری به حمایت از رئیس جمهور پرداختند و به سیاست « تفرقه اندازی» غرب به سرکردگی آمریکا خاتمه بخشیدند.
وی خاطرنشان کرد: مخالفین نظام با طراحی پروژه ناآرام سازی اقتصادی قصد دمیدن در آتش بی اعتمادی مردم به نظام فعلی را دارند به گونه ای که تورم های جاری را به عدم سرسپردگی ایران به آمریکا نسبت می دهند و بهبود معیشت مردم را در فرو آوردن سر تسلیم و تحقق منافع آمریکا از سوی جمهوری اسلامی اعلام می دارند.
این دانشجو دانشگاه آزاد ایلام با اشاره به تعریف و تمجیدهای کاخ سفید و رئیس جمهور آمریکا مبنی بر مطیع بودن ایران در جریان تحقق بندهای موفقتنامه موقت اذعان داشت: امام خمینی( قدس ره) آن بزرگمرد تاریخ فرمودند: هنگامی که آمریکا از شما تعریف کرد بدانید که راه را اشتباه طی کرده اید.
کریمی یکی از دلایل استقبال دولت ایران از طرح مذاکره با 1+5 را امید به ترک خوردن دیوار تحریم ها دانست و تصریح کرد: اوباما در گفتگو با نشریه بلومبرگ با تاکید بر تداوم تحریم ها تا 20 سال آینده گفت: 95 درصد تحریم ها تا حصول اطمینان از تعهد ایران همچنان پا برجا خواهد ماند.
وی ابراز کرد: هیچ بازی به برد- برد ختم نمی شود، یک سوی میدان همیشه متحمل شکست خواهد شد هم اینک که توپ در زمین آمریکا قرار دارد سیاستمداران ایرانی باید قاعده بازی را از ریلی که مسیر آن منافع آمریکا را محقق کند به نفع تحقق مطالبات ملت خود تغییر دهند.
این دانشجو رشته علوم سیاسی با اشاره به یکی از بندهای توافقنامه مبنی بر «به دنبال اجرای موفق گام نهایی با برنامه هسته ای ایران مانند هر کشور غیرهسته ای دیگر عضو NPT رفتار خواهد شد» گفت: بر اساس این بند، حق غنی سازی یا استفاده از چرخه دانش هسته ای برای ایران از NPT نیز تنازل یافته است و مشروط به تایید غرب یا عدم موافقت آن محدود گشته است.
کریمی تمام فعالیت های هسته ای ایران را صلح آمیز و مطابق چارچوب سازمان منع سلاح های هسته ای دانست و تصریح کرد: بازرسی های کارشناسانه از تاسیسات ایران موید غیر تسلیحاتی بودن این روند در ایران است با این وجود در جریان مذاکره با 1+5 ، آمریکا و اسرائیل با همکاری بازرسان بین المللی به فرصتی برای محاسبه و اطلاع از تمام اطلاعات هسته ای ایران دست یافتند که در هیچ برهه ای از تاریخ موفق به کسب این آمار نبودند.
وی تاکید کرد: برنامه ها و پژوهش های هسته ای ایران موضوعی نیست که اوباما بخواهد آن را به رسمیت بشناسد و یا کسی منتظر اظهار نظر ایشان باشد، با توجه به فشارها و تهدیدات غرب، تیم مذاکره کننده هستهای ما باید با شجاعت و پرهیز از هرگونه اشتباه محاسباتی عمل کند.
این دانشجو سیاسی دانشگاه آزاد ایلام با بیان این مطلب «راه حل مبتکرانه» وزیر امور خارجه کشورمان در تداوم روند مذاکرات ایران با1+5 از موضع نرمش قهرمانانه باشد گفت: نباید فراموش کرد که از نظر آمریکا، زمانی ایران مورد مدح و ستایش قرار می گیرد که مطیع و فرمانبردار ایالات متحده باشد، مردم ایران به تاریخ ثابت کرده اند که هرگز طعم تلخ استثمار به کامشان شیرین نبوده و نخواهد بود.
کریمی نرمش قهرمانانه را تاکتیکی فعال در برابر موضع گیری های آمریکا و متحدانش عنوان کرد و افزود: مشکل غرب با ایران بر سر انرژی هسته ای نیست بلکه بیداری مردم جهان، اتحاد امت اسلام و هشیاری مردم ایران در راستای خروج از سلطه پذیری، پرهیز از مصرف گرایی و خدشه بر بدنه منافع آمریکا خط قرمز های آنان است.