حجت الاسلام محمد صادق زمانی در گفتگو با خبرنگارآزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه آزاد قم، اظهار داشت: بعد از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، دانشگاه آزاد نیز مانند دیگر دانشگاه ها برنامه های خود را در این راستا شروع کرد.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون در دانشگاه آزاد اسلامی قم در زمینه سوژه هایی مانند عفاف وحجاب، اختلاط دختر و پسر، سیاست خارجی، موضوع هسته ای، انتخابات و حضور حداکثری، عرفان های نو ظهور و مهدویت کرسیهای آزاد اندیشی بسیار خوبی با حضور دانشجویان و اساتید برگزار شده است.
حجت الاسلام زمانی بیان داشت: برگزاری کرسی های آزاداندیشی دانشجویی به این دلیل که خود دانشجو در متن آن نقش دارد، بحث می کند، تضارب نظر پیدا می کند و این که هر دو طرف دانشجو هستند بسیار تاثیرگذار و نمود آن به راحتی در سطح دانشگاه ها قابل مشاهده است.
وی با اشاره به این که در دانشگاه آزاد قم کرسیها به صورت ترمی و در دو فصل برگزار می شود، تصریح کرد: در ترم اول بهترین زمان برای برنامه های فرهنگی و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی است که طی آن 3 یا 4 کرسی با عنوان «فصل بهار» برگزار می شود.
حجت الاسلام زمانی عنوان داشت: در ترم دوم سال نیز 2 کرسی آزاد اندیشی با عنوان «فصل پاییز» برگزار می شود، در ترم تابستان هم به دلیل شرایط زمانی دانشجویان عملا برنامه خاصی نداریم و به این ترتیب در طول سال حد اقل 6 برنامه کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه برگزار می شود.
کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها جنبش و پویایی ایجاد می کند
وی تاکید کرد: برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه جنبش ایجاد می کند، پویایی یعنی همین که ذهن دانشجو درگیر مسائل پیرامونش می شود؛ خودش دنبال حل مسئله می رود و احساس کند که توانایی دارد از نظر خود دفاع و پیرامون مسئله ای بحث کند.
حجت الاسلام زمانی با بیان این که در کرسی های آزاداندیشی دانشجویان خود را صاحب جلسه می دانند، ابراز داشت: به دلیل شرایط جوی حاکم بر جلسه هر دانشجو در ارائه مطلب، تشکیل، حفظ نظم و نحوه برگزاری خود را سهیم می داند، تاثیر گذار است و سعی می کند تا کرسی با بهترین کیفیت ممکن برگزار شود.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی قم یادآور شد: با توجه به این که برنامه تمامی کرسی هایی که در دانشگاه آزاد برگزار می شود ابتدا در شورای فرهنگی مطرح و افراد واجد شرایط از هر طرف انتخاب می شوند، بروز مشکلات در این کرسی ها به حداقل رسیده است.
حجت الاسلام زمانی در ادامه افزود: البته انتخاب دانشجویان واجد شرایط به معنی فیلتر کردن افراد نیست بلکه به این معنی است که افرادی انتخاب شوند ذهن پاک دانشجویان را منحرف نکنند، سابقه انظباطی نداشته باشند و در بین دانشجویان تنش بیهوده ایجاد نکنند.
کرسی آزاداندیشی هوچی گری سیاسی نیست
وی با اشاره به این که ما با برگزاری کرسی آزاد اندیشی دنبال بهتر شدن و حل مسائل هستیم، ادامه داد: کرسی آزاداندیشی به معنی هوچی گری سیاسی نیست و کسانی که دنبال بی نظمی فکری و حاشیه سازی برای جوانان هستند راهی به این کرسی ها ندارند.
حجت الاسلام زمانی اذعان داشت: ما در تلاش هستیم تا یک فضای خوب برای ایجاد نظرهای موافق و مخالف در بین دانشجوها ایجاد کنیم تا دانشجویان بتوانند هم از نظر خود دفاع کنند و هم با نظرات مخالف آشنا شوند، همچنین حضار بتوانند با شنیدن دفاعیات دو طرف بهترین تصمیم را بگیرند.
ضعف ما در اطلاع رسانی، کرسی های آزاد اندیشی را کمرنگ کرده است
رئیس دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد قم خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که موجب شده کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها با آن کیفیتی که مورد مطالبات رهبری هست برگزار نشود این است که اطلاعات دانشجویان در زمینه برگزاری کرسی ها کم است و در زمینه اطلاع رسانی ضعف داریم.
حجت الاسلام زمانی اظهار داشت: گاهی اوقات مشاهده می شود دانشجو اطلاع ندارد که مکانی هست تا بتواند نظرات مخالف و موافق را بشنود یا حتی اظهار نظر کند، باید در زمینه اطلاع رسانی کار فرهنگی شود.
وی در پایان عنوان داشت: فرهنگ سازی از سمت استاد، تبلیغات، تشخیص موضوع و حتی اسم جلسه در بهتر برگزار شدن کرسی تاثیرگذار است، باید به هرکدام از این موارد به طور جداگانه پرداخته شود تا برای دانشجو جذابیت داشته باشد./190الف1/