به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمدباقرنوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در همایش تبیین سیاست های اقتصادی دولت برای خروج از رکود گفت: رقمی که برای طرح های عمرانی در نظر گرفته شده است 43 هزار و 900 میلیارد تومان می باشد که هدف دولت این است که این منابع را به زودی برای پروژه های عمرانی اختصاص دهد.
وی افزود: 9 هزار و 500 میلیارد تومان تنها در روزهای گذشته برای طرح های عمرانی اختصاص دادیم و در این مدت 64 درصد از اعتبارات پیش بینی شده ملی و 66 درصد از بودجه عمرانی استانی تخصیص پیدا کرده است.
نوبخت ادامه داد: برای آماده سازی فضاهای آموزشی 60 درصد منابع تخصیص یافته است و 60 درصد از کل اعتباراتی که تا پایان سال برای 246 طرح عمرانی اختصاص می یافت در این مدت تخصیص دادیم.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به اینکه علاوه بر 43 هزار و 900 میلیارد تومان، 35 میلیارد دلار از طریق فاینانس برای پروژه های عمرانی در نظر گرفته شده است، بیان داشت: این منابع به صورت ارزی از طریق فاینانس تخصیص داده می شود که البته مهلت استفاده از آنها را برای استان ها تا پایان آبان ماه تعیین کرده ایم و اگر استانی در پایان این مهلت از منابع درنظر گرفته شده استفاده نکنند این منابع را به استان فعال تر اختصاص می دهیم.
وی به تسهیلات 22 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در سال 93 اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینها مبلغ منابعی که در سال گذشته مصوب شد اما به مرحله تخصیص نرسید را تا پایان امسال برای استفاده تمدید می کنیم.
نوبخت با تاکید بر اینکه همه اقدامات دولت در راستای سیاست های خروج از رکود است، ادامه داد: براساس تبصره 22 قانون بودجه 100 میلیارد دلار از طریق وزارت نفت با اولویت مخازن مشترک نفت و گاز و همچنین کاهش مصرف انرژی امکان استفاده خواهد داشت.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به امکان انتشار سه هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای طرح های عمرانی اشاره کرده و اظهار داشت: دولت در سه جلسه جزئیات نحوه انتشار این اوراق مشارکت را به تصویب می رساند که با توجه به نرخ سود تعیین شده توسط بانک مرکزی برای مردم جذاب خواهد بود.
وی افزود: سه هزار میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه اسلامی بابت تعبیه بدهی های دولت در نظر گرفته شده است و همچنین 1200 میلیارد تومان نیز برای مهار آب های مرزی تخصیص می دهیم.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه هزینه های بخش درمان تأمین شده است، گفت: پنج هزار و 400 میلیارد تومان از منابع حاصل از قانون هدفمندی یارانه ها به عنوان یارانه تسهیلات برای تولید در نظر گرفته ایم تا بدین وسیله هزینه های تأمین مالی بنگاه های تولیدی کاهش پیدا کند و زمینه خروج از رکود تورمی فراهم شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف دولت این است که پس از دو سال رشد منفی اقتصادی بتوانیم یک رشد مثبت در اقتصاد ایران ایجاد کنیم.