در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 251 واحد کاهش روبرو شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پايان معاملات هفته منتهي به 22 مرداد ماه 1393، شاخص کل با (251) واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 74 هزارو 363 واحد رسيد.
شاخص بازار اول با (335) واحد کاهش به رقم 55 هزارو 884 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با 445 واحد افزايش عدد 145 هزارو 653 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با (61 / 0) درصد کاهش و 31 / 0 درصد افزايش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاري اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 7786 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 17درصد افزايش يافته است.
در ضمن تعداد 2907 ميليون سهم در 236 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتيب (2 / 0) درصد کاهش و 10 درصد افزايش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر اين اساس 58148 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 58 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 72 درصدي را نشان مي دهد.
طي هفته جاري سهام انتشار، چاپ و تکثير با 13 / 44 درصد، استخراج زغال سنگ با 10 / 11 درصد، ساخت دستگاه ها و وسايل ارتباطي با 09 / 10 درصد و استخراج نفت گاز و خدمات جنبي جز اکتشاف با 57 / 9 درصد بيشترين تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با شروع معاملات در اولین روز کاری این هفته کل بورسس تهران به لطف رونق معاملات در برخی از گروهها همچون فنی مهندسی و خودرویی و تکسهمهایی همچون شبهرن، حفاری و بترانس در مسیر صعود قرار گرفت اما در کمتر از نیم ساعت این روند مختل شد. فشار نمادهای منفی به ویژه در گروه بانکی، فلزی و معدنی در این سیر تاثیر شایانی داشت. در این برهه معاملاه بلوکی در محدوده منفی در نماد وپاسار شاخص را به صورت مقطعی پایین کشید و در ادامه نیز معاملات نسبتا پر حجم بر روی نماد اخابر بر این روند دامن زد. در ادامه شاهد افزایش فشار نمادهای منفی به خصوص در بخش مالی و پتروشیمی و برخی از گروههای کوچکتر مانند ساختمانی و دارویی و غذایی بودیم. افول تعداد محسوسی از خودروییها نیز در این سیر بیتاثیر نبود. افزایش حجم معاملات در محدوده منفی قیمتی در گروه بانکی و جمعآوری صف فروش وپاسار و همچنین افت بیش از پیش نمادهای بزرگی همچون اخابر نیز مزید بر علت شد تا شاخص بیش از پیش سقوط کند. در اواخر معاملات روند باثباتی بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد و در نهایت نیز این نماگر در محدوده منفی به کار خود پایان داد.
یکشنبه: با از سرگیری معاملات در روز یکشنبه شاهد تسلط جوی مبهم بر معاملات بسیاری از گروهها بودیم و در این میان شاخص کل بورس تهران تحت تاثیر افول نمادهایی همچون وپاسار و رمپنا به محدوده منفی خزید. در ادامه نمادهای حفارس و حفاری شاخص را کمی بالا کشیدند. افول نمادهای بزرگ فلزی و معدنی مانند فملی و کچاد و افت بیش از پیش نمادهای بانکی و سرمایهگذاری بر سیر نزولی شاخص دامن زد. بهبود نسبی معاملات در گروه پتروشیمی و همچنین تعداد ملموسی از نمادهای فلزی در ادامه کمی از شاخص حمایت کرد. معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی بر روی نماد پارسان نیز توانست شاخص را به صورت مقطعی بالا بکشد اما این روند ادامه نیافت و بار دیگر ایین نماگر سیری نزولی در پی گرفت. معامله بلوکی در درصدهای مثبت بر روی دو نماد بزرگ وغدیر و وامید نیز بار دیگر از شاخص حمایت به عمل آورد و بخشی از میزان افت ساعات پیشین راخ نثی کرد. در دقایق پایانی معاملات نیز بازگشایی فولاد در درصدهای مثبت سرانجام شاخص را از محدوده منفی خارج ساخت.
دوشنبه: شاخص کل بورس تهران با شروع معاملات در روز دوشنبه تحت تاثیر رونق نسبی شکل گرفته در بسیاری از گروهها و انجام برخی معاملات بلوکی در درصدهای مثبت بر روی برخی از نمادهای بزرگ در مسیر صعود قرار بگیرد. در این میان گروه خودرویی و پتروشیمی تاثیر ویژهای را بر این روند داشتند. نمادهایی مانند پارسان، خودرو، خساپا، حفاری، شبهرن، ملت و ثشاهد از جمله نمادهایی بودند که در رشد شاخص نقش موثری داشتند. پس از نیم ساعت با آرامتر شدن فضای معاملات شاخص با شیبی صعدوی اما بسار آرام به سیر حرکتی خود ادامه داد. در ادامه معامله بلوکی در نمادی مانند وغدیر به صورت مقطعی شاخص کل را بالا کشید. پس از این برهه بار دیگر ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد و حتی در اواخر زمان معاملات نیز تحت تاثیر منفی تعدادی از نمادهای بانکی، پتروشیمی و غذایی و در نهایت افول نمادهای سنگ آهنی بخشی از میزان رشد ساعات پیشین این نماگر خنثی شد.
سهشنبه: با شروع معاملات در روز سهشنبه شاخص کل بورس به تبع رونق معاملات در گروه ساختمانی و تک سهمهایی همچون فملی، وبملت، خودرو و حفاری در مسیر صعود قرار گرفت اما خیلی زود تحت تاثیر فضای مبهم معاملات حاکم بر بسیاری از گروهها و فشار قابل ملاحظه نمادهای مالی سیری رو به افول را در پیش گرفت. ورود تعداد ملموسی از نمادها در گروه فلزات اساسی و همچنین نفتی به درصدهای منفی نیز عرصه را بر شاخص تنگ کرد و این نماگر در ساعت دوم معاملات به محدوده منفی وارد شد. فشار نمادهای معدنی و خودروسزی و گروههای کوچکتری مانند داوریی و انفورماتیک نیز در این روند بیتاثیر نبود. روند رو به افول اما آرام شاخص باز هم ادامه یافت اما بازگشایی فخاس توانست به صورت مقطعی این نماگر را کمی بالا ببرد. در ادامه اما شاخص باز هم در مسیر سقوط قرار گرفت که در این مقطع فشار نمادهای معدنی به خصوص کچاد بر این نماگر محسوس بود. معامله بلوکی در نماد وصندوق و شخارک نیز حمایت مقطعی دیگری را از شاخص به عمل آورد اما در نهایت این نماگر در محدوده منفی به کار خود پایان داد.
چهارشنبه: با از سرگیری معاملات در روز چهارشنبه شاخص کل بورس برای دقایقی سیری صعودی را در پیش گرفت که این روند بیشتر تحت تاثیر رونق معاملات در برخی تک سهمها مانند همراه، کچاد و بعضی از گروهها مانند دارویی، کانی غیرفلزی و حمل و نقلل بود. اما این روند به تبع جو مبهم و بعضا منفی حاکم بر دیگر گروهها مختل شد. معامله بلوکی در درصدهای منفی بر روی نماد فارس و وغدیر در ادامه شاخص را به محدوده منفی کشاند و تاثیر مثبت وصندوق و احیای گروه ساختمانی نیز توانست بر این روند رو به افول غلبه کند. در این برهه فشار محسوس نمادهای منفی گروه پتروشیمی، بانک، سرمایهگذاری و همچنین بزرگان گروه فلزی نیز منجر به ادامه سیر منفی شاخص شد. معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نماد وپارس نیز تنها توانست به صورت مقطعی از شاخص حمایت به عمل آورد. در ادامه افزایش تاثیرگذاری منفی نمادهای فلزی و معدنی از جمله فولاد و شبهرن باز هم شاخص افت بیش از پیشی را تجربه کرد تا در نهایت در محدوده منفی به کار خود در این هفته پایان دهد.