به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، علی حسینی متخصص طب سنتی گفت: از دیدگاه طب سنتی افراد دارای 4 نوع مزاج سرد،گرم،سرد و خشک و گرم و مرطوب هستند.به این ترتیب هر یک از افرادی که دارای یکی از انواع این مزاجها باشند باید رژیم غذایی خاص خود و حتی شیوه و رفتار زندگی مخصوصی را در پیش بگیرند.
این متخصص طب سنتی گفت: افرادی که دارای طبع سرد هستند اغلب سفید پوستاند،ضعیف هستند و کمبود انرژی در آنها شایع است، در هوای سرد به راحتی گرم نمیشوند، میل زیادی به خواب دارند. این افراد معمولاً خونسرد هستند و درونگرا بودن از خصوصیات رفتاری آنهاست.
وی گفت: غذاهایی که برای این افراد توصیه می شود بیشتر آبکی است پس غذاهایی مثل آبگوشت،انواع سوپ و انواع آش های سنتی برای آنها مفید است.
حسینی گفت: مصرف شیربرنج و شلهزرد نیز برای این گروه از افراد مناسب است و انواع پلو و خورشت های سنتی مثل خورشت قیمه، قورمه سبزی، فسنجان و غیره بیشتر بخورند.
این متخصص طب سنتی در مورد میوه های توصیه شده برای افراد با طبع سرد افزود: انواع مرکبات، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، خربزه، هندوانه، گرمک، توت، انجیر، انگور و انبه برای این افراد توصیه می شود.
وی ادامه داد: کاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم و جو برای این گروه از افراد مفید است و در مورد لبنیات نیز محدودیتی وجود ندارد و بهتر است این افراد شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر و خامه مصرف کنند.
حسینی تصریح کرد: نوشیدنی هایی مثل خاکشیر، عناب، بابونه، ترنجبین، شیر خشت، زرشک و آلبالو نیز برای افراد با مزاج سرد توصیه می شود.
این متخصص طب سنتی گفت: از طرفی مصرف غذاهای بسیار سرخ کردنی،تند و پرادویه برای این افراد توصیه نمی شود.
منبع: مشرق