به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، امسال روز اول هفته ازدواج مصادف با اول ذيحجه و پيوند آسماني مولا علي(ع) و حضرت زهرا (س) به تعطيلي خورد و آغاز هفته ازدواج به طور رسمي از امروز (شنبه) كليد ميخورد، با اين وجود مسئولان حوزه جوانان تصميم گرفتهاند براي مقابله با افزايش آمار طلاق در جامعه، در اين يك هفته طلاقي ثبت نشود يا به عبارت بهتر به جاي هفته ازدواج بگوييم هفته بدون طلاق !
هفته بدون طلاق نام ديگر هفته ازدواج و حكايت توافقي است كه در صورت نهايي شدن مطابق آن قوه قضائيه در هفته نخست ذيحجه طلاقها را ثبت نكند. اين در حالي است كه هم اكنون بيش از 11 ميليون جوان دمبخت در پشت موانع ازدواج ماندهاند و مسئولان بهتر است به جاي چنين پيشنهادهاي عجيبي ، فكري براي فرهنگسازي ازدواج بكنند. مطابق آخرين آمارها هم اكنون از هر سه يا حداكثر چهار ازدواج، يكي پايانش جدايي است و هر ساعت تقريباً 18 طلاق رخ ميدهد.
بر اين اساس با تغيير دادن صورت مسئله نميتوان آن را حل كرد. حالا هفته ازدواج يا هفته بدون طلاق- هر كدام را كه شما ميپسنديد- در حالي برگزار ميشود كه وزير ورزش و جوانان طبق معمول ورزش را به جوانان ترجيح داده و هم اكنون در كره جنوبي همراه كاروان ورزشي به سر ميبرد.
افزايش طلاق و زندگي مجردي در برابر كاهش ازدواج زنگ خطري براي بنيان خانواده
بالا رفتن آمار طلاق و به همان نسبت پايين آمدن آمار ازدواج در كشور زنگ خطر فروپاشي نهاد خانواده را در جامعه ما به صدا درآورده است. آمار قابل تأمل طلاق اما تنها نشانه فروپاشي نهاد خانواده نيست بلكه هم اكنون آمار افرادي كه به زندگي مجردي روي آوردهاند نيز رو به افزايش است به گونهاي كه نتايج سرشماري سال 90 نشان داد تعداد خانوادههاي يك نفره از 2/5 در سرشماري سال 85 به 1/7 در سرشماري سال 90 افزايش داشته است. به عبارت دقيقتر چيزي حدود 5/5 ميليون نفر در كشورمان زندگي مجردي دارند. مطابق اعلام دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازي نيز در حدود 7 درصد از مسكنهاي موجود در كشور، فقط يك نفر ساكن است و با توجه به افزايش سرعت تحولات فرهنگي و اجتماعي در كشور، پيشبيني ميشود اين درصد در سالهاي آتي نيز افزايش يابد.
بر اساس آماري ديگر يك ميليون و ۳۰۰ هزار مرد بالاي ۳۵سال و زن بالاي ۳۰ سال در كشور مجردند كه از اين تعداد ۳۲۰ هزار نفر پسر و ۹۸۰ هزار نفر دختر هستند.
بالا رفتن آمار تجرد و همچنين افزايش طلاق خود يكي از مهمترين عواملي است كه موجب شكلگيري زندگيهاي تكنفره ميشود. اين در حالي است كه انسان فطرتاً موجودي اجتماعي است و فراگير شدن زندگيهاي مجردي تبعات فردي و اجتماعي متعددي را در پي خواهد داشت كه اصليترين آن فروپاشي بنيانهاي نهاد خانواده و به تبع آن تزلزل پايههاي اخلاقي جامعه است. بگذريم از اينكه بالا رفتن آمار طلاق و افزايش زندگيهاي تك نفره يكي از مهمترين عواملي است كه بحران جمعيت در كشور را دامن ميزند. زيرا مطابق آمار حدود نيمي از ازدواجها در همان يكساله نخست زندگي و پيش از آنكه زندگي مشترك ميوهاي بدهد از هم ميپاشد.
هفته بدون ثبت طلاق بيش از 3 هزار پرونده را سرگردان ميكند
هر قدر تلخ بايد بپذيرم كه تغيير ساختار خانواده از سنتي به هستهاي حالا رفته رفته به سمت و سوي ناخوشايندي در حال حركت است و اگر مسئولان جامعه فكري به حال كاهش آمار ازدواج و روند رو به رشد آمار طلاق و زندگيهاي مجردي نداشته باشند ما هم در مسير بحران خانواده قرار ميگيريم؛ مسيري كه غرب با پيمودن آن امروز به بنبست رسيده و نظام ارزشياش هم اكنون در حال فروپاشي است.
اين در حالي است كه نظام ارزشي كشور ما بر مبناي اصول ناب اسلامي و انساني پايهگذاري شده و چالشهايي همچون افزايش آمار طلاق و زندگي مجردي يا كاهش آمار ازدواج نشانههايي از فاصله گرفتن ما از فرهنگ ناب و سبك زندگي ايراني- اسلامي است. با وجود اين، شايد با عدم ثبت طلاق در طول يك هفته با عنايت به ثبت ساعتي 18 طلاق در سال 92، يك هفته طلاق نداشته باشيم اما بيترديد پس از يك هفته بايد به بيش از 3 هزار پرونده جدايي نيز در ميان ساعتي 18 جدايي رسيدگي شود.
ضرورت گفتمانسازي براي ازدواج
شايد اگر لااقل در زمينه ازدواج به توصيههاي سبك زندگي اسلامي توجه ميكرديم، بسياري از چالشهاي جامعه امروز به خودي خود رفع ميشد. مقام معظم رهبري نيز در اين باره توصيههاي متعددي دارند و راهكارهاي عملي مختلفي را ارائه فرمودهاند. حضرت امام خامنهاي در سياستهاي كلي جمعيت نيز بر لزوم رفع موانع ازدواج و آسانسازي آن تأكيد فرمودهاند. ايشان مهمترين فايده و هدف ازدواج را تشكيل خانواده ميدانند و تأكيد ميكنند:اگر اين كانون، سالم و پايدار باشد، هم روي آينده و هم روي همين وضع فعلي جامعه تأثير خواهد گذاشت.
بر اساس فرمايشات رهبر معظم انقلاب گفتمانسازي در حوزه ازدواج يكي از راهحلهاي خروج از اين بن بست است. ايشان ميفرمايند: «تشكيل خانواده و ازدواج يك فرهنگ است، تعداد فرزندان يك فرهنگ است، اگر در اين زمينه بينش مردم و جهتگيري مردم نادرست باشد؛ خداي ناكرده به همان بلايي مبتلا خواهيم شد كه امروز كشورهايي كه خانواده را و بنيان خانواده را ويران كردند و شهوات را به راه انداختند، دچار شدهاند.» بيترديد اما اين گفتمانسازي نيازمند عزمي ملي است و تنها راهكاري است كه ميتواند جامعه ما را از بنبست خودساختهاي كه در آن گرفتار شدهايم، نجات بخشد.
منبع : روزنامه جوان