به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، حسینعلی ضیائی، مدیر عامل پست بانک، با ابراز امیدواری از معرفی پست بانک به عنوان بانک تخصصی روستا خاطرنشان کرد: موضوع معرفی پست بانک به عنوان بانک تخصصی روستا در کمیسیون تخصصی اقتصاد دولت مطرح و توضیحات لازم را ارائه شدهاست که امیدواریم به تصویب برسد.
وی اضافه کرد: ایراد وارد شده به مطرح شدن پست بانک به عنوان بانک توسعه روستایی را این گونه مطرح کرده اند که این بانک صددرصد دولتی نیست.
ضیایی با اشاره به اینکه 51 درصد سهام پست بانک سهم دولت (وزارت ارتباطات) 25 درصد سهام عدالت، 19 درصد سهام داران حقیقی بورس و 5 درصد هم سهم کارکنان پست بانک است افزود: ملاک فعالیت در جهت رونق اقتصادی روستاها در میزان درصد نیست و حتی کسانی که از سهام داران پست بانک هستند نیز با علم به اینکه پست بانک در چه زمینه هایی فعالیت میکند در این حرکت اقتصادی شریک شدهاند.
عضو هیات مدیره پست بانک ادامه داد: پست بانک مثل هر بانک دیگری فعالیت بانکی انجام میدهد. در روستا هم حضور دارد و حداقل یارانه 5/5 میلیون نفر از روستائیان را میپردازد.
وی با اشاره به اینکه همان طور که بخش خصوصی در بسیاری از کارهای عام المنفعه و خیرخواهانه شرکت میکنند؛ یقینا سهام داران حقیقی پست بانک نیز این بانک را در ارائه خدمات توسعهای روستاها یاری خواهند کرد.
ضیایی یادآور شد: اگر پست بانک به عنوان بانک تخصصی روستا مشغول به فعالیت شود هم در جهت توسعه کشور مفید خواهد بود و هم به لحاظ اینکه یک بازار نو است؛ سودآوری قابل توجهی خواهد داشت ضمن آنکخ فعالیت شعب پست بانک در شهرها با رعایت تمام ضوابط اعتباری و سودآوری برای سپرده گذاران، پشتوانه قوی برای تقویت تولید و اشتغال در روستا خواهد بود.
وی تاکید کرد: در قانونی که در مجلس به تصویب رسید؛ پست بانک میتواند به وظایف حاکمیتی خود تا پایان برنامه پنجم توسعه ادامه دهد.
ضیایی با تاکید بر اینکه قانون اصل 44 که میگوید پست بانک باید 80 درصد سهم خود را واگذار کند با اهداف توسعهای پست بانک مغایرت دارد، افزود: مجلس با پست بانک همراه است و نباید وظایف حاکمیتی که بر عهده پست بانک قرار گرفته بر روی زمین بماند.
وی به چالش جدی پست بانک اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی پست بانک، کمبود سرمایه است چراکه به خاطر وضعیت در حال واگذاری بودن، امکان افزایش سرمایه از طرف دولت و بخش خصوصی وجود ندارد.
ضیایی یادآور شد: با توجه به همه این مشکلات، پست بانک در سال گذشته توانست از محل تجدید ارزیابی داراییهای خود سرمایه 56 میلیارد تومانی خود را به بیش از 320 میلیارد تومان افزایش دهد. اما چون یک آورده نقدی برای پست بانک فراهم نشده، کماکان با مشکلات مالی روبرو است.