به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، هر چه از انتخابات ریاست جمهوری دورتر می شویم و به انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی نزدیکتر، گام های اصلاح طلبان و دولت حسن روحانی بیشتر و بیشتر از یکدیگر فاصله می گیرد. طوری که این روزها هجمه های ایجاد شده علیه رئیس جمهور به شدت افزایش یافته و حلقه فعالیت های اهالی دولت نیز به دلیل این انتقادات تنگ تر شده است.
حسن روحانی در یکسال ابتدایی کار خود در جایگاه ریاست جمهوری در شرایطی سخن از اعتدال به میان آورد که از یک سو مورد حمایت افراطیون جریان اصلاح طلب و از سوی دیگر مورد هجمه دلواپسان قرار گرفته بود. این در شرایطی بود که رفتار اصولگرایان افراطی چندین بار موجب شد تا روحانی آشفته شد و در نطق های تند خود، انتقاداتی را نسبت به منتقدان مطرح کند. جمله "بروید به جهنم" رئیس جمهور نیز بارزترین حمله ای بود که در قبال انتقادات برخی منتقدان مطرح شد. اما حالا طی یکی دو ماه گذشته گویا ورق برگشته و در شرایطی که دلواپسان روزهای نسبتا آرام تری را در رویارویی با دولت روحانی سپری می کنند، حامیان سابق رئیس جمهور یا همان لیبرال های تندرو، این روزها لب به انتقاد از دولت گشوده و حسن روحانی را در گوشه رینگ قرار داده اند.
این انتقادات البته در شرایطی مطرح می شود که تا پیش از سفر حسن روحانی به نیویورک و حضور در نشست عمومی سازمان ملل، افراطیون جریان اصلاحات سرمست از احتمال دیدار روحانی با اوباما، به حمایت سرسختانه از رئیس دولت یازدهم می پرداختند. حالا گویا عدم دیدار رودروری حسن روحانی با اوباما، سخنرانی عزتمندانه وی در سازمان ملل و عبور از بحث زندانیان سیاسی ایران در گفتگو با سی ان ان، لیبرال ها را به شدت خشمگین کرده و هجمه های سنگین خود را علیه رئیس دولت یازدهم آغاز کرده اند.
حالا اما هر تحرکی از سوی دولت سبب می شود تا هجمه انتقادات اصلاح طلبان از حسن روحانی دوچندان شود. در این بین کار به جایی رسید که صادق زیبا کلام ضمن انتقاد از اظهارات روز گذشته روحانی در جمع دانشگاهیان برای وی تعیین تکلیف هم کرد وگفت: "از روحانی انتظار داشتیم در خصوص آزادی اندیشه و ضرورت آن جدیتر و صبورانهتر صحبت میکرد. وی نگفت دانشجویان نباید ستارهدار شوند، آزادی انجمنها و تشکلهای دانشجویی از مسائلی بود که مطرح کرد اما به نوع دیگری. باید میگفت در دولت من اجازه نمیدهم دانشجویان ستارهدار شوند. باید میگفت در دولت من اساتید نباید برای گفتن نظر خود مواخذه شوند، بازنشسته شوند، ممنوعالتدریس شوند. اینها از رییسجمهور انتظار میرفت. بیان اینکه حرف مغرضانه و منتقدانه زده نشود مشکلی را حل نمیکند. آقای روحانی کلیشههایی از این دست را نباید بیان میکرد. اینکه انتقاد سازنده چیست کلیشههایی است که از آن معمولا بهرهبرداری سیاسی میشود. او باید قرص و محکم میگفت اجازه انتقاد را به دانشگاهیان بدهید وگرنه دانشگاه به قبرستانی تبدیل خواهد شد."
پیش از این نیز ابراهیم اصغر زاده ابراهیم اصغر زاده دولت روحانی را از منظر نداشتن راهبرد مورد انتقاد قرار داد و گفت: اگر فقدان راهبرد روشن، دولت دوم اصلاحات را به زمین سخت و سنگلاخی زد، در دولت روحانی هنوز چند ماه نگذشته، آنچنان به اعتبار دولت ضربه زد که اثر مهرش تا پایان بر پیشانی دولت باقی خواهد ماند. چرا؟ اینکه دولت بدون هیچ استراتژی منسجمی در ماههای منتهی به اردیبهشت امسال به صورت متوالی تقاضا کرد که مردم به او اعتماد کنند و صرفاً کسانی جهت دریافت یارانه بروند ثبتنام کنند که نیازمند واقعی باشند؛ ولی در کمال ناباوری مشاهده شد ۷۳ میلیون نفر رسماً بیاعتنا به تقاضای رئیسجمهور منتخبشان، به هر دلیلی خود را مستحق دریافت یارانه دانستند و رفتند و پای ورقهای را امضا زدند که عملاً شکاف فزاینده دولت - ملت را تأیید میکرد. خب اگر این فقدان راهبرد نیست، پس چیست؟
رفتار دوگانه لیبرالها در قبال دولت
هر چند اصلاح طلبان طی هفته های اخیر سعی دارند هر گونه اختلاف و انشقاق ایجاد شده در این جریان را کتمان کنند، اما شواهد و قرائن بسیاری وجود دارد که نشان می دهد این اختلاف ایجاد شده عمیق تر از آن است که این جریان بتواند برای انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی به وحدت برسد.
بعد از آنکه لیبرال ها در جریان ورود زودهنگام به انتخابات مجلس شورای اسلامی به چندین و چند طیف و حزب تقسیم شدند، حالا در ماجرای برخورد با دولت نیز به اختلافات آشکاری رسیده اند. طوری که برخی از اعضای این جریان بر حمایت از دولت و بازگشت به دامان دولت تاکید دارند و گروهی دیگر نیز بر این باورند که اصلاح طلبان باید راه خود را از دولت جدا کنند.
نمونه بارز این مسئله نیز اظهاراتی است که عبدالله نوری طی روزهای اخیر و در یکی از جلسات محفلی اصلاح طلبان انجام داده است: "انتظار ما از روحانی این بود که برخی کارها را انجام دهد اما نه تنها کارهای مد نظر ما انجام نشد بلکه جریان دولت می خواهد با پول خرج کردن به جذب اصلاح طلبان بپردازد. روحانی قصد دارد سردمدار اصلاح طلبان شود اما اصلاح طلبان خودشان یک طیف جداگانه هستند و سردمدار هم دارند. ما نباید اجازه دهیم سردمداران خودمان کنار بمانند."
این نوع برخورد اصلاح طلبان در قبال دولت علاوه بر اینکه انشقاق ایجاد شده در بین اعضای این جریان را آشکارتر می سازد، از رفتار دوگانه آنها نیز رونمایی می کند. لیبرال ها که این روزها قصد دارند پروژه عبور از دولت روحانی را نیز کلید بزنند، در یکی از هفته نامه های خود حتی حسن روحانی را "دروغگو" خطاب کردند تا بدین ترتیب ماجرای تقابل لیبرال ها با حسن روحانی وارد فاز جدیدی شود.
منبع: فردا