به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، اما نکاتی قابل تامل پیرامون برگزاری این سمینار وجود دارد که در دو بخش مورد بررسی قرار میگیرد.
ا
لف- افراد حاضر در این سمینار و برخی مواضع و سوابقشان
- نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در کشور: صندوق جمعیت سازمان ملل از بزرگترین حامیان طرح تنظیم خانواده و پروژه ی کاهش جمعیت در ایران بوده است و در این زمینه کمک های مالی بسیاری به کشور داشته است، ولی اکنون که کشور دچار بحران کاهش رشد جمعیت و سالمندی قریب الوقوع ساختار جمعیتی شده است، هیچ برنامه ای برای کمک به افزایش جمعیت ایران ندارد. نه تنها هیچ برنامه ای در این زمینه ندارد بلکه پیر شدن جمعیت ایران را امری حتمی و خدشه ناپذیر می داند تا جایی که، دکتر هولکی اوز در حاشیه ی "همایش یک روزه ی مروری بر آمار نیروی کار" در دانشگاه خلیج فارس بوشهر می گوید: "با توجه به این که سالمندی یکی از پدیده های نوظهور در ایران است، دولت باید برای این قشر برنامه داشته باشد..."
البته این مساله به اینجا ختم نمی شود و جالب است بدانیم که حدود یک ماه پس از اعلام موضع صریحمقام معظم رهبری که فرمودند: "من معتقدم که کشور ما با امکاناتی که داریم، می تواند صد و پنجاه میلیون نفر جمعیت داشته باشد. من معتقد به کثرت جمعیتم. هر اقدام و تدبیری که می خواهد برای متوقف کردن رشد جمعیت انجام بگیرد، بعد از صد و پنجاه میلیون انجام بگیرد." ۱۶/۰۵/۱۳۹۰) هولکی اوز،با حضور در مركز نور سعادت (يكي از مراكز تحت نظر مركز بهداشت جنوب تهران) روند انجام عمل وازكتومي در این مرکز را جویا شده و این بازدید را رسانه ای می کند، که عملا اقدامی است بر خلاف سیاست کلی نظام و رهبری مبنی بر افزایش جمعیت. (تاريخ بازدید:۲۷/۶/۱۳۹۰)
نماينده صندوق در سمینار مزبور به ارائه ی مقدمه پرداخت.
• پس از انتشار این خبر در جهان نیوز، سخنرانی آقای هولکی اوز لغو شد و به جای ایشان خانم سودابه احمدزاده، معاون ایشان سخنرانی کرد. طبق گزارش سایت سازمان ملل در ایران، این سمینار با همکاری صندوق جمعیت ملل متحد برگزار شده است.
- دکتر هانس گروث (Hans Groth)، دانش آموخته ی رشته ی پزشکی و مدیریت ارشد کسب و کار (MBA) است که تا سال ۲۰۱۲ به مدت ۲۴ سال برای شرکت دارویی Pfizer* کار می کرده است.
* شرکت Pfizer که مقرش در نیویورک است در پوشش ارائه ی خدمات مراقبت بهداشتی به سیاست کاهش جمعیت در کشورهای در حال توسعه می پردازد، چنان که این شرکت در سال ۲۰۱۲ با بنیاد بیل گیتس که سیاستهای ضد جمعیتی اش بر کسی پوشیده نیست، بر سر تولید و توزیع سه میلیون دوز داروی تزریقی ضد بارداری که با قیمت مناسب در دسترس زنانِ کشور های در حال توسعه قرار گیرد، توافق می کند.
هانس گروث که هم اکنون رئیس هیئت مدیره ی انجمن جهانی جمعیت و سالمندی دانشگاه سنت گالن سوئیس است، از سخنرانان اصلی سمینار مزبور می باشد، اما آنچه لازم به ذکر است، این که انجمن جهانی جمعیت و سالمندی با شرکت های متعدد اسرائیلی در ارتباط است که از آن جمله می توان به موسسه ی عالی علوم وایزمن (Weizmann Institute of Science)، کمپانی سین واکسن (SynVaccine) و شرکت داروسازی بیوندواکس (BiondVax) اشاره کرد.
همچنین نام و تصویر برخی از همکاران اسرائیلی آقای هانس گروث رئیس هیئت مدیره ی انجمن جهانی جمعیت و سالمندی دانشگاه سنت گالن سوئیس نیز در ذیل قابل مشاهده است.
دکتر هایم کارتی (HaimGarty)
دکتر روث آرنون (Ruth Arnon)
دکتر برتا استرولوویسی (Berta Strulovici)
- دکتر کریستین بیلیکن استورفر (Christian Blickenstorfer) عضو هیئت مدیره ی انجمن جهانی جمعیت و سالمندی دانشگاه سنت گالن سوئیس، یکی دیگر از سخنرانان این سمینار است. دکتر بیلیکن استورفر، کارمند عالیرتبه وزارت امور خارجه سوئیس است و به عنوان سفیر در خیلی از کشورها از جمله آمریکا، اردن و ایران فعالیت داشته و دارد. او در مقاله ی خود با عنوان "توسعه سیاسی و نقش جمعیت در آن" نتیجه می گیرد که بهترین الگوی حکمرانی براي مواجهه با موج بيداري اسلامي برای کشورهای منطقه کشور ترکیه است!
ب: نام این سمینار، برنامه و اهداف آن
نام این سمینار برگرفته از کتابی با همین نام «پویایی جمعیت در کشورهای اسلامی»
Population Dynamics in Muslim Countriesاست که توسط انتشارات آمریکایی اسپرینگر در سال ۲۰۱۲ منتشر شده است. این کتاب مجموعه ای از مقالات است که دکتر هانس گروث و یکی از همکارانش در انجمن جهانی جمعیت و سالمندی، در مورد تحلیل وضعیت جمعیتی کشورهای مسلمان گرد آورده است. جالب آن که تمام میهمانان خارجی که قرار است در این سمینار به سخنرانی بپردازند، کسانی هستند که در کتاب مزبور مقاله داشته اند و عمدتا نیز همان مقاله هایی را ارائه خواهند کرد که در آن کتاب گردآوری شده. به عنوان مثال خانم بانو ارگوچمن (Banu Akadli Ergocmen)، مقاله ی «مشخصات جمعیت شناختی ترکیه: جزئیات و چالش ها» و خانم زیبا ستار** (Zeba Sathar) مقاله ی «پیش بینی جمعیت آینده ی پاکستان، ۲۰۱۰-۲۰۳۰؛ نیمه ی پر یا نیمه ی خالی لیوان» را ارائه خواهند کرد.
** خانم زیبا ستار که لیسانس اقتصاد و دکترای بهداشت جمعیت دارد، رویکردی کاملا مخالف افزایش جمعیت دارد و با سازمان های بین المللی همکاری می کند.
اما در مورد کتاب «پویایی جمعیت در کشورهای اسلامی» باید گفت که رویکرد این کتاب عمدتا در دو حوزه ی سیاسی قابل بررسی است:
۱- بررسی نقش جمعیت در بیداری اسلامی: هرچند این کتاب به وضع جمعیتی عمده ی کشورهای اسلامی پرداخته است ولی تمرکز ویژه ای بر کشورهایی دارد که در چند سال گذشته، درگیر تحولات بیداری اسلامی بوده اند از جمله مصر، اردن و یمن. البته این رویکرد در کتاب بسیار آشکار است و بارها در مقالات مختلف از عبارت بهار عربی (بدل بیداری اسلامی) استفاده شده است. به عنوان مثال در صفحه ی ۲۳۰ از این کتاب می خوانیم که: «در اواخر سال ۲۰۱۰، بهار عربی از تونس آغاز شد و دولت "بن علی" نخستین رژیم عرب بود که در مقابل این شورش فروپاشید. شورشی که در ابتدا توسط جوانان طبقه ی متوسط رهبری می شد» پرداختن این کتاب به نقش جمعیت جوان کشورها در بیداری اسلامی، نشان دهنده ی هراس غرب از این مزیت است. هراسی که دیگر اکنون، تاویل سخنرانی تاریخی هانتینگتون*** است که سال ها پیش گفته بود: "در دهه گذشته، جوانان در بسیارى از جوامع مسلمانان بیشتر از ۲۰ درصد رشد داشتهاند. ترکیب جمعیّتى چنین رشدى، ممکن است عواقب اجتماعى و سیاسى داشته باشد. به نظر من این نسلى است که نیروهاى اجتماعى را براى سازمانها و نهضتهاى اسلامى آماده مىکند." ساموئل هانتینگتون در جای دیگری درباره جمعیت کشورهای اسلامی می گوید: «تمدن اسلامی ریشه در نوعی پویایی جمعیت دارد. رشد زاد و ولد که در اکثر کشورهای اسلامی شاهد آن هستیم این چالش را متفاوت کرده، امروزه بیش از ۲۰ درصد جمعیت جهان اسلام را جوانان ۱۵ تا ۲۵ ساله تشکیل داده اند.
***ساموئل هانتینگتون؛مسئول برنامهریزى شوراى امنیّت ملّى دولت کارتر، استاد علوم سیاسی دانشگاه هاروارد و نظریه پرداز جنگ تمدن ها
نکته ی دیگر در این موضوع این که برای معرفی این کتاب در فضای مجازی، شخصیت های برجسته ای در مورد آن اظهار نظر کرده اند، نمونه ای جالب از این اظهار نظر ها مربوط به آقای "هاینریش کرفت" از مسئولین وزارت امور خارجه ی آلمان است که در ذیل آورده شده است. وی می گوید که بیداری اسلامی یک دلیل اساسی دارد آن هم رشد جمعیت در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقاست.
Editorial Reviews
“The uprisings taking place throughout the Middle East and Northern Africa since early ۲۰۱۱ which are reshaping the political and social landscape of the entire region have one root cause: population growth. This book is a must read to all those interested in one of the most consequential developments unfolding before our eyes.“
Heinrich Kreft, Ambassador, German Foreign Ministry, Germany
حال با اين توصيف، غرب برای ممانعت از رسيدن بيداری اسلامی به اهدافش بايد چه کار کند؟ چه راهی بهتر از اجرای طرح های بشردوستانه ی تنظيم خانواده! توسط سازمان بی طرفی مانند صندوق جمعيت سازمان ملل و انجمن جهانی جمعيت و سالمندی دانشگاه سنت گالن سوئيس،؟!!!
۲- آينده ی جمعيتی مسلمانان در دنيا: اين رويکرد در مقالات متعدد به خصوص در مقاله ی معروف دکتر نيکولاس ابرشتات -محقق انستيتو اينترپرايز آمريکا- با نام "کاهش باروری در جهان اسلام: تغييری فاحش که در کمال تعجب کسی متوجه آن نشده است"**** پيگيری شده است. اين رويکرد همچنين در مقاله ای ديگر با عنوان «تغييرات جمعيت شناختی در جوامع مسلمان در اروپا: مفاهیم و چالش ها» نيز پيگيری شده است و از نگرانی اتحاديه ی اروپا در مورد افزايش سريع جمعيت مسلمانان در اين قاره سخن رفته است.
**** ابرشتات در قسمتی از اين مقاله می گويد: "کاهش نرخ باروری در ايران طی ۳۰ سال گذشته حيرتانگيز و معادل ۷۰ درصد بوده است. اين ميزان يکی از سريعترين و چشمگيرترين آمارهای کاهش باروری در تاريخ بشر بوده است!"
همچنين دکتر هانس گروث در مقدمه ی کتاب پويايی جمعيت در کشورهای مسلمان جدول ذيل را آورده است که خود به تنهايی گويای اهداف منتشرکنندگان اين کتاب است. در اين جدول درصد رشد جمعيت در فاصله ی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ برای مجموع کشورهای جهان ۲۰ درصد، برای اتحاديه ی اروپا نزديک به ۴ درصد و برای ۵۷ کشور مسلمان دنيا ۳۵ درصد عنوان شده است.
چنانکه ملاحظه می شود از نگرانی های اصلی گردآورندگان اين کتاب اين است که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ جمعيت مسلمانان دنيا تا حدود ۶۰۰ ميليون نفر افزايش می يابد و به دو ميليارد و دويست ميليون نفر خواهد رسيد، در حالی که جمعيت کشورهای اتحاديه اروپا تقريبا در حد همان چهار صد ميليون نفر ثابت خواهد ماند.
ناگفته مشخص است که تحقیقاتی با این رویکرد چه کمکی به غرب برای فایق آمدن بر جنبش بیداری اسلامی و معضل جمعیت جوان مسلمانان دنیا خواهد کرد.
چند سوال در مورد برگزاری سمیناری با این مشخصات
اگر قرار بوده است که عمده ی مطالب کتاب «پویایی جمعیت در کشورهای اسلامی»، عینا در این سمینار ارائه شود چه نیازی به برگزاری آن بوده است و چرا به جای هزینه از بیت المال برای برگزاری این سمینار، کتاب مزبور تهیه نشده و در اختیار مخاطبان قرار نگرفته است؟ چرا نام این سمینار از نام کتابی که در راستای اهداف غرب تهیه شده، گرفته شده است و چرا از نویسندگان این کتاب دعوت به عمل آمده است؟ آیا برگزارکنندگان این سمینار تا به حال از خود پرسیده اند که علت جذابیت موضوع "جمعیت جهان اسلام" برای غربی ها چیست و از این تحقیقات چه چیزی عاید غرب می شود؟
برگزارکنندگان این سمینار ابراز داشته اند که قرار است نتایج این سمینار، زمینه های اجرای سیاست های جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری را فراهم کند! با توصیفاتی که از این سمینار ارائه شد، این امر چگونه محقق خواهد شد؟ آیا دانشمندانی که با صهیونیست جهانی ارتباط داشته و دانسته یا نادانسته اجیر شده ی اهداف استکباری غرب برای نابودی جمعیت مسلمانان دنیا هستند، خواهند توانست به سیاست کنونی نظام برای افزایش رشد جمعیت کشور کمک کنند؟ آیا هدف از برگزاری این سمینار چیزی جز تحت تاثیر قرار دادن سیاست گذاران جمعیتی کشور و مرعوب ساختن موافقین سیاستهای جمعیتی نظام بوده است؟
سخنرانی و حضور مسئول موسسه ی مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور –آقای دکتر عباسی شوازی- و یکی از نماینده های مجلس –آقای دکتر مرندی- در این سمینار چه معنی ای می تواند داشته باشد؟ چه سنخیتی بین این افراد و دانشمندان دعوت شده وجود دارد؟
آيا نبايد اين حرکت های مشکوک مورد رصد دستگاه های مسئول کشور قرار گيرد و آيا دستگاه های امنيتی کشور در اين زمينه به وظايف خود عمل کرده اند؟
قسمت هايی جالب از نطق های مدعوين به اين سمينار، که به صورت محدود و در قالب خبرهايی مهندسی شده به بيرون درز کرده است:
نقل قول های ارائه شده برگرفته از گزارش های ايسنا و ايرنا پيرامون برگزاری اين سمينار است.
دکتر محمد جلال عباسی شوازی استاد جمعيت شناسی دانشگاه تهران و از برندگان جايزه ی جمعيت سازمان ملل(جايزه ای که به پاس خدمات افراد در کنترل موثر جمعيت کشورهايشان اهدا می شود)، در اين سمينار می گويد: تجربه نشان داده است سياست گذاری ها در اين امر، اگر از بالا به پايين باشد، موفق نخواهدشد.
*دکتر عباسی تاکنون برای عادی نشان دادن وضعيت جمعيت ايران از هيچ اقدامی از جمله ارائه ی گزارش خلاف واقع بر خلاف آمارهاي رسمي كشور به سازمان ملل در مورد افزايش نرخ باروری ايران، دريغ نکرده است .مطلبی مختصر در مورد ايشان به صورت جداگانه ارائه خواهد شد.
(آيا منظور آقای عباسی شوازی از سياستگذاری بالا به پايين، جز سياست های ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد جمعيت است؟ آيا زمانی که مجلس قانون تنظيم خانواده را از بالا به پايين تصويب کرد، اثرگذار واقع نشد و ما بيست سال زودتر به اهدافمان برای ميزان کاهش نرخ باروری نرسيديم؟ چرا اکنون برخی از دشمنان داخلی کشور، با سياست های بالا به پايين تنظيم خانواده موافقند و با لغو آن به شدت مقابله می کنند، ولی وقتی نوبت به سياست های ابلاغی مقام معظم رهبری می رسد با اجرای آن مخالفت می کنند؟)
دکتر حسين ملک افضلی از استادان دانشگاه تهران و ديگر برنده ی جايزه ی جمعیت سازمان ملل نيز در اين سمينار می گويد: نبايد در سياستگذاری ها عجله کنیم و باید به این فکر کنیم که سیاست های جمعیتی کشور کاملا منطبق با خواسته مردم باشد. به عبارت دیگر باید دید که خواسته مردم چیست؟
اما سوالی که باید از آقای دکتر ملک افضلی پرسید آن که، زمانی که قانون تنظیم خانواده در کشور تصویب و اجرا شد، آیا به خواست مردم توجه شد؟ به عنوان مثال آیا مردم می خواستند که محرومیت های بسیاری عاید فرزند چهارمشان شود؟ به نظر می رسد منظور از این که گفته می شود نباید در سیاستگذاری ها عجله کنیم، این است که سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در بحث جمعیت با عجله تهیه شده است وگرنه چنان که می دانیم اکنون کشور در مرحله ی سیاستگذاری در بحث جمعیت نیست، بلکه باید به سیاستگذاری هایی که در این زمینه شده و توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است جامه ی عمل پوشاند. حال آیا واقعا نباید برای عملی کردن منویات مقام معظم رهبری عجله کرد؟ آیا هنگامی که مقام معظم رهبری دغدغه ی خود را اینگونه بیان می کنند که: «"یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر می کند، تن او می لرزد، این مسئله ی جمعیت است." (۱۹/۰۹/۱۳۹۲)» ما باید بر اساس منویات جناب آقای هانتینگتون به برگزاری سمینار بپردازیم و نام سمینارمان را از یک کتاب منتشر شده در آمریکا بگیریم و از دشمنان اسلام، برای افزایش جمعیت مسلمانان کمک بگیریم و یا باید به سیاست های کلان نظام اسلامی عمل کنیم؟)
- دکتر سودابه احمد زاده معاون نماینده صندوق جمعیت ملل متحد –دکتر هولکی اوز- در جمهوری اسلامی ایران نیز در این سمینار ، کاهش میزان باروری را نه مختص ایران که مسری در بسیاری از کشورها عنوان کرد .
احمد زاده گفت: بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای خاورمیانه تا سال ۲۰۵۰ کاهش میزان باروری را شاهد خواهند بود.
(خانم احمدزاده در لفافه می گوید که این مشکل تنها برای ایران نیست و بسیاری دیگر از کشورها نیز درگیر آن هستند، پس جای نگرانی نیست، ولی نمی گوید که سرعت کاهش میزان باروری در کشور ما در تاریخ بشر بی نظیر است، چنان که دکتر نیکولاس ابرشتات، از محققین انستیتو اینترپرایز آمریکا در مقاله ای می گوید: "کاهش نرخ باروری در ایران طی ۳۰ سال گذشته حیرتانگیز و معادل ۷۰ درصد بوده است. این میزان یکی از سریعترین و چشمگیرترین آمارهای کاهش باروری در تاریخ بشر بوده است!". آیا خانم احمدزاده نمی داند که این امر سبب خواهد شد که اگر هر چه سریعتر دست به کار نشویم و مسیر سیاست های جمعیتی را تغییر ندهیم، سرعت پیر شدن جمعیتمان نیز در تاریخ بشر بی نظیر شود)
در ادامه کنفرانس هانس گروث رئيس مجمع جمعيت شناسی جهانی به ارائه مقاله کوتاهی از جمعيت پرداخت و گفت: سوال اصلی ما اين است که چه بايد کرد تا فرصتی ايجاد شود و رفاه و ثروت بيشتری داشته باشيم. (بايد به آقای گروث و دوستان اسرائيليش گفت: راه حل اين هر چه باشد، قطعا کاهش جمعیت کشورهای در حال توسعه و به خصوص مسلمانان دنیا با تنظیم خانواده و جنگ های ویرانگر نیست، بلکه این است که غربی ها از چپاول منابع مردم در کشورهای در حال توسعه دست بردارند.
خوب بود که آقای هانس گروث لااقل به مطلبی که در کتاب خود آورده اند وفادار می ماندند، و آن را برای شرکت کنندگان در اين سمينار بيان می کردند؛ چرا که اين فرد در کتابش (بر خلاف اظهار نظر مخالفين افزايش جمعيت در ايران که می گويند باروری در ايران تثبيت شده است و مشکل حادی در زمينه کاهش باروری در ايران وجود ندارد) پيش بينی کرده است که تا سال ۲۰۳۰ نرخ باروری ايران به رقم بسيار پايين يک و سه دهم فرزند به ازای هر زن خواهد رسيد، صفحه ی ۳۳۰ از کتاب مزبور)
زيبا ستار رئيس شورای جمعيت پاکستان در اين سمينار عملکرد ايران در زمينه تنظيم خانواده را موفق خواند و ادامه داد: هميشه از ايران به عنوان الگو در مباحث جمعيتی ياد میکنند... متاسفانه ما نتوانسته ایم مثل جمهوری اسلامی ایران گام های عملی خوبی در رابطه با کاهش باروری داشته باشیم. (مقام معظم رهبری ادامه ی سياست تحديد نسل در کشور پس از سال ۱۳۷۱ را اشتباه می دانند، يعنی اين سياست که هنوز نيز در کشور اجرا می شود، جز سه سال نخستِ اجرای آن، بيش از بيست سال به اشتباه اجرا شده و ادامه پيدا کرده است ولی اين فرد سعی در تحميق مسئولين کشور ما دارد و می گويد عملکرد کشور در اين زمينه موفق بوده است. بر فرض که اينگونه باشد، چرا حتی شما دنباله های غرب هم به سالمند شدن کشور ايران در آينده ای نزديک اذعان داريد؟ اين چه سياست موفقی بوده است که کار را به اين بحران خطرناک کشانده است؟)
وی نياز به اشتغال زايی برای جوانان و مخصوصا زنان را جزو نيازهای اساسی اين کشور دانست و گفت: اگر مشارکت زنان در بازار کار زياد نشود، نمیتوانيم بهره جمعيتی داشته باشيم. (پيش از اين نيز در سال ۱۳۶۸ خانم دکتر نفيس صديق معاون دبيركلّ و مدير كلّ اجرائي صندوق جمعيت سازمان ملل در سفر به ايران گفته بود: "دولت ايران اكنون مصمّم است كه در برنامه توسعۀ كشور، مسأله جمعيت را نيز به حساب آورد... امروزه بسياري از زنان در بيرون از خانه نيز كار ميكنند و نقش زن تنها بچه زاييدن نيست. وانگهي هر كشوري كه مي خواهد در راه توسعه گام بردارد، نميتواند تنها با نيمي از جمعيت خويش اين راه را بپيمايد!". اين فرد که تعلقات شديد فمينيستی داشت و اکنون نيز دارد از امضاکنندگان برگه ی حمايت از "کمپين يک ميليون امضا"ی فمينيست های ايرانی می باشد که در متن آن قوانين اسلامی در مورد زن، تبعيض آميز عنوان شده است)
دکتر عليرضا مرندی رئيس فرهنگستان علوم پزشکی برگزاری اين کنفرانس را يک رويداد مهم در تاريخچه پژوهش جمعيتی دانست و اظهارکرد: با توجه به اينکه استادان ملی و تصميم گيران دولتی و اعضای مجلس در اين سمينار حضور دارند در نتيجه سخنرانیها کمک میکند که مسائل جديد جمعيتی را بررسی کنند. (گويا آقای دکتر موضع ميهمانان خارجی و ارتباطاتشان با صهيونيزم جهانی هدف اصلي از انتشار كتاب را نمی دانسته اند وگرنه برگزاری اين سمينار را يک افتضاح تاريخی می خواندند. خوب است که آقای دکتر مرندی بگويند که ارائه ی مطالب کتابی که در سال ۲۰۱۲ با کمک صهيونيست ها منتشر شده است در چنين سميناری، چه فايده ای را عايد ميهن عزيزمان کرده است؟! آيا این سمینار براي كمك به تدوين سياست هاي جديد جمعيتي در ايران به جز توصيه به عجله نكردن در سياستگذاري، مردود شمردن سياستگذاری بالا به پايين و پیشنهاد ايجاد اشتغال براي زنان راهكار ديگري ارائه داده است؟ چرا بايد از اين کتاب كه هدف اصلي آن ارائه ی پشتوانه ی تئوریک برای تصمیم سازی در مورد چگونگي مواجهه با جوانان بيشمار كشور هاي مسلمان يا به عبارت صريح تر مواجهه با موج بيداري اسلامي در منطقه است، با حضور سفير سوئيس و آقای هانس گروث در کشور اسلامی و انقلابی ما رونمايی شود؟ سفارت سوييس که حافظ منافع آمريکا در ايران است، چه سودی از اين سمينار می برده است که از آن حمايت کرده است؟)
• مشارکت سفارت سوييس در اين سمينار در متن خبر منتشر شده در سايت سازمان ملل موجود است. لينک خبر:
http://www.un.org.ir/index.php/۲۰۱۴-۰۱-۲۸-۰۷-۵۵-۲۶/۷۶۰-۶-oct-۲۰۱۴-unfpa-spotlights-population-dynamics-in-muslim-countriesfarsi
البته ماجرای اين سمينار به اينجا ختم نمی شود و بعد از ظهر دوشنبه نيز انجمن جمعيتشناسی ايران، گردهمايی ديگری در دانشکدهی علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار می کند که اطلاعيه ی آن عينا در ذيل آورده شده است:
بر اساس اعلام دبیرخانهی انجمن جمعیّتشناسی ایران، این انجمن با همکاری مؤسّسهی ملّی تحقیقات جمعیّت در نظر دارد نشست تخصّصی بینالمللی با عنوان «پویائی جمعیّت در کشورهای اسلامی» (Population Dynamics in Muslim Countries) را برگزار نماید. هدف از این برنامه، گردهمائی محقّقین ملّی و بینالمللی از کشورهای پاکستان، ترکیه و سوئیس به منظور ارائهی نتایج تحقیقات و تبادل نظر پیرامون تحوّلات جمعیّتی در کشورهای اسلامی میباشد. سمینار فوق در روز دوشنبه چهاردهم مهرماه ۱۳۹۳ از ساعت ۱۶:۰۰ تا ۱۸:۰۰ در محلّ تالار گفتگوی دانشکدهی علوم اجتماعی دانشگاه تهران واقع در بزرگراه جلال آل احمد، جنب بیمارستان شریعتی برگزار خواهد شد.در این اطّلاعیه از اعضای انجمن جمعیّتشناسی ایران برای شرکت در این نشست تخصّصی دعوت به عمل آمده است. برای اطّلاع از برنامههای نشست، ادامهی مطلب را کلیک کنید.
Panel Discussion on "Population Dynamics in Muslim Countries"
Organizers:
Population Association of Iran and National Institute of Population Research
Subject Speaker Position
Introduction and Welcoming Professor Mohammad Mirzaei Department of Demography, University of Tehran, and President, Population Association of Iran (PAI)
Moderator
Professor Mohammad Jalal Abbasi-Shavazi
Director, National Institute of Population Research and Vice-President, PAI
Presenters:
Dr. Hans Groth
Chairman of the Board of The World Demographic & Ageing Forum (WDA Forum), University of St. Gallen, Switzerland
Dr. Zeba Sathar
Director, Population Council, Islamabad, Pakistan
Professor Banu Akadlı Ergöçmen
Professor and Head, Department of Demography, Institute of Population Studies, Hacettepe University, Turkey
Date and Time: Monday, ۶ October ۲۰۱۴, ۱۶:۰۰-۱۸:۰۰,
Venue: Dialogue Hall, Faculty of Social Sciences, Jalal-Al-Ahmad, Avenue, University of Tehran
تحلیلی پیرامون علل برگزاری سمینار «پویایی جمعیت در کشورهای مسلمان»
هدف برگزارکنندگان سمینار:
- جلوگیری و یا لااقل به تعویق انداختن اجرای سیاست های افزایش جمعیت در کشور برای کاهش مستمر قدرت ایران و اسلام در جهان
ابزارها برای رسیدن به این هدف
الف: تردیدافکنی مداوم در مورد سیاست های جمعیتی نظام از طریق:
۱- پر افتخار نشان دادن مسیر اشتباهی که در اجرای طرح تنظیم خانواده طی شده است. (ر. ک سخنان دکتر مرندی و همچنین دکتر زیبا ستار از پاکستان که در سمینار مزبور می گوید: متاسفانه ما نتوانسته ایم مثل جمهوری اسلامی ایران گام های عملی خوبی در رابطه با کاهش باروری داشته باشیم. خبرگزاری ایرنا)
۲- مطرح کردن مداوم بحث های فمینیستی: (پیشنهاد دکتر زیبا ستار برای فراهم آوردن اشتغال بیشتر برای زنان)
۳- بهره گیری از مبانی لیبرالی: (مردم باید برای خودشان تصمیم بگیرند و سیاست های بالا به پایین جواب نمی دهد و ... که در سخنان دکتر ملک افضلی و دکتر عباسی شوازی در این سمینار مشهود است)
۴- زیر سوال بردن سیاست های کنونی نظام در مورد جمعیت: (بحران جمعیتی نداریم، سیاست ها نباید با عجله تغییر کند، در اجرای سیاست های جمعیتی باید انعطاف داشت، از کارشناس ها باید استفاده شود و طبق نظر جمعیت شناس ها تصمیم گیری شود (منظور از کارشناس ها دکتر عباسی شوازی و آقای دکتر میرزایی است)) تمام این موارد در سمینار مزبور به گونه ای بیان شده اند.
۵- مخالفِ توسعه نشان دادن افزایش جمعیت (انجام این قسمت از کار بر عهده ی "کنفرانس نمایندگان آسیا و اقیانوسیه پیرامون محیط زیست و توسعه" (APPCED)، بود که هفدهمین مجمع عمومی آن در ابتدای شهریور ماه امسال در تهران برگزار شد و بیانیه ی اعتراضی اصولگرایان مجلس را به دنبال داشت)
۶- سوء استفاده از مشکلاتی که بر سر راه افزایش جمعیت وجود دارد و لاینحل نشان دادن آنها: مشکل کم آبی، محیط زیست و ... (روزنامه هایی از قبیل شرق بسیار در این زمینه کوشیده اند)
۷- و ...
ب: نفوذ در مراکز حساس تصمیم گیری به خصوص مجلس که باعث شده است تاکنون هیچ حرکت قابل ملاحظه ای در مجلس برای تحقق منویات مقام معظم رهبری پیرامون بحران فعلی جمعیت صورت نگیرد.
ج: ایجاد جو رسانه ای شدید برای مرعوب ساختن حامیان افزایش جمعیت و جوان ماندن جمعیت کشور
برگزارکنندگان سمینار چه کسانی هستند؟
۱- افرادی از داخل کشور که با سازمان های بین المللی و برخی بنیادهای صهیونیستی از جمله بنیاد راکفلر در ارتباط هستند و مدتی است که سازمان های اطلاعاتی کشور به آنها حساس شده اند.
۲- کارشناسانی که هنوز معتقد به سیاست کاهش جمعیت هستند، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری را غیرکارشناسی می دانند و بازیچه ی گروه نخست قرار می گیرند. این افراد برای حفظ حیثیت خود و به منظور نقض نشدن برخی تعهدات بین المللی به شدت مراقب پیگیری سیاست های گذشته ی کاهش جمعیت هستند و با هر تغییری در آن سیاست ها، مخالفت می کنند.
۳- دشمن خارجی
نکات قابل تامل در مورد این سمینار
- همکاری سفارت سوییس (حافظ منافع آمریکا در ایران) برای اجرای این سمینار
- حضور افراد پیوسته با صهیونیست ها در این سمینار
- برگرفتن نام سمینار از نام کتابی که در آمریکا چاپ شده است و اهداف مشخصی را دنبال می کرده است و رونمایی از این کتاب در کشور
- حضور برخی تصمیم گیران دولتی و نماینده های مجلس در این مراسم
- حمایت صندوق جمعیت سازمان ملل از این سمینار و حضور و سخنرانی سه استاد دانشگاهی که از ایران جایزه ی جمعیت سازمان ملل را برده اند.
- میزبانی دانشگاه تهران در دانشکده ی مطالعات جهان و علوم اجتماعی از این سمینار
- همزمانی این سمینار با بررسی طرح افزایش نرخ باروری در مجلس نیز تامل برانگیز است، به خصوص این که نماینده های موثر مجلس در بحث جمعیت نیز در این سمینار شرکت می کنند.
منبع: رجا