به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، این بنیاد برنامه¬های محرومیت زدایی خود را در استان خراسان شمالی در پی سفر رهبر معظم انقلاب به این استان در سال 1391، گسترش داد.
مشارکت در اجرای هشت طرح توانمندسازی اقتصادی در مناطق محروم این استان باکارآفرینان بومی، بخشی از فعالیتهای بنیاد برکت در این سال ها بوده است. مجموع اعتبارات در این طرح ها 723 میلیارد و 41 میلیون ریال بوده و در حال حاضر طرح¬های یاد شده بیش از 71 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
انتظار می¬رود با بهره برداری از این طرح¬ها حدود 3500 نفر از ساکنان مناطق محروم این استان صاحب شغل پایدار شوند. این طرح¬ها در شهرک¬های صنعتی شهرستان¬های بجنورد، اسفراین و شیروان در حال تاسیس است و در آینده تولیدات مختلفی از جمله فرآورده¬های قیری، لوله¬های پروفیلی، الکترود، نان صنعتی، لبنیات و آب میوه خواهد داشت.
بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام همچنین اقدام به ساخت 23 مدرسه شامل 81 کلاس درس در روستاها و مناطق محروم این استان کرده است. در همین حال عملیاتی کردن طرح¬های بیمه¬ای از اقدام های دیگری می¬باشد که این بنیاد بطور آزمایشی در سطح استان خراسان شمالی آغاز کرده است.
با اجرای این طرح در سال 92، بیش از هزار نفر تحت پوشش بیمه درمان روستایی قرار گرفته¬اند و انتظار می¬رود شمار این نفرات در سال آینده بازهم فزونی یابد. استان خراسان شمالی که براساس تقسیمات کشوری در سال 83 ایجاد شد دارای 40 دهستان و 862 روستا است که اغلب این مناطق دچار محرومیت اقتصادی هستند.
بنیاد برکت در سال 86 زیر نظر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تاسیس شد تا به رفع محرومیت¬ها در مناطق روستایی کشور کمک کند. در شش سال گذشته این بنیاد با حمایت¬های رهبر معظم انقلاب، عملکرد قابل توجهی درنقاط محروم کشور داشته است.