به گزارش گروه اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"؛ محسن نايبي مديرعامل شركت بهره برداري مترو تهران در اين نشست گفتمشترك مسئولان اورژانس تهران با مسئولان شركت بهره برداري مترو تهران در ساختمان مركزي اين شركت گفت: مترو داراي ويژگي هاي خاصي است و باتوجه به حساسيت كار، مترو و اورژانس بايد ارتباطات تنگاتنگي با هم داشته باشند تا ضمن آشنايي بيشتر با ويژگي هاي كار يكديگر بتوان در مواقع بحران خدمات رساني بهتري داشته باشيم.
وي اظهار داشت: شناخت ايستگاه هاي مترو يكي از بحث هايي است كه بايد اورژانس با جديت دنبال كند چرا كه هر ايستگاه داراي ويژگي هاي متفاوتي است و بايد اين كار با تعامل بيشتر اين دو بخش صورت گيرد.
وي با اشاره به اينكه مترو با حجم عظيمي از مسافر روبرو است گفت: مترو با 5 خط و 86 ايستگاه فعال روزانه حدود سه ميليون مسافر را جابجا مي كند كه اگر وقفه اي در خدمات رساني ما ايجاد شود با مشكل جدي در شهر روبرو خواهيم شد.
مديرعامل شركت بهره برداري مترو تهران با اشاره به اينكه مترو تهران ارزان ترين مترو جهان است افزود: حركت قطارهاي مترو از ساعت 5:30 صبح آغاز و تا 23:30 ادامه مي يابد اما در واقع كار در شركت بهره برداري شبانه روزي است چرا كه تعمير، نظافت قطارها شبانه انجام مي شود همچنين اتاق فرمان مترو به صورت شبانه روزي فعال است و اگر ارتباط اورژانس با اين بخش صورت گيرد خدمات رساني نيز بهتر خواهد شد.
نايبي خاطرنشان كرد: مترو تهران آمادگي كامل دارد تا فضا و امكانات خوبي را در اختيار اورژانس قرار دهد تا آموزش خاص به مردم داده شود چرا كه آموزش يك نوع سرمايه گذاري است و اين آموزش ها در مواقع بحراني كمكي بزرگ محسوب مي شود.
مديرعامل شركت بهره برداري مترو تهران تصريح كرد: با تكميل خط 3 و راه اندازي خط 7 كه خطي شرقي غربي است حجم جديد كاري را به زودي به ما اضافه مي كند كه نيازمند برنامه ريزي دقيق تري براي خدمات دهي مناسب به مسافران است.
در ادامه رضا دهقان پور، رئيس اورژانس تهران با اشاره به اينكه كار در مترو تهران سخت است افزود: بايد تعاملات كافي صورت گيرد تا به يك درسنامه واحد برسيم و اين آموزش ها را به تكنسين هاي اورژانس بدهيم تا در شرايط بحراني در مترو بتوانند به خوبي امدادرساني كنند و اين موضوع بايد با بازديدهاي دوره اي همكاران من در پايگاه هاي اورژانس از نزديك ترين ايستگاه هاي مترو محل كارشان آغاز شود.
وي پيشنهاد راه اندازي يك خط ارتباطي تعريف شده را داد تا افراد مورد نظر بتوانند راحت تر و دقيق تراطلاع رساني داشته باشند.
دهقان پور گفت: اورژانس تهران با 143 پايگاه اورژانس روزانه تقريبا هزارو 400 ماموريت انجام مي دهد كه 500 ماموريت منجر به انتقال به بيمارستان مي شود كه اين حجم كاري شامل حدود 10 ماموريت براي هر پايگاه مي باشد كه دو برابر ديگر شهرها است.
وي با اشاره به كمبود25 پايگاه امدادي، از برنامه پيش بيني شده پنجم توسعه در اين خصوص خبر داد و اذعان داشت: در بحثي كه با وزير دولت يازدهم داشتيم وضعيت تهران مورد بررسي قرار گرفت و دستور داده شد تا هر چه زودتر مشكلات برطرف شود.
رييس اورژانس تهران با اشاره به اينكه اورژانس بيشتر در بحث پاسخگويي كار مي كند درحالي كه سازمان ها و ارگان هاي ديگر مانند هلال احمر و صداوسيما بيشتر در بحث پيشگيري ورود پيدا مي كنند افزود: اورژانس برخلاف مترو، كار از پيش تعيين شده ندارد و در هر لحظه ممكن است عملياتي براي آن پيش آيد.
وي خاطرنشان كرد: الويت بندي اعزام آمبولانس به ماموريت بر اساس نزديكي محل حادثه است. در حال حاضر 8 دستگاه اتوبوس آمبولانسي كه ظرفيت جا به جايي 8 تا 10 بيمار را دارد در قطب هاي مختلف شهر قرار داده ايم و بيشترين امكانات خود را در اتوبان تهران – قم مستقر كرده ايم زيرا با حوادث زيادي رو به رو است.
در پايان اين برنامه توافقاتي مبني بر آموزش، جلسات مشترك ماهانه، تعاملات كاري دوسويه و استفاده از فضاي مترو براي فرهنگسازي در خصوص اورژانس صورت پذيرفت.