به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، "برای" امروز در اولین همایش" بین المللی علمی راهبردی توسعه گردشگری ایران چالشها و چشم اندازها" که در دانشکده علوم پایه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص اقدامات ایتالیا در زمینه گردشگری فرهنگی گفت: ایران و ایتالیا کشورهایی هستند که از نظر تاریخی و فرهنگی غنای بسیاری دارند که باعث شده اقدامات مشترکی را در زمینه باستان شناسی انجام دهند.
نماینده مجلس ایتالیا ادامه داد: آثاری مانند تخت جمشید، ارگ بم و آثار باستانی اصفهان از جمله آثاری هستند که باستان شناسان ایرانی را در کنار باستان شناسان ایتالیایی قرار دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی تنها تاریخ را در برندارد؛ بلکه هنر و پیشینه ایرانیان را نیز در بردارد که باید به آن توجه و در مسیر اقتصادی کردن قرار داد.
بِرای با تأکید بر اینکه باغهای ایران در واقع نمونه بارز کلمه بهشت است تصریح کرد: یکی از اقدامات خوبی که در ایتالیا انجام شده این است که سازمانهای مرتط با گردشگری در هم ادغام و وزارت گردشگری را ایجاد کردهاند و این اقدام سازمان ها باعث شده تأکید بیشتری بر فرهنگ و توسعه گردشگری انجام شود.
نماینده مجلس ایتالیا ادامه داد: این عمل باعث شد ایتالیا نسبت به شناخت و معرفی میراث فرهنگی توجه بیشتری داشته باشد و این ارزش گذاری برای میراث فرهنگی باعث میشود هویت ملی و فرهنگی ایتالیا بیشتر شناخته شود.
وی تأکید کرد: گردشگری فرهنگی میتواند جایگزین بسیار خوبی برای نفت باشد و میتوان با تکیه بر آداب و رسوم شهرها و کشورها گردشگری را گسترش داد و این در صورتی محقق خواهد شد که فعالیتهای سیاسی فرهنگ مورد توجه قرار گیرد.
وزیر سابق گردشگری ایتالیا با بیان اینکه سیستم اقتصاد گردشگری با متحد شدن تمامی نیروهای فعال در زمینه گردشگری و از جمله همکاری دانشگاهها و دولتها امکان پذیر خواهد بود گفت: ایتالیا تأکید خود را بر مقصدهای اصلی این کشور مثل ونیز برداشته است و بر تمامی آثار تاریخی و فرهنگی خود تأکید میکند به همین دلیل توصیه میکنم ایران نیز در این مسئله توجه و بر تک تک میراثهای کشور تأکید داشته باشد تا در آمد در سطح محلی تقسیم شود.
بِِرای با اشاره به اینکه ایران نیز مانند ایتالیا دارای موزههای بسیار قوی است بیان داشت: باید بدانیم چگونه برای این موزهها ارزش قائل باشیم و آن را چگونه به دنیا معرفی کنیم البته در این مسیر بازاریابی بسیار مهم است.
وی ادامه داد: ایجاد برنامه راهبردی برای توریسم، استفاده از تجربه متخصصان دنیا برای مدیریت و برنامه ریزی، بها دادن به تمامی سلایق گردشگری، رسیدن به سطحی از کیفیت، دسته بندی تمامی توانمندیهای موجود در زمینه گردشگری، تأکید بر روی سرمایه گذاری و خلاقیت و ایجاد سایت گردشگری مسائلی است که توجه به آنان منجر به استخراج یک الگوی اقتصادی مناسب خواهد شد.
نماینده مجلس ایتالیا در پایان گفت: ایران با همه این پتانسیلهایی که دارد میتواند از میراثش در جهت رشد اقتصادی بهره گیرد.