به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الاسلام الهی خراسانی امروز در مراسم دهه اول محرم در دانشگاه امام رضا(ع) دانشگاه فردوسی مشهد به تبیین خطبهها و سخنرانیهای امام حسین(ع) قبل شهادت ایشان پرداخت و گفت: این خطبهها که میان جمعیت چند صد نفری اصحاب و تابعین ایراد میشد امام به صراحت تمام خواص بیخاصیت، نخبگان بیمسئولیت و مومنهای بی دین را مورد سرزنش قرا دادند و فرمودند: "مومنان بیدینی دم از دیانت میزنند و نان دین و اعتبار دین را میخوردند و کمترین عکس العملی در بربر ظلم و تجاوز از خود بروز نمیدهند".
وی افزود: در این خطبهها، امام حسین(ع) به بیان فضیلتهای پدرش علی بن ابی طالب براساس آیات و روایات نبوی میپردازد که فضای جامعه به دلیل تبلیغات و توطئههای معاویه و عمروعاص از سبع امام علی پر شده است؛ تا جایی که کسی پرسید من در نمازم سبع علی را فراموش کردم آیا نمازم درست است؟
مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: معاویه در صلح نامه با امام حسن(ع) تعهد کرده بود که سبع علی گفته نشود و خود معاویه نیز اقدام به این کار میکرد. تا جایی که در حضور امام حسن و امام حسین علیها السلام در مسجد به سبع علی پرداخت و امام حسن(ع) در جواب معاویه فرمودند: ایها ذاکر علی؛ من حسنم و پدرم علی و تو معاویهای و پدرت ابوسفیان؛ مادرم فاطمه است و مادر تو هند جگر خوار. جد من رسول الله است و جد تو مشرک. جده من خدیجه است و جده تو زن بدکاره و با توجه به این سوابق این دعا را فرمودند: "خدا رسوا کند آن کسی که از بین ما جایگاهش پستتر و سابقهاش در کفر نفاق بیشتر و آوازهاش زشتتر است".
حجت الاسلام الهی خراسانی ادامه داد: امام حسین (ع) خطبههای خود را در فضایی سنگین سبع علی برای مردم یادآوری میکند و میفرمایند: "عبرت بگیرید از سرزنشهایی که قرآن به احبار میکند". احبار از عالمان یهود بودند و کسانی بودند که با وقاحت تمام ظلم و پلیدی را میدیدند؛ اما سکوت میکردند و نهی نمیکردند.
وی تصریح کرد: امام حسین(ع) علت سکوت علمای یهود را تطمیع و تهدید بیان فرمودند؛ زیرا دلشان در گرو بذل و بخشش ظالمان بود و از آنان میترسیدند.
مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: امام در ادامه خطبه فرمودند: " از مردم نترسید از خدا بترسید که عذابش به سراغتان میآید".
حجت الاسلام الهی خراسانی در ادامه به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: علامت زنان و مردان مومن، امر به معروف و نهی از منکر است و اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اجرا شود تمام واجبات انجام میشود؛ حق به حق دار میرسد و ظالمان بر سرجایشان مینشینند.
وی ادامه داد: سکوت در برابر گناه، گناهکاران، گناه بزرگی است و بهترین شعار اسلام امر به معروف و نهی از منکر میباشد. امام حسین(ع) در پایان این خطبه میفرمایند:"خدایا تو شاهدی من به دنبال سلطنت و جاه و مقام نیستم....."
مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در ادامه گفت: وقتی فریادهای حضرت شنیده نشد نتیجهاش این شد که یزید عیاش بر سر کار میآید.
حجتالاسلام الهی خراسانی در ادامه به تبیین شخصیت معاویه و یزید پرداخت و گفت: معاویه برای تخمین تبعیت مردم از او راهکارهایی را بکار میبرد به طور مثال؛ فرمان داد بود کدو باید ذبح شود و مردم نیز تبعیت کور میکردند تا جایی که سپاهیان امیرالمومنین(ع) در یکی از جنگها از حضرت پرسیدند آیا کدو ذبح میشود؟
وی در تبعیت مردم از معاویه گفت: سپاه معاویه در روز چهارشنبه نماز جمعه خواند و این تبعیت محض از معاویه بود.
مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی به بیان خصوصیات و شخصیت یزید پرداخت و گقت: یزد کسی بود که برای میمون خود مراسم ختم گرفت و او را با کنیه صدا میزد. در مقابل شخصیت با سیاست و عقلانی معاویه، یزید از عقلانیت و سیاست تهی بود. یزید شخصیتی بود که کنار کعبه مست کرد و به میمون بازی میپرداخت.
حجتالاسلام الهی خراسانی تصریح کرد: معاویه قبل از مرگش رد نامه به یزید ملعون نوشت؛ چند نفر در مقابل حکومت تو مدعی خواهند بود: عبدالله ابن عمر، عبدالله ابن زبیر و حسین بن علی(ع). عبدالله عمر مرد جنگ نیست و با پول تطمیع میشود، در مقابل مراقب عبدالله ابن زبیر باش، او مردی سیاس است و او را در اولین فرصت از بین ببر؛ اما در مقابل حسین بن علی مراقب باش، خیلی حساب شده با برخورد کن و بپرهیز که مهابا با او برخورد کنی؛ اما یزید به سیاست معاویه توجه نکرد و در نامهای به حاکم مدینه نوشت، از همه مردم مدینه بیعت بگیر به ویژه حسین ابن علی و اگر بیعت نکرد سر از تن او جدا کن. اقدام یزید تعجب حاکم مدینه را برانگیخت تا جایی که موجب عزل حاکم مدینه شد.
وی در ادامه گفت: مردمی که با معاویه کنار آمدند باید یزید را تحمل کنند، امام حسین (ع) فرمود تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که با یزید بیعت نکنید؛ اما مردم به سخنان امام گوش ندادند و در نتیجه آن واقعه "حره" اتفاق افتاد.
مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی به تشریح واقعه "حره" پرداخت و گفت: مسلم بن عقبه که به سبب ریختن خونهای زیادی رهبری سپاهیان یزید را در حمله به مکه بر عهده داشت و تمام مردم مکه را قتل عام کرد. مردم مکه به مدینه پناه اوردند. ولی مسلم به عقبه به لشکریانش گفت سه روز جان و مال و ناموس مردم مدینه برای شما آزاد است و این نتیجه نپذیرفتن مرگ عزتمندانه در رکاب حجت خداست.
حجت الاسلام الهی خراسانی به دانشجویان توصیه کرد: خطبههای امام حسین(ع) را که در مسیر سفر مدینه به مکه و از مکه تا کربلا ایراد کردند بخوانید.
وی گفت: در جایی امام فرمودند:" در روزگاری که امر به حق نمیشود و از باطل نهی نمیشود انسان مومن باید در آن روزگار آرزوی مرگ کند".