به گزارش خبرنگار سیاسی "خبرگزاری دانشجو"، نیلی احمدآبادی در فرصت پایانی دفاع از عملکرد خود برای تصدی وزارت علوم در صحن علنی مجلس از حسن نظر و اعتماد رئیس جمهور قدردانی کرد و گفت: از حسن نظر و اعتماد رئیس جمهور بابت معرفی به مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر پیشنهادی تشکر و قدردانی می کنم اما متاسفم که مدت محدودی در اختیار داشتم که خدمت نمایندگان مجلس برسم و البته در این مدت محدود با روی گشاده آنها مواجه شدم و توانستم نقطه نظرها و دغدغه های آنها را بشنوم.
وی در ادامه به ارائه بخشی از برنامههای خود پرداخت و گفت: من وزیر پیشنهادی وزارتخانهای هستم که بیش از 4 میلیون دانشجو دارد و دوستان مستحضر هستند که نیروی کار سرمایه و منابع زیرزمینی امروز در درجه دوم اهمیت قرار دارد آنچه که خالق اصلی ثروت است و قدرت را برای کشور به ارمغان می آورد دانش و علم است.
نیلی احمدآبادی با اشاره به اینکه تربیت نیروی انسانی متخصص مومن و متعهد از جمله وظایف وزارت علوم است، گفت: تحقق ارتقای علوم انسانی به عنوان یک راهبرد محوری مشارکت در توسعه کشور آن گونه که نظر ریاست محترم جمهوری است از جمله وظایف این وزارت است.
وی در ادامه به تشریح چگونگی تحقق این اهداف پرداخت و گفت: جلوگیری از غوغاسالاری و سیاستبازی در دانشگاههای یکی از مواردی است که باید توجه شود دانشگاهها نباید باشگاه سیاسی جریانها اعم از چپ و راست قرار گیرد و ایجاد فضای پرنشاط علمی در محیط دانشگاه، اعتماد به فرهیختگان و بهرهگیری از ایدهها و افکار آنها در توسعه کشور از جمله عواملی است که ما را در رسیدن به هدفمان یاری میکند.
نیلی احمدآبادی در ادامه موارد تحقق اهداف را برشمرد و افزود: تناسب و تعادل میان نیازهای جامعه و رشتههای تحصیلی، ارتقای دانشگاهها از دانشگاه نسل اول و دوم به دانشگاه کارآفرین میتواند ما را به این هدف نزدیک کند.
وی تصریح کرد: سازوکار فعلی اداره دانشگاهها تحقق مطالبات مقام معظم رهبری را بسیار مشکل ساخته علیرغم وجود دانشجویان و اساتید مستعد و خبره تحول در مدیریت دانشگاهها امری ضروری است.
نیلی احمدآبادی با اشاره به اینکه جهتگیری دانشگاهها باید در جهت تربیت نیروهای کارآفرین باشد، گفت: نیاز تحول در این بخش احساس میشود و نگاه یک پارچه هماهنگ در سیاست آموزشی، پژوهشی، اداری و فرهنگی از ضروریات است.
وی افزود: توجه جدی به موضوع کیفیت در دانشگاهها و گذر از کمیتگرایی توجه جدی به اقتصاد آموزش عالی و توجه به سیاستهای ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی از جمله برنامههای پیش روست.
نیلی احمدآبادی در ادامه به رابطه موثر بین دانشگاهها و دستگاهها اشاره کرد و گفت: نکته دیگری که همواره مورد انتقاد بوده است ارتباط جدی و موثر بین دانشگاهها و دستگاهها اعم از دولتی و خصوصی بوده است علی رغم ارتباط موثر بین این دستگاهها هنوز فاصله زیادی برای ایجاد یک رابطه موثر و منطقی وجود دارد من شخصا سالها در این موضوع بررسی و کار انجام دادم و تجربه مفیدی در این زمینه دارم شاید دانشکده فنی را که دو دوره مدیریت آن را برعهده داشتم تجربه خوبی در این زمینه بوده است. به گمان من توجه به سازمانها و ارگانهایی که بتوانند نیاز مشترک دستگاهها را محقق بسازد از جمله وظایف وزارت علوم تحقیقات و فناوری است.
وی در پاسخ به نادران گفت: دکتر نادران از همکاران ما در دانشگاه تهران هستند حتماً مدیریت بنده را در این 4 ماه سرپرستی دانشگاه تهران در نظر داشته اند اداره این دانشگاه با آن حساسیت ها کار راحتی نیست مخصوصاً اینکه مهمترین مسائل و مشکلات معمولاً در همان اوایل مدیریت اتفاق میافتد. دانشکده فنی به لحاظ عِده و عُده از بسیاری از دانشگاه های کشور بزرگتر است و شعب زیادی در کشور دارد، مدیری که برای دو دوره و براساس نظر اعضای هیئت علمی انتخاب می شود نمی تواند دارای ضعف مدیریتی خاصی باشد همچنین ریاستی دانشگاهی مثل تهران نمی تواند کسی انتخاب شود که سابقه مدیریتی ضعیفی داشته باشد.
نیلی درباره اردوی آشنایی دانشجویان در پردیس کرج این طور توضیح داد: اگر خلافی برخلاف آنچه مجوز داده شده اتفاق افتاده بود حتماً دانشگاه برخورد می کرد و خواهد کرد آقای اکبریان هیچ سندی در این خصوص ارائه ندادند بنده از ایشان خواهش کردم تا اگر سندی دارند ارائه دهند اما تا به امروز من هیچ سندی ندیدم تنها سندی که وجود دارد این است که طبق گزارش مکتوب معاون فرهنگی دانشگاه تهران که همه ایشان را می شناختند هیچ گونه تخطی از مجوز داده شده صورت نگرفته و مراسم در کمال آرامش و رعایت شئونات اسلامی برگزار شده است.
وی در این خصوص افزود: ابتدایی مراسم هم با ادای احترام به آیت الله مهدوی کنی شروع شده و هیچ خلاف شرعی صورت نگرفته است اگر چیزی هست بگویید تا اقدام کنیم اما بنده به دانشجویان، اساتید و مدیران دانشگاه اعتقاد دارم که اینها هیچ گاه از خطوط قرمز مورد نظر مقام معظم رهبری عبور نخواهند کرد اما در مورد نامه سال 88 اولاً زمان و مکان را در نظر بگیرید در سال 88 دو بار به دانشگاه حمله شد که مورد تقبیح رهبری هم بود در 16 آذر به دانشکده فنی حمله شد و تأثیر منفی در روحیه جوانان و دانشجویان داشت کسانی که پیشرفت مملکت را نمی خواهند و دشمن کشور ما هستند همواره می خواهند بگویند که مرجع و پنگاه شما در خارج از کشور است این نامه گفت: آنجایی که شما باید به آن پناه ببرید و مانند پدر شما است شخص رهبری است در نامه به هیچ کس تعرض و توهین نشده است و فقط مسائلی که در دانشگاه گذشته است را شرح داده بود. نکته دیگر درباره نامه اینکه به امضاء کنندگان آن نگاه کنید اینها وابسته به هیچ جریان سیاسی نیستند همه از اساتید برجسته هستند و هیچ شائبه سیاسی در کار نبوده است این که گفتند بنده از تهیه کنندگان این نامه بوده ام اشتباه است من نیز یکی از امضاء کنندگان بودم نه تهیه کننده و نه جمع کننده نامه بوده ام.
ی در ادامه در خصوص برگزاری اردوهای مختلط نیز گفت: احتمالا این موضوع در زمانی اتفاق افتاده که بنده مسئول دانشکده فنی تهران بودم باید این نکته را یادآور شوم که مجوز اردوهای خارج از کشور به عهده دانشگاه تهران است و اگر اتفافقی افتاده باشد مجوز آن را دانشکده فنی نداده است.
نیلی احمدآبادی در مورد شورای انقلاب فرهنگی نیز گفت: همان طور که نمایندگان موافق توضیح دادند اگر به متوسط زمان معرفی سرپرست ها به شورای انقلاب فرهنگی توجه کنیم می بینیم که یک دوره چند ماهه نیاز است این تقاضا از طرف خود شورا است تا فرصتی داده شود که مدیر و سرپرست عملکرد خود رانشان دهند و شورا تصمیم بگیرد اگر نیاز به زمان نبود از همان ابتدا به جای سرپرستی حکم ریاست صادر می کردند.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران با وسعت و حساسیتی که دارد اعضای شورای انقلاب فرهنگی نیاز دارندتا عملکرد مدیر آن را مورد ارزیابی قرار دهند و من هم مسئول آن هستم.
نیلی تاکید کرد: قانون اجازه داده تا روند تایید سرپرست شش ماه طول بکشد از زمانی که من مسئول دانشگاه تهران شدم چهار ماه گذشته و روال متداول طی شده است.
وی افزود: یکی از نمایندگان گفت که بیان مطلب مهم نیست عملکرد مهم است و من می خواهم به این نکته توجه کنم و یادآور شوم که هشت سال در دفاع مقدس بودم و پس از پایان جنگ در خدمت کشور بودم از بورسیه تحصیلی برای شرکت در دفاع مقدس گذشتم و عملکرد هشت ساله من کاملا مشخص است.
وزیر پیشنهاد وزارت علوم خاطر نشان کرد: هفت سال مسئولیت دانشکده فنی را داشتم و اعضای هیئت علمی و دانشجویان هستند و می توانند توضیح دهند گزارش های متعددی نیز وجود دارد که می توان سراغ شان را گرفت و من در بیان منتقدانم در مورد ضعف عملکرد چیزی ندیدم.
وی تاکید کرد: نمایندگان باید بدانند که من یک مدیر اجرایی صرف نیستم و اگر نتوانم تحولی در مدیریت خود ایجاد کنم، مسئولیتی را نمی پذیرم آموزش عالی نیاز به یک تحول دارد و کافی است گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه توجه کنیم.
نیلی در ادامه با انتقاد از صحبت هایی که در ارتباط وی با فتنه شده بود گفت: تا به امروز هیچ یک از همکاران من و یا خود من چه در گذشته و چه تا به امروز هرگز خط قرمز ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری را زیر پا نگذاشته و نخواهند گذاشت.
وزیر پیشنهادی وزارت علوم تصریح کرد: هیچ یک از مدیران و همکارانی که با من کار می کنند خارج از چارچوب و خطوط معین شده نظام کار نکردند.
وی افزود: در دانشگاه تهران حداقل تغییرات را داشتیم مگر کسانی که مدت مسئولیت شان تمام شده بود و همه مدیرانی که انتخاب شدند از معتقدان نظام و در چارچوب انقلاب و رهبری بودند.
نیلی خاطر نشان کرد: اگر افتخار خدمت در سمت وزارت به من داده شود خدا را شاکرم اما اگر مصلحت دیگری نیز اندیشیده شود باز نیز خدا را شاکرم چرا که همه امور با اراده خداوند صورت می گیرد.