به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر سید حسن هاشمی در نشست کمیته ملی سرطان در کشور با اشاره به تصویب کلیات تشکیل این کمیته گفت: سرطان یک واقعیت تلخ است و علیرغم اینکه میزان ابتلا به این بیماری در ایران در مقایسه با اروپا و سایر کشورهای دیگر، 5 برابر کمتر است، اما روندی رو به رشد دارد و وضعیت فعلی ما در این خصوص مشابه چند دهه قبل آنهاست.
وزیر بهداشت، خاطرنشان کرد: اگر وزارت بهداشت در طی یک سال گذشته در حوزه امنیت غذا، هوا و کم تحرکی تاکید داشته و گاهی نیز مورد بی مهری هایی در این خصوص قرار گرفته است، دلیل عمده اش آینده نگری و داشتن دورنمایی از وضعیت سرطان در کشور است.
دکتر هاشمی با تاکید بر اینکه، سرطان بیماری نیست که فی البداهه ایجاد شود و گاهی سالها طول می کشد که خودش را نشان دهد، افزود: تلاش فعلی ما برای پیشگیری از ابتلا به سرطان و جلوگیری از افزایش شیوع آن در سالهای آینده است.
وی در خصوص حمایت وزارت بهداشت از مبتلایان به سرطان گفت: تصمیمات خوبی در این حوزه گرفته شده که بطور مثال می توان به توزیع دارو صرفا در مراکز خاص اشاره کرد. این روند نظارت، مصرف و هزینه های دارویی گران قیمت و خاص را بخصوص برای اقشار آسیب پذیر کنترل می کند.
وزیر بهداشت با اظهار تاسف از فوت مرتضی پاشایی، به دلیل ابتلا به سرطان معده، گفت: سرطان واقعیتی تلخ در زندگی صنعتی و مدرن امروزی است و باید تدابیری اتخاذ کنیم که سرعت روند رو به رشد آن را کنترل کنیم.
وی افزود: انجام چکاب سالیانه می تواند تضمینی برای تشخیص به موقع و کنترل این بیماری کشنده باشد.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه، در حال حاضر سرطان معده کشنده ترین سرطان در ایران و بخصوص در مردان است، گفت: مشکل فعلی ما عدم توجه به توصیه های وزارت بهداشت است . مردم باید توانمند شوند و یاد بگیرند که چگونه مراقب خود باشند که به سرطان مبتلا نشوند و از همه مهمتر اینکه مردم این توصیه ها را جدی بگیرند.
دکتر هاشمی در پایان افزود: مهمترین علت تزاید سرطان تغییر اجتناب ناپذیر هرم سنی جمعیت در کشور است. بنابراین باید تدابیری اتخاذ کنیم که بتوانیم سرعت ابتلا به این بیماری را کاهش دهیم و با تعامل و هم افزایی بین بخشی حوزه های صنعت، کشاورزی، آب و هوا و شورای عالی سلامت و امنیت غذا از بروز سرطان پیشگیری کنیم تا جمعیت سالم بیشتری در آینده داشته باشیم.