به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، محققان دانشگاه «هریوت وات ادینبورگ» واقع در اسکاتلند دریافتند افرادی که دارای مشاغل پیچیده ماننده وکالت و طراحی گرافیک هستند، حافظه قوی تری دارند.
در این تحقیقات با مطالعه وضعیت حافظه هزار داوطلب اسکاتلندی بالاتر از 70 سال، مشخص شد میزان پیچیدگی شغل فرد با وضعیت حافظه وی در سنین بالا ارتباط مستقیم دارد.
یکی از نظریه هایی که در رابطه با تحقیقات موردبحث مطرح شده این است که محیط های پرهیجان، موجب افزایش «ذخایر شناختی» می شود و در نتیجه مغز در برابر فراموشی به دلیل کهولت سن، مقاومت بیشتری می کند.
آزمون های مورد استفاده در این تحقیقات شامل ارزیابی حافظه، سرعت پردازش و قابلیت تفکر و همچنین پاسخگویی به مجموعه ای از پرسش ها درباره شرایط و محیط شغلی افراد بوده است.
در این تحقیقات، محققان نشان دادند افرادی مانند مهندسین و معلمان که در زمان انجام شغل خود نیازمند مهارت های ارتباطی و فیزیکی پیچیده تر هستند، در مقایسه با افرادی مانند کارگران کارخانه، کتابداران و قالی بافان که در مشاغل فیزیکی فعالیت می کنند، امتیازات بالاتری را در آزمون های حافظه و تفکر کسب می کنند.
با وجود این که مطالعه مورد بحث تنها به ارتباط مستقیم فعالیت شغلی با توانایی شناختی فرد در کهنسالی پرداخته است، به اعتقاد محققان، به طور کلی فعال نگه داشتن مغز در طول دوره زندگی یکی از عوامل موثر بر تقویت حافظه است.
منبع: خبرنامه دانشجویان