به گزارش خبرنگار سیاسی "خبرگزاری دانشجو"، "محمدصادق سجادپور" در نشست دیپلماسی هسته ای که در نشست علامه طباطبایی در حال برگزاری است به جمع بندی مباحث مطرح شده در موضوع هسته ای پرداخت و گفت: جمع بندی در مناظره در خصوص مسئله هسته ای کار سخت و حتی غیرممکنی است آنچه که از گفته های سخنرانان به دست می آید طرح سه نکته مهم می باشد نکته اول اهمیت مسئله هسته ای ایران و دیپلماسی هسته ای و چند وجهی بودن آن است، تعدد بازیگران در گروه 1+5 نکته دیگری است و ظرفیت نظریه پردازی در بحث هسته ای نکته ای مهمی می باشد.
من باید خاطرنشان کنم که کنگره آمریکا همه چیز نیست و من فکر می کنم دکتر ظریف شاید جزء انگشت شمارهای باشد که آمریکا و کنگره آمریکا را می شناخته و در مدتی که سفیر آمریکا بودند شناخت کاملی از این کنگره دست یافته است.
من حتی شنیده ام که برخی دست اندرکاران آمریکایی می گویند آگاهی و اطلاعاتی که ایرانیان از دستاورد ما دارند از آگاهی ما نسبت به آنان بیشتر است و از این بابت بسیار خوشحالم که دغدغه مشترک همه آحاد و احزاب ایران، ایران است. در ادامه حاضرین از سخنرانان پرسش های را مطرح کردند.
چگینی زاده به وجود مشکلات حتی پس از توافق نهایی تاکید کرد و گفت: اگر مذاکرات به نتیجه هم برسد ما مشکلات عمده ای پیش رو خواهیم داشت این دولت اگر آغازگر بحث هسته ای باشد چندین دولت پس از این دولت نیز باید تکالیفی انجام دهد که این دولت مقرر کرده است نکته کلیدی دیگر این است که چرا موضوع هسته ای مهم است و چرا باید انرژی هسته ای در کشور تولید شود.
موضوع هسته ای در ایران بسیار کلیدی و با اهمیت است و از آن دسته موضوعاتی نیست که اگر نباشد زندگی ما منظم تر و بهتر خواهد بود من با استدلال معتقد هستم که موضوع هسته ای به لحاظ امنیتی سیاسی و استراتژیک برای کشور ما یک ضرورت است نه انتخاب من اعتقاد دارم که نوع برخورد با موضوع هسته ای بیشتر با تنفرات ما از موضوعات سیاسی بر می گردد بغض های سیاسی ما اگر موضوع هسته ای را آلوده کند بحثی در کشور پا خواهد گرفت که امنیت را دچار اختلال می کند، چیزی که تاریخ را ساخته توجه به امنیت بوده و اگر کشوری نتواند امنیت را تأمین کند هنر، موسیقی و فرهنگ نیز نخواهد داشت و امنیت در کشور ما توسط موضوع هسته ای افزایش یافته است.
وی در خصوص اینکه عزت جویی و اعتبار هزینه زیادی برای ایران داشته است، گفت: در طول تاریخ کارهای بوده که هزینه زیادی برای کشورمان داشته است ولی عزت جویی و اعتقاد از آن دسته هزینه های است که باید انجام شود.
چگینی زاده در ادامه افزود: اعتبار کلید واژه تعامل موفق است و یک موضوع تصنعی نیست و اعتبار بستر تعامل بین المللی است من مدافع بسیار سخت برنامه هسته ای ایران هستم و معتقدم نوعی تنفرات سیاسی وجود دارد که خواهش می کنم تاملی در آن شود.
در پایان احمد نقیب زاده در پاسخ به این پرسش که 1+5 در حقیقت 1+1 است و آمریکا تنها مهره قدرتمند این مذاکرات است، گفت: آمریکا طی سال ها سعی کرده کنسرتی جهانی علیه ایران به پا کند و همه تلاش خود را کرده تا توجه دولت های غربی را به بدبینی علیه ایران منعطف کند مدت 6 سال در آمریکا مشکل اصلی دیپلماسی خود را ایران گذاشته بود و برای اعمال تحریم ها از هیچ کاری فروگذار نکرد اما باید به مذاکرات امیدوار بود.